σκεψεις για αμεση αγορα(μεχρι αυτο το σαββατο) nikon d7000 ή nikon d90

Reaction score
17
αυτες τις μερες μεχρι και το σαββατο εχει μια προσφορα στα media markt την nikon d7000 με τον 18-105 στα 1300 ευρω αλλα σου δινουν και μια δωροεπιταγη των 100 ευρω οποτε στην ουσια η τιμη ειναι 1200.αυτη η τιμη ειναι σε 24 ατοκες δοσεις.

επισης εχει και την nikon d90 παλι σε 24 ατοκες με τον 18-105 στα 760 ευρω και δωροεπιταγη των 50 ευρω οποτε σαν να την παιρνω 720 μαζι με τον φακο.

βρηκα αυτο το συγκρητικο μεταξυ των 2 μηχανων.λεει σε ποια πραγματα ειναι καλυτερη η d7000:

Many more focus points 39 vs 11

Higher resolution movies

Video autofocus Contrast detection vs None

Continuously focuses recording movies Yes vs No

Has an external mic jack Yes vs No

Shoots faster 6 fps vs 4.5 fps More than 30% faster continuous shooting(FOR SPORTS)

Longer battery life 1050 shots vs 850 shots

Weather sealed Yes vs No Sealed to shoot in the rain

Has more storage slots 2 vs 1

Lower noise at high ISO 1.167 ISO vs 977 ISO The D7000 has a slight edge (0,3 f-stops) in low noise, high ISO performance

Significantly better image quality 80.0 vs 73.0

Significantly better color depth 23,5 bits vs 22,7 bits Distinguishes more than 70% more colors

Significantly more dynamic range 13,9 EV vs 12,5 EV

Significantly higher true resolution 16.1 MP vs 12.2 MP Capture more than 30% more detail in your photos

Much faster max shutter speed 1/8000s vs 1/4000s 2x faster max shutter speed(FOR SPORTS)

Many more cross-type focus points 9 vs 1 can detect both horizonal and vertical contrast

Much better viewfinder coverage 100% vs 96%

Better boost ISO 25,600 ISO vs 6,400 ISO The D7000's boost ISO is 2 f-stops better

Better maximum light sensitivity 6,400 ISO vs 3,200 ISO The D7000's maximum light sensitivity is 1 f-stop better

much better at photoshop editing

κατι που με χαλαει ειναι οτι η d90 ειναι ηδη 3 χρονων αλλα τα 500 ευρω που κανει λιγοτερο ειναι πολυ μεγαλο ποσο για την τσεπη μου τουλαχιστον.
αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι την γνωμη σας για το ποια να παρω με βαση και το παραπανω συγκρητικο αλλα και με την λογικη οτι παιρνωντας την d90 θα εχω μεγαλυτερη ευκαίρια οικονομικη να επενδυσω σε πιο καλους φακους!

επισης σε διαφορα groups στο flick εχω δει φανταστικες φωτογραφιες και απο τις δυο και ειδα οτι σαν τελικη ποιοτητα εικονας ισως να σκεφτομουν να γλιτωσω αυτα τα 500 ευρω παραπανω.

ευχαριστω!

υ.γ.η προσφορα του media markt με βολευει παρα πολυ γιατι δεν εχω μετρητα και ο μονος τροπος που θα μπορουσα να παρω μια μηχανη ειναι αυτος.δηλάδη οι 24 ατοκες..οποτε ή τωρα ή ..ποτε..

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
κοιταξε
νομιζω πως αν κ θεωρητικα σαν κατηγορια η D7000 ειναι κατω απο την 90, η D7000 κανει καλυτερες εικονες.
Καλυτερο γραψιμο, καλυτερη αποδοση στα ψηλα ASA και καλυτερο χρωμα.

Ειναι καλυτερη και πιο φρεσκια μηχανη πιστευω.

Τωρα απο κει κ περα το οικονομικο ειναι ενα θεμα.

Η επιλογη ειναι δικη σου πλεον ξεκαθαρα.
Θα προτιμουσα την 7000 αν ειχα βεβαια τα χρηματα.

Reaction score
11.806
Σε σύγκριση των 2, καθαρά D7000.

Τις τιμές δεν τις σχολιάζω, περίπου 960-1050 έχει μόνο σώμα η D7000 στα μαγαζιά εδώ, 850 στο εξωτερικό.

Ο φακός αξιοπρεπέστατος, με χρήσιμο εύρος 18-105 για να τον έχεις για όλες τις συνθήκες σαν all around φακό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.183
Απάντηση: σκεψεις για αμεση αγορα(μεχρι αυτο το σαββατο) nikon d7000 ή nikon d90

1300 ευρώ σε 24 άτοκες δόσεις είναι 54 ευρώ το μήνα (και κάτι σεντς).

τι το συζητάς ακόμα?

Reaction score
17
Απάντηση: Re: σκεψεις για αμεση αγορα(μεχρι αυτο το σαββατο) nikon d7000 ή nikon d90

κοιταξε

Καλυτερο γραψιμο, καλυτερη αποδοση στα ψηλα ASA και καλυτερο χρωμα.
απο ολο το συγκρητικο αυτα τα 3 που εγραψες ειναι που με "τρωνε" να την παρω..ολα τα αλλα δεν με απασχολουν και πολυ...

κωστα τρεχουν και αλλα δανεια και ακομα και τα 54 τον μηνα τα ψιλοσκεφτομαι...ειδικα αν ειναι μονο για ενα σωμα και εναν φακο που απο το 95% εχω ακουσει αρνητικα.ειδικα για την d7000 διαβασα οτι χαραμιζεται με τετοιο φακο του κιτ...

πετρο η τιμη(στην ουσια 1200ευρω),ειναι στην ουσια οι τιμες που ειπες σε μετρητα+τον τοκο για 2 χρονια...αν δεν εχεις μετρητα νομιζω για 24 μηνες να πληρωσεις 150 ευρω πανω καλα ειναι σαν επιτοκιο ε;

Reaction score
17
Απάντηση: σκεψεις για αμεση αγορα(μεχρι αυτο το σαββατο) nikon d7000 ή nikon d90

κατι που μολις ειδα και ψιλοξενερωσα...η τιμη της d90 τελικα ειναι 880 και με την δωροεπιταγη "παει" στα 830...η διαφορα με την d7000 ειναι 370 ευρω.παλι πολλα ειναι για εμενα απλα το λεω για καποιον που ισως τον ενδιαφερει και αυτον αυτη η προσφορα...

Reaction score
17

να το μπερδεψω λιγο παραπανω;
ετσι οπως τα βαζω κατω την d7000 δεν μπορω να την παρω με τιποτα..θα "πεινασω" το καλοκαιρι...
επειδη βλεπω πολυ κοσμο ικανοποιημενο με την d3100 και μου την προτεινουν κιολας σαν πρωτη dslr..μηπως να την δω λιγο πιο σοβαρα και με το υπολοιπο μπατζετ να παρω εναν nikon 16-85 vr και εναν nikon 35mm f1.8?(για ζουμ μακρινο ισως κανω υπομονη λιγο καιρο)
επειδη ειχα ψιλοκαταληξει στην d90 βλεπω οτι οι πιο σημαντικες ισως διαφορες τους ειναι:

color depth 22,7 bits vs 22,5 bits

Less shutter lag 208 ms vs 279 ms-----Around 30% less delay when taking photos

Slightly lower noise at high ISO 977 ISO vs 919 ISO----D90 has a slight edge (0,1 f-stops) in low noise

Shoots faster 4.5 fps vs 3 fps---50% faster continuous shooting

Significantly more dynamic range 12,5 EV vs 11,3 EV---1,2 f-stops more dynamic range

Better image quality 73.0 vs 67.0---Around 10% better image quality

η αληθεια ειναι οτι στην πραξη δεν ξερω ποσο θα μου λειψουν αυτα σαν πρωτη μηχανη μου αφου δεν εχω εμπειρια...
δηλαδη ειναι λιγο πιο αργη αλλα μπορει αυτο εμενα να μου φτανει.
επισης αυτη η διαφορα στον θορυβο στα ψηλα iso δεν ξερω ποσο μεγαλη ειναι.
οπως και σε ολα τα αλλα βλεπω μικρες διαφορες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.183

τίποτα δε βλέπεις. φαντάζεσαι...

Reaction score
17

ωχ καταλαβα...αυτα παθαινει ενας αρχαριος οταν κοιταζει ψυχρα καποια νουμερα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.183

αφού κατάλαβες, είσαι τζιμάνι. άσε τις "θεωρίες" στην άκρη. η 7000 είναι σε άλλη "διάσταση". Αν τα "έχεις", τσίμπα τη. Αν δε τα έχεις, μη το συζητάς καν. Τζάμπα το σάλιο...

Reaction score
11.806
Οι διαφορές που γράφεις στο #7 δεν είναι τίποτα. Εφόσον μιλάς για προσφορά 7000 ή 90 από συγκεκριμένο μαγαζί, η 3100 από που ξεφύτερωσε; Αφού τελικά βλέπεις ότι τα οικονομικά δεν βγαίνουν, ΜΗΝ πάρεις DSLR. Δε νομίζω να σου χρειάζεται.
Φιλικά, μην αρπαχτείς.

Reaction score
17

μαθε να διαβαζεις!γιατι να αρπαχτω ρε!:114:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
Τακη οποια και να παρεις ειναι σιγουρο πως θα σαι απολυτα ικανοποιημενος.

ΑΠΛΑ ομως , πολυ απλα μαλιστα απ τη στιγμη που το οικονομικο ειναι ο ΠΡΩΤΟΣ παραγοντας πλεον, ε, δεν μπορουμε να κανουμε κ πολλα πραγματα...
παρε αυτη που μπορεις.
Στην ουσια κ για εναν αρχαριο δε θα καταλαβεις αμεσως κ τιποτα τρελλες διαφορες.
Στο μελλον ισως.

Αλλα το θεμα ειναι να κανεις εσυ την τρελλα σου , να σαι χαρουμενος κ ικανοποιημενος μ αυτο που πηρες κ οχι να χεις τυψεις.

Αυτα.!

Reaction score
17

τελικα πηρα παιδια την d90 με τον 18-105 απο ενα μαγαζι στην μητροπολεως τον ΦΩΤΟΔΕΣΜΟ στα 839 ευρω με 24 δοσεις.(τελικη τιμη βγαινει κοντα 885 ευρω)
στην ουσια την πηρα 50 ευρω πιο ακριβα απο οτι θα την επαιρνα στα media markt επειδη εκει θα μου εδιναν μια δωροεπιταγη 50ευρω(την οποια η αληθεια ειναι δεν θα την χρησιμοποιουσα απο πραγματικη αναγκη..)
μια διαφορα ειναι οτι η τσαντα που εδιναν στα media ηταν τελικα μια τελειως ..ψευτικη ενω τωρα πηρα μια πολυ καλη της nikon που ειδα οτι αν την παρεις ξεχωριστα εχει τιμη 32 ευρω..
το πιο σημαντικο που καταλαβα ομως ειναι το service support που θα εχω απο εδω και περα...

υ.γ. στο μαγαζι που πηγα τους εκανε εντυπωση οτι στα media markt ειχαν ολες τις nikon με τον φακο 18-105 σαν κιτ ενω αυτοι που τις παιρνουν απο την ελληνικη αντιπροσωπεια την νικον δ90 πχ την παιρνουν με τον 18-105 και την δ3100 με τον 18-55.
μου ειπαν οτι προφανως τις φερνουν απο γερμανια και παιζει και αυτες οι λιγο πιο χαμηλες τιμες τους να εχουν το ρισκο οτι ειναι βιτρινας κτλ κτλ..
επισης στο service τους αν παθει κατι ισως αλλαζουν καποια πραγματα οταν ολο το κολπο γινεται μεσω media markt..(σερβις εκτος ελλαδας,ισως καθυστερηση του ποτε θα την παρεις ξανα κτλ)
γενικα παντως με προετρεψαν να μην αγοραζω απο τετοια μαγαζια για να κερδισω ...50 ευρω γιατι για να ειναι τοσο πιο φτηνα ισως κατι αλλο παιζει..αφου οι τιμες ειναι πολυ συγκεκριμενες...

τελοσπαντων τωρα αρχιουν τα δυσκολα...ευχαριστω πολυ γιατι ξερω οτι σας ψιλοεπρηξα..ευχαριστω και παλι..

Reaction score
11.806
Καλορίζικη, θα την ευχαριστηθείς! Έχει καλή απόδοση με λίγο φωτισμό, αν και μοντέλο 2μιση ετών.

Reaction score
17
Απάντηση: Re: σκεψεις για αμεση αγορα(μεχρι αυτο το σαββατο) nikon d7000 ή nikon d90

thanks πετρο..:123:

Reaction score
17

ευχαριστω πολυ γιαννη!:123:

Reaction score
17

χαχα οκ θα ανεβασω πετρο πολυ συντομα..;-)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.283
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale