σύνδεση usb stick με στερεοφωνικό

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.568
Θέλω να ακούω mp3s που έχω σε ένα usb stick από το στερεοφωνικό μου και συγκεκριμένα μέσω του Musical Fidelity Α324 dac που έχει ομοαξονική και οπτική ψηφιακή είσοδο και δέχεται ψηφιακό σήμα PCM μέχρι 24bin/96kHz. Επειδή έχω μπερδευτεί με τις διάφορες συσκευές που κυκλοφορούν, υπάρχει κάποια οικονομική συσκευή που να έχει usb είσοδο, βασικές δυνατότητες χειρισμού media player (play, stop, FF, κλπ.) και να κάνει τη μετατροπή από mp3 σε pcm; Έχω και ένα cowon q5w media player που έχει ψηφιακή έξοδο spdif αλλά δεν παίζει με το dac μου (ίσως στέλνει mp3 και όχι pcm data; δεν ξέρω...)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252
Απάντηση: σύνδεση usb stick με στερεοφωνικό

Δε μου λες; Μήπως δεν έχεις ενεργοποιήσει την έξοδο s/pdif; (Settings -> Sound). Το AV cable βγαίνει σε χταπόδι. Μήπως σύνδεσες στον DAC λάθος βύσμα;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.568
Την έχω ενεργοποιήσει και η σύνδεση γίνεται με το σωστό καλώδιο (πορτοκαλί) όμως το DAC δεν μπορεί να κλειδώσει και ακούγεται διακοπτόμενος / παραμορφωμένος ο ήχος από το στερεοφωνικό. Για να είμαι ειλικρινής αυτό συμβαίνει όταν παίζει mp3 το cowon, δε δοκίμασα με wav γιατί απλά δεν είχα περασμένο τέτοιο αρχείο στο cowon - θα το δοκιμάσω όμως να δω τι γίνεται και με wav αρχεία.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252

Μην ανησυχείς, και τα mp3 PCM είναι. Εκτός αυτού, μπορεί να έπεσες σε κανένα mp3 με δειγματοληψία διαφορετική από 44,1KHz, και ίσως να μην το αναγνωρίζει, πράγμα απίθανο - μη σου πω αδύνατο. Το πιθανότερο είναι να μη κλειδώνει ο DAC, μάλλον λόγω προβληματικού καλωδίου (που μάλλον δεν είναι 75Ω). Πάρε ένα φθηνό DVD player με θύρα USB, που να αναγνωρίζει sticks φορμαρισμένα τουλάχιστον με FAT32, και φυσικά να έχει ψηφιακή έξοδο (κατά προτίμηση οπτική).

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.568
Ευχαριστώ, στη λύση του φθηνού DVD προσανατολιζόομουν και εγώ. Θα κάνω πάντως μερικές δοκιμές παραπάνω με το cowon - τι στο καλό; αυτή υποτίθεται είναι η δουλειά του, media server!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252

Δοκίμασε σε κανέναν άλλο DAC. Δανείσου από κάποιο φίλο...

Reaction score
4

εναλλακτικα παρε ενα wdtv, το νεο μοντελο βγαινει σε δυο εκδοσεις μια περι τα 89 ευρω και μια 130... οχι το πιο βολικο για μουσικη, μιας και δεν κανει playlist, αλλα τα παιζει ολα μια χαρα

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.568
Δοκίμασα το cowon με wav αρχείο... πάλι δεν κλειδώνει το dac άρα ή έχει πρόβλημα το cowon ή φταίει το άθλιο καλώδιο που αποκλείεται να είναι 75ohm...Μόλις βρω ευκαιρία θα το δοκιμάσω και με άλλο dac.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.490
Members
38.566
Νεότερο μέλος
yannissails