συνεργεια sub με ηχεια

Reaction score
4
μετα απο πολλα πειραματα και ακροασεις στο χωρο μου ( που οφειλω να πω οτι δεν ειναι και ο καλυτερος ) ,

μπορω να πω οτι ειναι σε πολυ μεγαλο βαθμο μυθος για τη συνεργεια sub με ηχεια βασεως.

εχω καποια ηχεια βασεως που ηταν πολυ ακριβα το 1998 ( 1.000.000+ δρχ τοτε για βασεως ) , τα οποια μετα τη μετακομιση μου αναγκαστηκα να τα βαλω μαζι με subwoofer στο νεο χωρο μου.

το αποτελεσμα ειναι / ηταν παρα πολυ καλο και το συμπερασμα ειναι οτι αν τωρα ηθελα να αναβαθμισω τον ηχο μου πρεπει να κινηθω σε ηχεια που εχουν 10-15.000 τουλαχιστον.

δοκιμασα ηχεια δαπεδου της ταξης των 6-7000 ευρω παντα με δυο γουφερ > 7 ''. το αποτελεσμα δε με επεισε σε σχεση με το παλια μου ηχεια και το καλο μου sub.

το μονο ηταν οτι πηρα λιγο πιο πολυ ογκο στις ενδιαμεσες συχνοτητες, ελαχιστη διαφορα. Ακομα και σε εικονα , τιποτε το σπουδαιο.

μαλλον ολα ειναι θεμα σωστης ρυθμισης και χωρου...αλλιως τα χρηματα που πρεπει να παει κανεις ξεφευγουν παρα πολυ.

μηπως η καλυτερη λυση τελικα ειναι μικρα ηχεια hi end και καλο sub αντι για μια περιουσια σε πανακριβα δαπεδου?

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Απάντηση: συνεργεια sub με ηχεια

Ο χώρος είναι το Α και το Ω πράγματι. Μπορεί να αναδείξει ή να θάψει. Να σε βάλει σε έξοδα ή να σε γλυτώσει από αυτά.
Το θέμα είναι πώς εκτός από dedicated χώρους... είναι τόσοι πολλοί οι συμβιβασμοί, που εγώ προσωπικά κρατώ βασικότατους μόνο κανόνες (πχ αποστάσεις κλπ) και κατά τα άλλα ζαμάν φου!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef