τα ραδιόφωνα TIVOLI

Reaction score
0
Γειά χαρά!
εφέτο στην έκθεση Athens Sound & Vision Show 2007 είδα και άκουσα τα ραδιόφωνα της Tivoli και μπορώ να πω, πως εντυπωσιάστηκα απο το στύλ τους και τον ζεστό τους ήχο. Διάβασα λοιπόν τα προσπέκτους τους, είδα την ιστοσελίδα τους, μπήκα σε διάφορα site για πληροφορίες και εντυπώσεις χρηστών και έκανα και μιά επίσκεψη σε μερικά καταστήματα που διέθεταν τα προιόντα της εταιρίας. Κατ'αρχάς οι περισσότεροι το είχαν μόνο μόστρα και κανείς για επίδειξη. Σε ένα κατάστημα μιά ευγενική υπάλληλος έκανε τον κόπο να το συνδέσει για να το ακούσω.
Τα ερωτήματα λοιπον είναι τα εξής. Στηρίζονται πράγματι σε τεχνολογία κυψελοειδών τηλεφώνων; Μιά και ένας πωλητής μου είπε πως το άνοιξε και δεν είδε καμμιά ψηφιακή τεχνολογία, αλλά όλα τα στοιχεία ενός αναλογικού ραδιοφώνου.
Αυτό το made in China με πείραξε λιγάκι, με τη λογική του πως γίνεται μιά εταιρία τέτοιας κατεύθυνσης και μάλλον περιορισμένης παραγωγής χρησιμοποιεί τους δούλους της Κίνας για την κατασκευή των προιόντων της και πουλώντας τα μετα σε υπερβολικά υψηλές τιμές! Καί έρχομαι στο ζήτημα το οικονομικό! Αξίζει αλήθεια τον κόπο να αγοράσει κάποιος ένα ραδιόφωνο 180€ σε μονοφωνικό η 300€ σε στερεοφωνικό; Οι λεπτομέρειες βέβαια κάνουν πάντα τη διαφορά αλλά σαν πολύ ακριβές δεν είναι αυτές οι λεπτομέρειες και μάλιστα κατασκευασμένες στην Κίνα;( κόλλημα εγώ με την Κίνα τώρα...)
Παρόλα αυτά όμως και παρόλες τις αντιφατικές κριτικές χρηστών στο amazon τουλάχιστον, εξακολουθώ να σκέφτομαι την αγορά του!
εσύ ξέρετε κάτι περισσότερο και τι προτείνετε;
ευχαριστώ πολύ και καλό μήνα

Reaction score
180
Eγω πάντως που ακουσα ενα μονοφωνικο Tivoli σε καταστημα, δεν βρηκα στον ηχο του τιποτα το εξαιρετικο. Μαλιστα μου θυμισε εντονα τρανζιστορακι. Νομιζω οτι με 180€ βρισκεις τρανζιστορακι με καλυτερο ηχο, και οτι το θεμα παιζεται περισσοτρο καπου στο ντιζαιν. Κραταω παντως καποιες επιφυλαξεις, γιατι η ακροαση ηταν συντομη και χωρις καλη ληψη, και ισως κατι να μου διεφυγε.

Reaction score
4.477
θα ήθελα ένα , ειδικά αυτό με το ξυπνητήρι , για το δωμάτιο.
Εξαιρετική ρετρό εμφάνιση αλλά πολύ ακριβό βρε αδερφέ!

Reaction score
7.089
Mε λιγο ψαξιμο μπορει να τα βρει κανεις με 140 και 250 ευρω (model1 και model2 αντιστοιχα).Ειναι εξαιρετικα ραδιοφωνο και εξαιρετικα και σαν ηχεια για υπολογιστες (εχουν αναλογη εισοδο).Αν τους δωσετε σημα απο μια καλη καρτα ηχου θα παρετε πολυ καλα αποτελεσματα).Δεν παυουν ομως να ειναι μικρα επιτραπεζια ραδιοφωνα.
Στο mediamarkt στο Μαρουσι υπαρχουν συνεχεια σε επιδειξη.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: τα ραδιόφωνα TIVOLI

Νομιζω οτι 300€ για να ακους τα αθλια ελληνικα υπερσυμπιεσμενα FM ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ TIMH. Με το ιδιο ποσο παιρνεις ενα πληρες ραδιοσιντι με πολλαπλες δυνατοτητες και (πιθανως) απο τον ιδιο Κινεζο κατασκευαστη. Αρκετα με το ψευτο-lifestyle των οικονομισαριων επιτηδειων

Reaction score
0
ε! μην υπερβάλουμε. Ο ήχος του δεν είναι με τίποτα ενός απλού τρανζίστορ. Είναι καλύτερος και μόνο στο ότι βγαίνει απο συσκευή πραγματικού ξύλου. Δηλαδή λειτουργεί σαν ένα καλό ηχείο.Για ηχεία υπολογιστών, σαν λίγο ακριβά δεν κάνουν, όταν βρίσκεις καλής ποιότητας με 100€; Μικρά επιτραπέζια ραδιόφωνα δεν το βρίσκω αρνητικό πως είναι. Άλλωστε για κάτι τέτοιο είναι η χρήση τους.
Τα mediamarkt δεν τα επισκεφτηκα. Ευκαιρία να παω και εκει. Και θα κάνω και την έρευνα αγοράς για καλύτερες τιμές.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Reaction score
7.089
Σαν πρωην κατοχος των model 1 και 2 (1.5 χρονο το ενα και 2.5 το δευτερο) μπορω να πω με σιγουρια οτι μονο σαν τρανζιστορκι δε παιζει.Δε γνωριζω πολλα τρανζιστορακια που παιζουν ετσι και που μπορουν να γεμισουν ενα μεσαιο δωματιο με αλο ηχο.Μια βολτα απο ενα καταστημα που τα εχει σε επιδειξη (ανεφερα ποιο) θα σας πεισει.Φυσικα ειναι αρκετα καλυτερο και απο τα προιοντα που προσπαθουν να το αντιγραψουν.
Οσοι εχουν εθιστει στα ηχεια υπολογιστη τυπου 2.1 με το βοητο χαμηλα τη τεραστια τρυπα στη μεσαια περιοχη και το τστστστστσ ψηλα σαφως δεν μπορουν να καταλαβουν τι εννοω.
Ενα mini συστημα cd-radio-ηχεια ειναι πιο λογικη αγορα αλλα και παλι οταν τα ακουσεις θα καταλαβεις τη διαφορα.

Reaction score
0
Καλησπέρα
Εντέλει αγόρασα το model 2 το στερεοφωνικό προς 260€( αυτό που με ενόχλησε μόνο, στο κατάστημα που το αγόρασα είναι πως χωρίς να με ρωτήσει δεν μου έκοψε απόδειξη, παρόλο που πάτησε σφραγίδα για την εγγύηση στο φιλάδιο οδηγιών). Συμφωνώ απόλυτα με τη γνώμη σου. Μόνο αν το τοποθετήσεις στο χώρο σου και ακούσεις κάποιους απο τους σταθμούς που σου αρέσουν( όπως και πολλούς άλλους γιατί σε παρασύρει για ακρόαση...)καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις με μιά υλοποίηση που κάνει πολυτέλεια την ακρόαση του ραδιοφώνου. Και οπτικά αλλά προπαντώς ακουστικά. Θυμίζει λαμπάτο ήχο. Τη ζεστασιά του δηλαδή και τη γλυκύτητα του!! Άσε που όσο ζεσταίνεται και στρώνει η συσκευή μέρα με την ημέρα βελτιώνει τις επιδόσεις της!!!Συνίσταται ανεπιφύλαχτα λοιπόν κατα τη γνώμη μου σε όλους τους ραδιοφωνάκηδες που έχουν όρεξη να δώσουν τόσα χρήματα σαν δώρο στον εαυτό τους.
Καλές γιορτές και καλές ακροάσεις!

Reaction score
7.089
Καλοακουστο το model 2.Θα μου επιτρεψεις ομως να σου δωσω μια συμβουλη.Να τα βαλεις κοντα σε τοιχο,δηλαδη η αποστασητης πισω πλευρας απο το τοιχο να ειναι μεχρι 30 εκατοστα.Θα δεις σημαντικη διαφορα στο χαμηλο (μεχρι εκει που βγαζει).Δευτερη συμβουλη οταν μπορεσεις παρ και το συνοδευτικο υπογουφερ (περιπου 120 ευρω).Τριτη συμβουλη που την αναφερει και το βιβλιαρακι οδηγιων.Μετα απο λιγο καιρο ισως ακουσεις θορυβο οταν περιστρεφεις το κουμπι της εντασης.Μη τρομαξεις απλα κλεισε το ραδιοφωνο και κανε καμια δεκαρια φορες μπρος - πισω ολο το κυκλο περιστροφης και ο θορυβος φευγει για αρκετο καιρο.

Reaction score
50
Καλορίζικο και καλές ακροάσεις! Όσο για την απόδειξη, δεν καταλαβαίνω γιατί δε ζήτησες, αφού πήραν την "πρωτοβουλία" να μη σου κόψουν...

Reaction score
0
Καλησπέρα σας
Οφείλω θερμές ευχαριστίες για τις συμβουλες και τις ευχές σας. Όσο για την απόδειξη έγινε ως εξής: Θεώρησα πως την είχαν βάλει μέσα στη τσάντα με το κουτί του ραδιοφώνου. Καί όταν δεν τη βρήκα τηλεφώνησα να ρωτήσω αν έκοψαν η την έχασα.. Ε! απάντησαν πως δεν εχει σχέση με την εγγύηση αν κόπηκε η όχι αλλά αν θέλω να ζητήσω να μου κόψουν... Τι να πω....
Καλό Σαββατοκύριακο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός