συνδεσμολογια μεταξυ panasonic u10-ενισχυτη και bd player

Reaction score
456
γεια σας,
έχω την παραπάνω τηλεόραση και θέλω να τη χρησιμοποιήσω σε συνδυασμό με το
2κάναλό μου ηχοσύστημα για τις ταινίες.
Ο ενισχυτής όμως είναι στερεοφωνικός και δεν hdmi εισοδους-εξόδους, ούτε ψηφιακές optical,coaxial.μονο rca και μία balanced.

Γι'αυτό θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας αν ο τρόπος που σκέφτομαι είναι σωστός.

Θα συνδέσω με hdmi το blue ray player με την u10 για εικόνα + ήχο, είναι δυνατές οι παρακάτω συνδέσεις για την αναπαραγωγή ήχου ταινιών από το 2καναλο σύστημα;
α)από u10. από την αναλογική έξοδο RCA της u10 στην RCA του ενισχυτή.
β) από την ψηφιακή έξοδο της u10 στην ψηφ. είσοδο του dac και από το dac με xlr στον ενισχυτή.

αντί για την u10, μήπως θα ήταν καλύτερο, στο κομμάτι του ήχου, να χρησιμοποιήσω την ψηφιακή έξοδο(coaxial) του blue ray player
-να χρησιμοποιησω δηλαδή το hdmi μεταξύ player και tv μόνο για εικόνα-
και
γ) να συνδέσω το player με το dac (opticalείσοδο σε optical έξοδο) και από εκεί στον ενισχυτή?
δ)να συνδέσω τις rca του player με τις rca του ενισχυτή

ε)αν είναι δυνατές οι παραπάνω συνδέσεις, ποια θεωρείται ότι είναι προτιμότερη?θα χρειαστώ μήπως και κάποια άλλη σύνδεση?
σας ευχαριστώ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
αντί για την u10, μήπως θα ήταν καλύτερο, στο κομμάτι του ήχου, να χρησιμοποιήσω την ψηφιακή έξοδο(coaxial) του blue ray player
-να χρησιμοποιησω δηλαδή το hdmi μεταξύ player και tv μόνο για εικόνα-
και
γ) να συνδέσω το player με το dac (opticalείσοδο σε optical έξοδο) και από εκεί στον ενισχυτή?
δ)να συνδέσω τις rca του player με τις rca του ενισχυτή
Καλύτερα έτσι,αν το br player μπορεί να κάνει αποκωδικοποιήσει dts και ddigital.

Reaction score
456
Απάντηση: συνδεσμολογια μεταξυ panasonic u10-ενισχυτη και bd player

Ευχαριστώ :)
Στην περίπτωση που κάνω το δ), θα έχω κάποιο πρόβλημα στις 2κάναλες ακροάσεις cd,
θα πρέπει δηλ. να κάνω κάποια επιπλέον ρύθμιση?

Και κάτι τελευταίο: η τηλεόραση είναι στριμωγμένη ανάμεσα σε μη μαγν.θωρακισμένα ηχεια
(20 εκ. από το ένα και 1μ από το άλλο)και ο ενισχυτής είναι επίσης κοντά (στους 15 πόντους).Είναι αυτό πρόβλημα για την τηλεόραση?

JL_

Reaction score
19
Και κάτι τελευταίο: η τηλεόραση είναι στριμωγμένη ανάμεσα σε μη μαγν.θωρακισμένα ηχεια
(20 εκ. από το ένα και 1μ από το άλλο)και ο ενισχυτής είναι επίσης κοντά (στους 15 πόντους).Είναι αυτό πρόβλημα για την τηλεόραση?
Kανένα απολύτως...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: συνδεσμολογια μεταξυ panasonic u10-ενισχυτη και bd player

Ευχαριστώ :)
Στην περίπτωση που κάνω το δ), θα έχω κάποιο πρόβλημα στις 2κάναλες ακροάσεις cd,
θα πρέπει δηλ. να κάνω κάποια επιπλέον ρύθμιση?
Όχι.
Για το άλλο σου απάντησε ο JL.

Reaction score
456
Απάντηση: Re: συνδεσμολογια μεταξυ panasonic u10-ενισχυτη και bd player

Kανένα απολύτως...
ουφ ανακουφίστηκα, γιατί είχα και άγχος γι'αυτό

ευχαριστώ παιδιά -)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader