συνδεση προ με τελικους

Reaction score
31
παιδια ακουστε η μαλλον διαβαστε
εχουμε ενα προ που εχει xlr και rca εξοδους και εναν τελικο
μονο με rca εισοδους αν ας πουμε οτι δεν παρουμε σημα απο xlr
και παρουμε μονο απο rca γινεται τιποτις

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Tιποτις.Μια χαρά θα ακούς.
Εξάλλου είσαι σίγουρος ότι ο πρό είναι balanced σχεδίασης ή έχει τις εξόδους για πουλ-μούρ;

Reaction score
31
Απάντηση: συνδεση προ με τελικους

μιλαω για τον ονκυο τον προ δεν ξερω αν ειναι πουλ-μουρ η αν ειναι balanced εχει κανεις ιδεα τι ειναι αυτος

Reaction score
29.564

Αν μιλάς για τον 5507 δεν νομίζω να είναι balanced.Ως εκ τούτου είτε τον συνδέσεις με xlr είτε με rca είναι το ιδο πράγμα.Βέβαια για να εχει xlr θα πρέπει τουλάχιστον να εχει πλακετάκι σε κάθε κανάλι , στην έξοδο που να κάνει το απλό σήμα balanced.Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο , ενας τελεστικός , ενα μικρό κύκλωμα και το βύσμα και voila.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ειναι γιαννη ειναι (μπαλανς)

Reaction score
29.564

Στην έξοδο βέβαια και είναι balanced.Κυκλωματικά όμως ο προ δεν επεξεργάζεται το σήμα σε balanced μορφή, αλλά σε unbalanced.Kάνει όποια επεξεργασία κάνει στο σήμα , και λίγο πριν την έξοδο το μετατρέπει σε balanced.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

.............................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

με λιγα λογια ο γιαννης μπορει και βλεπει μεσα απο συσκευες που βρισκονται 45 χιλιμετρα μακρια του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οχι οτι με ενδιαφερουν τα μπαλανς

Reaction score
29.564

Ο γιάννης θανασάκη τυχαίνει να ξέρει δέκα πράγματα πιο πολλά απο σένα. Δεν βλέπει ούτε ακούει 45 χλμ μακριά του όπως κάνουν κάποιοι άλλοι .
Αν σε ενδιαφέρουν τα balanced κυκλώματα δεν εχεις παρά να πουλήσεις το adyssey που εχεις και να πάρεις το balanced.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν με ενδιαφερει τι κσερει ή τι δεν ξερει, εχω μαθει στην ποιοτητα των καλωδιων μου χωρις να κανουν buzz , μιλαμε για καλωδια εξωπραγματικης αξιας .Και με καλυπτουν , εξξαλου οπως λεει ο αρτεμης
εγω πσωνισα-και θα συνεχιζω να πσωνιζω

Reaction score
31

οπα ρε παλικαρια ηρεμια μια ερωτηξη εκανα. οχι οτι τραβαω ζορι (με την συνδεση) αλλα λεω μιας
και εχει τις εξοδους balancend και ο τελικος δεν εχει μην μπουμε σε εξοδα για τελικο
και αφου δεν θα ακουσω διαφορα απο τον ονκυο αρα δεν τρεχει καστανο

Reaction score
29.564

Ξέρει αυτός ποιός είναι ο θανασάκης. ο πρπρολαλήσας.Τώρα το τι λέει ο αρτέμης που μάλλον , εννοεί εμένα , ναι εγω ΨΩΝΙΣΑ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑ , ΟΠΩς ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΨΩΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ , ΔΕΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ.
ΠΟΥ ΣΑΙ ΘΑΝΑΣΑΚΗ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ 200000E ΤΟ ΜΕΤΡΟ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΙΠΑΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ .
ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΧΩΝΩ ΣΕ DENON , ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

Reaction score
29.564

οπα ρε παλικαρια ηρεμια μια ερωτηξη εκανα. οχι οτι τραβαω ζορι (με την συνδεση) αλλα λεω μιας
και εχει τις εξοδους balancend και ο τελικος δεν εχει μην μπουμε σε εξοδα για τελικο
Δεν πήγαινε σε σένα η απάντηση , εσυ καλά τα λες.

Reaction score
1.187

Οι balanced συνδέσεις είναι φτιαγμένες για τα επαγγελματικά μηχανήματα όπου τα καλώδια που μεταφέρουν το σήμα έχουν πολύ μεγάλα μήκη, όπως π.χ. σε μία συναυλία που τα μικρόφωνα, οι ηλεκτρικές κιθάρες κλπ. βρίσκονται πάνω στην σκηνή, αλλά η κονσόλα βρίσκεται πολλά μέτρα μακρυά τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί και στα οικιακά μηχανήματα χωρίς φυσικά να είναι απαραίτητες, αλλά κυρίως για να δείξουν ότι είναι πιο high το μηχάνημα που τις έχει. Είναι μόδα δηλαδή. Γιατί ακόμα και αν ο τελικός σου βρίσκεται στα 10μ. μακριά από τον προενισχυτή πάλι δεν τις χρειάζεσαι. Πάει μια χαρά το σήμα σε αυτή την απόσταση με RCA. Καλά για το CD player που βρίσκεται στο 1μ. από τον προενισχυτή αυτό δεν το συζητάμε κάν!

Reaction score
31

αμα ειναι ετσι προτιμο να ειμαι low end εγω

αρα να υποθεσω με το πτωχο μου το μυαλο οτι στις balanced υπαρχει ποιο πολυ ρευμα να το πω για να φτασει μεχρι τους τελικους που ειναι αρκετα μετρα μακρια καλα το λεω

Reaction score
1.187

αμα ειναι ετσι προτιμο να ειμαι low end εγω

αρα να υποθεσω με το πτωχο μου το μυαλο οτι στις balanced υπαρχει ποιο πολυ ρευμα να το πω για να φτασει μεχρι τους τελικους που ειναι αρκετα μετρα μακρια καλα το λεω
Οχι.

Στις balanced συνδέσεις υπάρχουν τρία καλώδια. Το ένα είναι η γη (όπως και στο RCA) το δεύτερο είναι η φάση (όπως και στο RCA) και το τρίτο είναι η ανεστραμμένη φάση.

Δηλαδή το σήμα μεταφέρεται συγχρόνως διαμέσου δύο καλωδίων. Ενα με την σωστή φάση, και ένα με την ανεστραμμένη φάση.
Όταν το σήμα φτάσει στον προορισμό του υπάρχει ένα κύκλωμα που επαναφέρει την ανεστραμμένη φάση και την προσθέτει στην σωστή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οποιοσδήποτε θόρυβος ή παράσιτο μπήκε κατά την διαδρομή του σήματος, μόλις γίνει η αντιστροφή στον ένα από τους δύο αγωγούς αλλάζει πρόσημο και όταν προστεθεί στην άλλη φάση (που θα έχει κι αυτή τον ίδιο θόρυβο αλλά όχι ανεστραμμένο) μηδενίζεται. Και φυσικά αυτό που απομένει στο τέλος είναι το καθαρό σήμα με διπλάσια ένταση που έχει προκύψει από την πρόσθεση των δύο φάσεων.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης