πόσοι δουλεύετε "κολλητήρι"?

Reaction score
14
Ερώτημα?

Πόσοι απο εμάς εδω στο avsite δουλεύετε κολλητήρι και σας αρέσει όχι λόγω επαγγέλματος αλλά σαν χόμπυ να κολλάτε και να σκαλίζεται ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά βισματοειδή πλακέτες κλπ κλπ?

Εμένα προσωπικά για να αρχίσω την κουβέντα, μου αρέσει πολύ σε βαθμό να γινομαι και επίδοξος μαστροχαλαστής, να κατσαβιδώνω να ανοίγω συσκευές να επεμβάινω μερικές φορές στην λειτουργία της, να κολλάω βύσματα καλώδια και γενικά είμαι με ένα ERSA 15W κολλητήρι στην πρώτη θέση μάχης. Γνώσεις ανύπαρκτες θεωρητικές ότι μπορώ να διακρίνω είναι απο την πρακτική, αλλά εχω πάντα το κέφι να εξερευνήσω και να κατασκευάσω ή να επισκευάσω κάτι εχω...!

Ξέρω μηχανολόγους/Ηλεκτρολόγους που λάμπα δεν αλλάζουν μόνοι τους? Εσεις τι είστε σας αρέσει το DIY ή φωνάζετε πάντα μάστορα?

Reaction score
164
Γενικά, είμαι υπέρ του μάστορα. Και γιατί δεν έχω χρόνο, και γιατί θα πληρώσω τα διπλά από τις ζημιές, και γιατί είμαι τεμπέλης.
Πάντως εδώ μέσα ξέρω πολλούς που έχουν αναγάγει το "κολλητήρι" σε επιστήμη... Και το "ψηστήρι", βεβαίως-βεβαίως... ;) :lol:

Reaction score
14
unforgiven said:
ξέρω πολλούς που έχουν αναγάγει το "κολλητήρι" σε επιστήμη... Και το "ψηστήρι", βεβαίως-βεβαίως... ;) :lol:
Εγώ μίλησα για ERSA (και όχι την Ερσα την ξανθιά!!)

Reaction score
14
dream_GR said:
Εγώ μίλησα για ERSA (και όχι την Ερσα την ξανθιά!!)
Εγώ μέχρι EPSA γκαζόζα.... :p 8)

Πλάκα πλάκα μαστορεύω τα πάντα και διαρκώς.
Τα χέρια μου κατά γενική ομολογία πιάνουν απίστευτα.
Τι γκαραζόπορτες, τι λυσίματα δεσίματα χρονισμούς κινητήρα αυτοκινήτου μοτοσυκλέττας έχω κάνει, τι παπάκια έχω "φτιάξει", τι ηλεκτρικά, τι υδραυλικά, τι ρολλά, τι βαψίματα....
Και τις περισσότερες φορές με καλύτερα, καθαρότερα, τακτικότερα και σαφώς φθηνότερα αποτελέσματα από τον "μάστορα".

Πραγματικά λυπάμαι που δεν έχω την θεωρητική κατάρτιση που απαιτήται για να καταπιαστώ βαθιά με την κατασκευή και επισκευή (σε σοβαρό επίπεδο) ηλεκτρονικών συσκευών. :oops: :(

Reaction score
36
Εγώ καθημερινά εδώ και 20 χρόνια ... :lol:, αφού είναι δουλειά και χόμπυ μου.

Reaction score
0
Γενικά μαστορευω οτιδηποτε, πιανουν τα χερια μου, αρκει να μην χρειαζεται κολητηρι

Reaction score
2
Έχω γλυτώσει αρκετά χρήματα και έχω εισπράξει αρκετή ικανοποίηση από τη χρήση του κολλητηριού ως χόμπι, αλλά και γενικότερα από το DIY...

Reaction score
3.496
Κι εγώ χρησιμοποιώ κολλητήρι για επισκευές και ιδιοκατασκευές.

Εχω κάψει πολλά πουκάμισα και παντελόνια. Το σπίτι είναι γεμάτο ασημένιες σταγόνες από παγωμένη κόλληση. Μια μέρα πήγα σε έναν γάμο και το κουστούμι μου είχε μια ασημένια σταγόνα στο πέτο. Ολοι νόμιζαν ότι ήταν κάποιο κόσμημα. Η αλήθεια είναι ότι το σχήμα της σταγόνας ήταν απίστευτα όμορφο. Και χωρίς καρφίτσα παρακαλώ .

Reaction score
14
g.kar said:
Κι εγώ χρησιμοποιώ κολλητήρι για επισκευές και ιδιοκατασκευές.

Εχω κάψει πολλά πουκάμισα και παντελόνια. Το σπίτι είναι γεμάτο ασημένιες σταγόνες από παγωμένη κόλληση. Μια μέρα πήγα σε έναν γάμο και το κουστούμι μου είχε μια ασημένια σταγόνα στο πέτο. Ολοι νόμιζαν ότι ήταν κάποιο κόσμημα. Η αλήθεια είναι ότι το σχήμα της σταγόνας ήταν απίστευτα όμορφο. Και χωρίς καρφίτσα παρακαλώ .
που να πάς και σε βάπτιση, γλιτώνεις το μαρτυρικό!!! :p :p :p

Reaction score
3.496
Δοκίμασε να στάξεις ασημοκόλληση από ψηλά και η σταγόνα να πέσει σε μάρμαρο. Θα δεις πόσο όμορφα κοσμήματα με περίεργα σχήματα μπορεις να φτιάξεις από μόνος σου.
Ολα είναι μοναδικά σε σχήμα.
Τιμή πώλησης γύρω στα 3 € η σταγόνα χωρίς καρφίτσα και 4 € με καρφίτσα. :wink:

Reaction score
3.496
Με έχει πάρει χαμπάρι ο Λευτέρης ήδη. Αν διαβάσει κι αυτό με τα κοσμήματα , χάθηκα.

Θα με στολίσει κανονικά :lol: :lol: :lol:

για αυτό αποφεύγω να γράφω στην D.I.Y :lol:

Reaction score
14
g.kar said:
έχει να πέσει παντόφλα στο σπίτι ... :lol: :lol: :lol:
ωχ σόρρυ... τουλαχιστον είναι ζουμερές ή είναι τίποτε Dr.Scholl που πονάνε ιδιαίτερα?

exile

Videocameras
Reaction score
4.511
Για οσους δεν ξερουν "κολλητηρι" μπορουν να ρωτησουν τον Ανδρεα..
Ειναι ασσος........ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14
g.kar said:
Δοκίμασε να στάξεις ασημοκόλληση από ψηλά και η σταγόνα να πέσει σε μάρμαρο. Θα δεις πόσο όμορφα κοσμήματα με περίεργα σχήματα μπορεις να φτιάξεις από μόνος σου.
Ολα είναι μοναδικά σε σχήμα.
Τιμή πώλησης γύρω στα 3 € η σταγόνα χωρίς καρφίτσα και 4 € με καρφίτσα. :wink:
Μόνο ένα euro πάνω όλη η προσπάθεια να πετύχεις με το καλάι την καρφίτσα από ψηλά; :shock:

Θα το κλείσεις το μαγαζι.... :lol:

Reaction score
7
VIDEOMIX said:
Αν και έχω καεί κανα 2 φορές, κάτι καταφέρνω πιά.
Αν δεν καψεις, δε μαθαινεις...

Παντως ειναι καλο να αγορασετε κολληση Lead free-χωρις μολυβδο που και κανει κακο στην υγεια και εχει απαγορευτει απο την ΕΕ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis