σύνδεση τηλεόρασης - home cinema - media player

Reaction score
0
Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις/συμβουλές σας.

λοιπόν, περνάω στο θέμα: αγόρασα μόλις το home cinema philips HTD3200, το οποίο προσπαθώ να συνδέσω με μια τηλεόραση LG 42LD420 καθώς και με το WD TV, μέσω του οποίου βλέπω ταινίες και σειρές. μια σκέψη που είχα, προκειμένου να παρακάμψω το πρόβλημα της σύνδεσης και των τριών μεταξύ τους, ήταν να χρησιμοποιήσω την υποδοχή usb του home cinema για να βλέπω από εκει και να παροπλίσω εντελώς το wd tv. ωστόσο, όταν προσπάθησα να το κάνω αυτό, είδα ότι το usb του home cinema αφενός δεν αναγνωρίζει τα αρχεία mkv και αφετέρου αντί για ελληνικούς υπότιτλους μου δείχνει κάτι ιερογλυφικά. άρα μάλλον άκυρο βλέπω να τρώει αυτή η έμπνευση.

επιπλέον, κάτι ακόμα που δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται (αν γίνεται), είναι να μπορώ να βλέπω τηλεόραση ακούγοντας τον ήχο από τα ηχεία του home cinema.

ελπίζω να το χάος που επικρατεί στο κεφάλι μου (ειμαι άσχετος ψιλο, δεν ξέρω αν φαίνεται) να μην πέρασε στο γράψιμο και να έγινα -σχετικά- κατανοητός.

και πάλι ευχαριστώ!

ika

News
Reaction score
16.766
.....
επιπλέον, κάτι ακόμα που δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται (αν γίνεται), είναι να μπορώ να βλέπω τηλεόραση ακούγοντας τον ήχο από τα ηχεία του home cinema......
Η σύνδεση πρέπει να δίνει με την HDMI της TV που έχει ARC (audio return channel). Λέει το manual ποιά θύρα είναι. Το PHILIPS έχει HDMI που υποστηρίζει ARC.
Και πιθανά από το τηλεχειριστήριο της TV, με κάποιο menu θα πηγαίνει ο ήχος είτε στα ηχεία της είτε στο HC.

Reaction score
0
Η σύνδεση πρέπει να δίνει με την HDMI της TV που έχει ARC (audio return channel). Λέει το manual ποιά θύρα είναι. Το PHILIPS έχει HDMI που υποστηρίζει ARC.
Και πιθανά από το τηλεχειριστήριο της TV, με κάποιο menu θα πηγαίνει ο ήχος είτε στα ηχεία της είτε στο HC.
συνέδεσα την HDMI ARC του HC με την HDMI της τηλεόρασης, αλλά δεν κατάφερα να ακούσω ήχο μέσα από το HC (ούτε πασπατεύοντας το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης).

Στο μεταξυ, σε κάποιο manual του HC που βρήκα online, διάβασα αυτό "Βέλτιστη ποιότητα ήχου.Χρησιμοποιώντας ένα οπτικό καλώδιο,συνδέστε την υποδοχή OPTICAL του Home Cinema στην υποδοχή OPTICAL OUT της τηλεόρασης ή άλλη συσκευή.
Η ψηφιακή οπτική υποδοχή μπορεί να φέρει τη σήμανση SPDIF, SPDIF OUT, ή OPTICAL", οπότε το "μυστικό" μπορεί να κρύβεται εκεί, όπως λέει και ο makis.pol.
σε κάθε περίπτωση, εγώ οπτικό καλώδιο δεν έχω αυτή τη στιγμή, οπότε θα περιμενω αναγκαστικά έως αύριο που θα πάω να πάρω.
αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι οτι, ΟΚ, έστω ότι με το οπτικό καλώδιο θα ακούω ήχο από τηλεοπικό πρόγραμμα μέσω των ηχείων. ισχύει το ίδιο και για όταν βλέπω κάποια ταινία από το WD TV;
(φοβάμαι ότι αρχίζω και κουράζω, δείξτε κατανόηση) :)

Reaction score
0
Λοιπόν, breaking news! Δοκίμασα αυτό που είπατε πιο πάνω αλλά δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα (αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος, μπορεί να φταίει απλώς το ότι δεν μου κόβει τόσο ώστε να καταφέρω να βγάλω άκρη).

Έπειτα από κάμποσα πειράματα, πάντως, κατάφερα να το κάνω να δουλέψει, συνδέοντας τόσο την οπτική όσο και το hdmi από το HC στην τηλεόραση και ορίζοντας στο HC ως πηγή ήχου την οπτική (τουλάχιστον αυτό νομίζω ότι έκανα).

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την καθοδήγηση. Η βοήθειά σας ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμη! :dance2:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll