συνδεση ενεργων μονιτορ

Reaction score
0
κατ αρχην καλησπερα
λεγομαι νικος και σημερα ειναι η πρωτη μου επαφη με το φορουμ σας
πραγματι πολυ καλο
εχω φτιαξει αυτο το σετακι
κονσολα ΕURORACK UB2442FX PRO
EQ ULTRACURVE DEQ2496
ενυσχητης KODA 266A
ηχεια JAMO PRO400EX
συνηθως το χρησιμοποιω οπως ειναι για live (παιζω λιγο μαντολινο) η για party τωρα ο χωρος που θελω να κλυψω ειναι αρκετα μεγαλος και δεν φτανει θελω λοιπον να βαλω δυο ηχεια επιπλεον το πιθανοτερο ενεργα απο την δευτερη εξοδο του ultracurve
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι απο που(στην κονσολα) θα οδηγησω δυο ενεργα monitor για τι αυτοι που θα παιξουν θελουν να ακουν τι βγαινει εχω διαβασει το manual της κονσολας αλλα εχω μπερδευτει αρχικα σκεφτηκα τα subgroups που εχει μετα διαβαζοντας ειδα οτι προτεινει τα aux sends και εκει τα κανα σαλατα τα προηγουμενα χρονια δεν ειχα αναλαβει κατι μεγαλυτερο απο τις δυνατοτητες του σετ και δεν ειχε χρειαστει να το ψαχω και τωρα που το θελω εχω κολησει
σας ευχαριστω εκ των προτερων

Reaction score
313
Απάντηση: συνδεση ενεργων μονιτορ

Καλησπέρα, Νίκο!

Σιγά-σιγά γιατί λίγο τα...μπερδεύεις!

Το Ultracurve το έχεις στην Main Out έξοδο της κονσόλας, σωστά;
Και στην έξοδο του Ultracurve συνδέεις τον τελικό ενισχυτή, σωστά;
Και ο ενισχυτής οδηγεί τα Jamo, σωστά;

Τώρα, θέλεις άλλα δύο ηχεία που θα χρησιμοποιηθούν ως monitors για τους μουσικούς, σωστά;

Αν μέχρι εδώ συμφωνούμε, τότε:
- Ναι, να προτιμήσεις δύο ενεργά ηχεία
- Όχι, να μην τα συνδέσεις στα subgroups, τα οποία είναι πιο χρήσιμα για την "πλατεία", παρά για τη "σκηνή"
- Ναι, να προτιμήσεις δύο Aux sends, έτσι ώστε να έχεις "ευελιξία" στις ρυθμίσεις

Συμβουλή: αν μπορείς, "ξεφορτώσου" τον συγκεκριμένο τελικό και τα Jamo και προμηθεύσου 4 ίδια ενεργά ηχεία...

Reaction score
0

μεχρι στιγμης εκει που το δουλευω το σετ ειναι μια χαρα
και νομιζω ειναι πιο οικονομικο να νοικιαζω οτι χρειαστει παραπανω μια στις τοσες παρα να χρεωθω τωρα 2-3 χιλιαρικα
ευχαριστω γιατ τις συμβουλες-εξηγησεις παντως
καλημερα

Reaction score
313

Σωστός!
Για αυτό άλλωστε έγραψα "αν μπορείς" :126:

Ερώτηση:
Πως χρησιμοποιείς το Ultracurve;

Reaction score
0

σαν eq
βασικα εχουμε κανει μερικες στανταρ ρυθμισεις ανλογωσς το ειδος της μουσικης που θα παιχτει οι οποιες εχουν γινει με βαση τα ηχεια που χησιμοποιω για να μην εχουμε ΅τρυπες΅ και δευτερευονως σαν λιμιτερ γιατι μια φορα ειχα βαλει σε μια κοπελα ενα μαγνητη αυτοκολητα σε μια ακουστικη κιθαρα και την επαιζα και με μικροφωνο σε δυο καναλια, εκεινη τον βρηκε μετο χερι και ξεκολησε και .......μου τα ξεκολωσε ενα καναλι στον ενυσχητη και ενα γουφερ στα ηχεια και ευτηχως την γλυτωσανε κατι ενεργα ηχεια που ειχα νοικιασει επι πλεον γιατι ειχανε δικο τους λιμιτερ πανω

αυτα

***οσον αφορα την αρχικη μου ερωτηση σκεφτηκα να νοικιασω (δηλ. ο συλλογος του χωριου εγω εξτπηρετηση κανω) 4 ενεργα ηχεια να παιξουν για την πλατεια και κα παιξω τα jamo με τον ενυσχητη μου μονιτορ πιο καλα δν ειναι ετσι τι λες

Reaction score
313

***οσον αφορα την αρχικη μου ερωτηση σκεφτηκα να νοικιασω (δηλ. ο συλλογος του χωριου εγω εξτπηρετηση κανω) 4 ενεργα ηχεια να παιξουν για την πλατεια και κα παιξω τα jamo με τον ενυσχητη μου μονιτορ πιο καλα δν ειναι ετσι τι λες
Αναλόγως των δυνατοτήτων μας (βλέπε: "χρήματα"), κάνουμε τις καλύτερες επιλογές που μπορούμε.
Αφού έχεις ήδη δύο ηχεία, προφανώς θα τα χρησιμοποιήσεις.
Επίσης, στην περίπτωσή σου, τέσσερα ενεργά είναι σίγουρα απαραίτητα για μία ηχοκάλυψη εκδήλωσης ενός χωριού.
Οπότε, ναι, κάνε αυτό που σκέφτεσαι.

Ωστόσο, γενικά, καταλαβαίνεις πως:
- Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ξεχωριστή κονσόλα σκηνής που να προσφέρει ανεξαρτησία στις ρυθμίσεις "πλατείας/σκηνής", είναι καλύτερο εάν όλα τα ηχεία είναι ίδια (ή από την ίδια σειρά), ώστε οι ρυθμίσεις στην κάθε γραμμή να επιφέρουν αντίστοιχο αποτέλεσμα τόσο για την "πλατεία" όσο και για τη "σκηνή".

- Εάν τα ηχεία της "πλατείας" διαφέρουν αρκετά από τα ηχεία της "σκηνής", τότε ένα eq θα βοηθούσε αρκετά στη..."σύγκλιση" μεταξύ τους.

Πάντως, μερικές φορές, ίσως είναι προτιμότερο να "θυσιαστούν" δύο ηχεία "πλατείας" (με την προϋπόθεση πως τα υπόλοιπα αρκούν), στρέφοντάς τα προς τους μουσικούς και χρησιμοποιώντας τα ως "side monitors".

Reaction score
0

Συμφωνώ ότι τα ηχεία σου (jamo) είναι μικρά για την κάλυψη της πλατείας & είναι πολύ λογικό να χρειαστείς τουλάχιστο 4 ηχεία για το κοινό με αρκετά μεγάλη οριζόντια διασπορά. Τα jamo που διαθέτεις είναι hi-fi δυστυχώς & δεν αντέχουν ιδιέταιρο ζώρισμα, αν τώρα τα περάσεις & από eq, έστω & monitor, είναι επικίνδυνο. To eq περασέ το
στο master να φτίαξεις λίγο τα ηχεία του κοινού ώστε να συμβαδίζουν τονικά όσο γίνεται με τα monitor σου (αφού θέλεις να ακούτε όπως & έξω).
Τα μόνιτορ στη συγκεκριμένη περίπτωση σύνδεσέ τα στα aux sends, χωρίς eq, του mixer σου (καλύτερα να ακούς flat παρά να μείνεις στη μέση....

Reaction score
0

Συμφωνώ ότι τα ηχεία σου (jamo) είναι μικρά για την κάλυψη της πλατείας & είναι πολύ λογικό να χρειαστείς τουλάχιστο 4 ηχεία για το κοινό με αρκετά μεγάλη οριζόντια διασπορά. Τα jamo που διαθέτεις είναι hi-fi δυστυχώς & δεν αντέχουν ιδιέταιρο ζώρισμα, αν τώρα τα περάσεις & από eq, έστω & monitor, είναι επικίνδυνο. To eq περασέ το
στο master να φτίαξεις λίγο τα ηχεία του κοινού ώστε να συμβαδίζουν τονικά όσο γίνεται με τα monitor σου (αφού θέλεις να ακούτε όπως & έξω).
Τα μόνιτορ στη συγκεκριμένη περίπτωση σύνδεσέ τα στα aux sends, χωρίς eq, του mixer σου (καλύτερα να ακούς flat παρά να μείνεις στη μέση....
εκει εχω καταληξει κι εγω κατ οπιν οριμου σκεψεως και της συζητησεως μεθ υμων τα ηχεια μαλλον θα βαλω για πλατεια ειναι 4 mackie παρομοια με
http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/PA/Speakers/Mackie-HD1521-/art-PAH0009088-000R
ειναι προηγουμενη σειρα απο αυτα (δεν τα βγαζει τωρα η εταιρια για να σας τα δειξω,αλλαδεν εχι σημασια)τα χει ενας φιλος που συνεργαζομαστε

Reaction score
0

Καλή επιλογή φαίνονται από τα χαρακτηριστικά που είδα. Αν τα σηκώσεις & λίγο ψηλά, πάνω από τον κεφάλια του κόσμου, σίγουρα θα καλύψεις έστω & με κάποιες απώλειες, περισσότερο στην κάθετη διασπορά, 20-25 μέτρα. Δηλαδή αν το πατάρι σας είναι 6-8 μέτρα θα καλύψεις άνετα περί 200-250 άτομα, αν είναι όρθοι & ελαφρώς συνοστισμένοι μπορείς άνετα να υπολογίσεις τα περίπου τα διπλά.
Γερά τρίποδα λοιπόν για ν' αντέχουν & φύγαμε....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.439

τα μάκι είναι σκυλιά, εγγύηση...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.981