τζάμπα το πήρα;

Reaction score
0
Τον Ιούνιο πήρα έναν Acer PD523 ο οποίος δεν έχει DVI/HDMI. Έλειπα αρκετό καιρό και τον είχα στο κουτί του, μέχρι που τον άνοιξα τις προάλλες και συνειδητοποίησα τι θα πει να μην υπάρχει ψηφιακή είσοδος....
Έβαλα το xbox 360 με game σε component στα 720p και εντυπωσιάστηκα, αλλά βλέποντας ένα DVD σε 480p δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου.
Ψάχνοντας είδα ότι δεν υπάρχει DVDp με scaling από τις αναλογικές και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον πουλήσω (ήδη έβαλα αγγελία).
Καμιά λύση πριν τον πάρει το ποτάμι;
Και όχι, δεν θέλω HTPC γιατί πολλές ταινίες πλέον αρνούνται να παίξουν λόγο αντιπειρατικών συστημάτων.

Reaction score
5
Πρώτον το 480p φυσικά θα είναι χειρότερο από το 720p. Και με scaling αυτό είναι αλήθεια. Κανένας αλγόριθμος δεν μπορεί να γεννήσει τα πραγματικά pixels εκεί που δεν υπάρχουν. Βέβαια είναι καλύτερα από το να μην είχε scaler, αλλά το εξ'αρχής 720p θα είναι πάντα καλύτερο.

Και για πες μια ταινία παράδειγμα που δεν παίζει το HTPC λόγω αντιπειρατικών συστημάτων; Δεν έχω συναντήσει τέτοιο πρόβλημα.

Reaction score
0
Star Wars episode III, Fantastic 4, Charlie and the chocolate factory. (Αγγλικές εκδόσεις)
Μόλις μπει στο tray ξεκινά κάποιο ειδικό player το οποίο αναπαράγει άθλια τις ταινίες με δικό του decoder. Αναπαραγογή από άλλα software players είναι αδύνατη.
edit: μόλις δοκίμασα και σε linux, πάλι δεν αναπαράγονται.... και δεν είναι θέμα region

Reaction score
0
Ετσι απλως για την ιστορια, υπαρχουν ορισμενα dvd players που κανουν upscaling στην εξοδο component. Πχ. Neu Neo. Ισως και καμια αλλη ανεπισημη μαρκα. Τωρα αν αξιζουν αλλη ιστορια αυτη ............

Reaction score
1
Εάν ο προβολέας έχει VGA είσοδο (D-SUB 15 pins) τότε συνέδεσέ τον έτσι και επέλεξε ανάλυση υπολογιστη 1280 * 720 και refresh rate 60Hz. Η ανάλυση αυτή είναι στην ουσία 720p. Χρησιμοποίησε το WinDVD 7 και θα δεις καταπληκτική εικόνα.

Εάν έχεις κάρτα γραφικών ATI και catalyst drivers, τότε η ανάλυση που ανέφερα παραπάνω θα υπάρχει σίγουρα ανάμεσα στις άλλες αναλύσεις. Αν δε τη βλέπεις άνοιξε το catalyst control panel και επέλεξε force high definition TV mode (720p). Για nVidia δεν ξέρω, αλλά αποκλείεται να μη υποστηρίζουν κάτι αντίστοιχο.

Η εικόνα που θα πάρεις με αυτή τη λύση θα είναι σαφώς ανώτερη από οποιοδήποτε επιτραπέζιο DVD player.

Τέλος με τη σύνδεση VGA δεν τίθεται κάνενας περιορισμός αναπαραγωγής DVD και άλλου ψηφιακόυ υλικού. Τα κλειδώματα υπάργουν μόνο στα DVI - HDMI και πάλι όμως, δε νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα προστασίας και με αυτές τις συνδέσεις.

Reaction score
1
Δυνατότητες anyDVD
Λειτουργεί αυτόματα στο παρασκήνιο όπως ένας οδηγός
Αφαιρεί την προστασία CSS και τον κωδικό περιοχής (RPC) από τις ταινίες DVD
Αφαιρεί την αναλογική προστασία (Macrovision)
Αφαιρεί απαγορευμένες λειτουργίες χρήστη όπως υποχρεωτικούς υπότιτλους και άλλους περιορισμούς
Αποκρυπτογραφεί ΧΩΡΙΣ να αποθηκεύει δεδομένα στο σκληρό δίσκο
Αποκρυπτογραφεί άμεσα (on the fly)
Εμποδίζει την αυτόματη εκκίνηση λογισμικού από τις ταινίες DVD (φιλικότητα)
Επιτρέπει τη ρύθμιση της συχνότητας ανανέωσης της οθόνης ανάλογα με τον τύπο βίντεο
Επιτρέπει την εκκίνηση λογισμικού κατά την εισαγωγή ή εξαγωγή του δίσκου
Επιτρέπει τον έλεγχο της ταχύτητας των συσκευών DVD σας
Συνεργάζεται με όλους τους δίσκους DVD
Συνεργάζεται με όλες τις συσκευές DVD, ανεξάρτητα από τον κωδικό περιοχής τους
Συνεργάζεται με όλα τα προγράμματα αναπαραγωγής ή αντιγραφής DVD (π.χ. CloneDVD)
Λειτουργεί με διαφανή τρόπο για το λειτουργικό σύστημά σας: Τα DVD μπορούν να έχουν κοινή χρήση μέσα σε ένα δίκτυο, μπορούν να αντιγράφονται μέσω της γραμμής εντολών ή μέσω του Windows Explorer, κτλ.
Είναι αποδεδειγμένα σταθερό και γρήγορο, δε χρειάζεται οδηγό ASPI για να λειτουργήσει
Νέα δυνατότητα AnyCDDA: επιτρέπει την αναπαραγωγή, αντιγραφή και εξαγωγή αρχείων ήχου προστατευμένων CD μουσικής

Reaction score
7
Star Wars episode III, Fantastic 4, Charlie and the chocolate factory. (Αγγλικές εκδόσεις)
Μόλις μπει στο tray ξεκινά κάποιο ειδικό player το οποίο αναπαράγει άθλια τις ταινίες με δικό του decoder. Αναπαραγογή από άλλα software players είναι αδύνατη.
edit: μόλις δοκίμασα και σε linux, πάλι δεν αναπαράγονται.... και δεν είναι θέμα region

Αν εννοεις το InterActual ειναι επιλογη σου να το εγακταστησεις ή οχι...

Αλλα συνηθως λεμε οτι στο PC παιζουν ΟΛΑ....

Reaction score
5
Λέω και εγώ...υπάρχει κάποιο DVD video που δεν μπορώ να το δω στο PC;;; Τι νέα είναι τούτα! :lol:

Φυσικά τρέχεις το AnyDVD και ξενοιάζεις...υπάρχουν και άλλα, google for it!

Reaction score
0
Mην εισαι βιαστικος με τεσσερις ωρες μην κρινεις εναν προβολεα. Εγω για να βγαλω καλη εικονα απο αυτο το μηχανημα μου πηρε πανω απο 10 ωρες. Το μηχανημα με τις εργοστασιακες ρυθμισεις απλα δεν παιζει και θελει αρκετη δουλεια για να ερθει. Τον εχω συνδεσει με ενα philips 963 και η εικονα που βγαζει ειναι παρα πολυ καλη. Σε αμμεση αντιπαραθεση με τον OPTOMA 27 με συνδεση DVI στα 720p και DVDplayer το οppo 971 o acer ηταν πιο ευκρινης με καλυτερο βαθος πεδιου, παρομοιο μαυρο και χρωματα. Η μονο εισοδος που παιζει ειναι η VGA και μονο με προοδευτικη σαρωση γιατι στην πλεκτη υπαρχουν εντονα προβληματα κινησης. Οσο για τα 2400 ansi σε λειτουργια βιντεο ξεχασε τα, η φωτεινοτητα ειναι στα επιπεδα του ΙNFOCUS 5700 που ειναι στα 1000 ansi.

Reaction score
0
Kαι κατι που ξεχασα το μηχανημα ειναι κλωνος του OPTOMA 739 μονο που δεν εχει DVI ομως δεν εχει και ιδια τιμη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.357
Members
38.688
Νεότερο μέλος
georgetsiakalakis