την βοηθεια σας σε προβλημα διαχειρισης πολυκατοικιας

Reaction score
7.004
Οι γονεις μου ειναι ιδιοκτητες ενος διαμερισματος σε μια πολυκατοικια 8 διαμερισματων.Οι γονεις μου στα 19 χρονια που κατοικειται η πολυκατοικια εχουν κανει 13 χρονιες διαχειριστες θελωντας να βοηθησουν τους αλλους που ηταν εργαζομενοι.Πλεον ομως ειναι μεγαλοι σε ηλικια και δεν μπορουν αλλο να συνεχισουν. Η μητερα μου τελη οκτωβριου συγκαλεσε συνελευση με αυτο το θεμα αλλα εμφανιστηκαν μονο δυο. Στη συνεχεια εβγαλε ανακοινωση σε χαρτι οτι δεν συνεχιζει αλλο και οτι το αποθεματικο και τα χρηματα ειναι στην διαθεση του επομενου διαχειριστη.Το θεμα ειναι οτι κανενας απο τους ιδιοκτητες δεν αναλαμβανει και ολοι απλα πουλανε τρελλα με καποιους να λενε "κακως τα ειχες τα κοινοχρηστα τοσα χρονια!!!!!".Τι αλλο μπορει να κανει? μπορει να καταθεσει καπου το αποθεματικο και το βιβλιο διαχειρησης? καπου νομιμα και να ειναι καλυμμενη απο καθε αποψη και απο τον οποιοδηποτε κακοηθη?Τι αλλο μπορει να κανει? Τα εχω παρει στο κρανιο γιατι πλεον ειναι μεγαλοι σε ηλικια και με προβληματα υγειας και τα αλλα τα ζωα πουλανε τρελλα.Ειμαι φορτωμενος και με τα δικα μου και φοβαμαι μην πλακωσω κανεναν στις μπουνιες.Να πω οτι τεθηκε θεμα να αναλαβει την διαχειρηση καποια εταιρεια και ειπαν ολοι "οχι δεν πληρωνω".
Καθε γνωμη ή εμπειρια απο αναλογη περιπτωση καλοδεχουμενη.

Reaction score
1.458
Απάντηση: την βοηθεια σας σε προβλημα διαχειρησης πολυκατοικιας

Νομίζω το καλύτερο θα είναι αφού δεν αναλαμβάνει άλλος και δεν θέλουν να τα πάρει εταιρία,να πουλήσουν τρελλίτσα κι αυτοί.Δηλ.δεν κάνουν προμήθεια πετρελαίου,δεν φέρνουν καθαρίστρια,δεν πληρώνουν συντήρηση ασανσερ,δεη,εϋδάπ κλπ θα ταλαιπωρηθούν βέβαια κάνα δυο μήνες και οι ίδιοι αλλά μόνο έτσι θα βρεθεί λύση.Νομικά δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει κάποια άλλη λύση,αλλά και να υπάρχει θα έχει έξοδα που θα τα επιβαρυνθούν οι γονείς σου!

Reaction score
26.550

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΕΚΕΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΗ ΑΒΕΣΑΛΩΜ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥ Θ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟ ΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΣ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.

Reaction score
1.458

Ανάλογο πρόβλημα πριν μερικά χρόνια είχε και η μητέρα μου σε πολυκατοικία 5 διαμερισμάτων.Ηταν 6 χρόνια διαχειρίστρια και είχε κουραστεί πια.Αφήστε που υπήρχε πρόβλημα με το ασανσέρ που συνεχώς χάλαγε και ειδικά το καλοκαίρι κάθε τρεις και λίγο ήταν αναγκασμένη να γυρνάει στην Αθήνα από το εξοχικό μας στο Σούνιο για να φέρνει το συνεργείο να το φτιάχνει.
Τελικά αφού δεν καταλάβαιναν οι υπόλοιποι της είπα άστους χωρίς πετρέλαιο,καθαρίστρια κλπ και μάλιστα Ιανουάριο μήνα.Σε λιγότερο από 1 μήνα η διαχείρηση άλλαξε και από τότε κάθε 2 χρόνια αλλάζει εκ περιτροπής.
Ούτε έξοδα,ούτε τίποτα!

Reaction score
7.004
Απάντηση: την βοηθεια σας σε προβλημα διαχειρισης πολυκατοικιας

Δηλ.δεν κάνουν προμήθεια πετρελαίου,δεν φέρνουν καθαρίστρια,δεν πληρώνουν συντήρηση ασανσερ,δεη,εϋδάπ κλπ
lesarros αυτο τους ειπα να κανουν , αλλα ειναι ανθρωποι καλωσυνατοι και υπευθυνοι που βλεπουν οτι ολοι αυτοι τους οποιους ειχαν εξυπηρετησει τοσα χρονια τωρα τους γραφουν κανονικα και αυτο τους πληγωνει.Με απλα ελληνικα δεν ειναι τοσο "ψυχραιμοι" οι γονεις μου και αυτα δεν μπορουν να τα κανουν οπως "πρεπει".Πως δηλαδη να αφησουν τον συντηρητη απληρωτο? οταν μου λενε ποσο ευγενικος και προσεκτικος ειναι στην δουλεια του? Επισης φοβαμαι μην τους ενοχλησει καποιος με αγριο τροπο και τοτε θα χασω τον ελεγχο και....καταλαβες.
Δικαστικα δεν ξερω μεχρι που μπορει να φτασει καποιος,υπαρχει βεβαια το καταστατικο που τα λεει ολα αυτα και ειναι ισχυρο νομικα αλλα αυτο μπορει να παρει 2-3 χρονια.

Reaction score
1.458

Δεν έχεις άδικο φίλε μου σ'αυτά που λες.Αλλά όταν οι άλλοι είναι γαϊδούρια τι μπορείς να κάνεις?
Για δικαστικά δεν το συζητάμε 2-3 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση + τα έξοδα.
Εγώ πιστεύω αν τα παρατήσουν οι γονείς σου, σε λιγότερο από 1 μήνα (είναι και χειμώνας τώρα) θα αναλάβει άλλος θέλει δε θέλει!
Εύχομαι να βρείτε την καλύτερη λύση το συντομότερο!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.426

Γίνεται να απευθυνθείτε στο δικαστήριο για καθορισμό διοίκησης του κοινού πράγματος, αλλά καλύτερα, ει δυνατόν, να το αποφύγετε. Έξοδα.... Μόνο των επιδόσεων να βάλεις (προς κάθε ιδιοκτήτη της οικοδομής) καταλαβαίνεις....
Ας καταθέσει το αποθεματικό σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, ας αναρτήσει μια ανακοίνωση για το ύψος του αποθεματικού και την απόφασή της να αποχωρήσει από τη διαχείριση, ας συνεννοηθεί με το τυχόν συνεργείο καθαρισμού και συντηρητή του ανελκυστήρα ότι θα σταματήσει να τους πληρώνει δεδομένης της κατάστασης, και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Με τη ΔΕΗ των κοινοχρήστων θα υπάρξει ένα ζόρι, αλλά δεν έγινε και τίποτε εάν καθυστερήσουν 2 λογαριασμοί, εάν είναι να πιεστούν οι υπόλοιποι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.189

Υπάρχει και άλλος τρόπος πιο εύκολος, ανέξοδος, διακριτικός, χωρίς δικηγόρους (τι ξέρουν αυτοί;) και πιο πειστικός.
Πας και τους τραβάς από ένα σκαμπίλι, ή μια μπουνιά στα μούτρα να μάθουν.

Reaction score
7.004

Abessalom αυτα τους ειπα να κανουν και τα κανουν,το ειδα και μονος μου,αλλα ειναι τοσο γαιδουρια που νομιζουν οτι θα βρεξει απο τον ουρανο διαχειριστες.

Μιχαλη η λυση που λες ειναι κατι που θα μου αρεσε πολυ αλλα εκτος απο την στιγμιαια εκτονωση θα μαζευα αρκετες μηνυσεις για ξυλοδαρμο.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.189

Βάρα τους και τρέχα να κρυφτείς να μην σε βρίσκουν.

:142: :142:

Reaction score
4.906
Αναμενόμενη αντίδραση, όταν κάποιος είναι να αναλάβει κατι που συνεπάγεται φασαρία σφυρίζει αδιάφορα και προσπαθεί να το αφήσει σε άλλους. Τα ίδια γίνονταν επι σειρα ετών στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στα σχολεία η σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους...όσοι είναι φιλοτιμοι είναι σχεδόν καταδικασμένοι να τραβάνε κουπί....
Οι γονείς σου πάντως έχουν κάθε δικιο να αφήσουν την διαχείριση, μάλλον με τον τροπο που υπέδειξε ο abessalom αφου ως νομικός ξέρει καλύτερα την
σωστή διαδικασία.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Reaction score
7.004

ευχαριστω για τις συμβουλες σας.....ουσιαστικα ολοι ειπατε να αφησουν τα καθηκοντα και να περιμενουν καποιος να αντιδρασει.Το εχουν ξεκινησει εδω και 19 μερες και οι αλλοι απλα εχουν μεινει στο να λενε "απαραδεκτο....απαραδεκτο". Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι τωρα που εχει αρχισει και κανει κρυο ειναι να μην σπασει καποιος την πορτα του καυστηρα και τον θεσει σε λειτουργια απο μονος του και τοτε μπλεξαμε.

Το νομικο θεμα δεν με φοβιζει τοσο οσο αφορα τα εξοδα (τα δινω αν ειναι να τους τρεχω στα δικαστηρια) αλλα θα παρει χρονο και μεχρι να γινει η δικη θα εχει βρεθει καποια αλλη λυση.

Τους προταθηκε να γινει και αυτο που κανουν πολλοι εδω στην Αθηνα,ο ιδιοκτητης που εκτελει χρεη διαχειριστη πληρωνεται (μαυρα) απο τους αλλους. Σε μεγαλες πολυκατοικιες ειναι πλεον κανονας και εκει που δεν ηθελε κανεις να μπει τωρα πλακωνονται ποιος θα μπει πρωτος.Αλλα και σε αυτο ειπαν οχι.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Γίνεται να απευθυνθείτε στο δικαστήριο για καθορισμό διοίκησης του κοινού πράγματος, αλλά καλύτερα, ει δυνατόν, να το αποφύγετε. Έξοδα.... Μόνο των επιδόσεων να βάλεις (προς κάθε ιδιοκτήτη της οικοδομής) καταλαβαίνεις....
Ας καταθέσει το αποθεματικό σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, ας αναρτήσει μια ανακοίνωση για το ύψος του αποθεματικού και την απόφασή της να αποχωρήσει από τη διαχείριση, ας συνεννοηθεί με το τυχόν συνεργείο καθαρισμού και συντηρητή του ανελκυστήρα ότι θα σταματήσει να τους πληρώνει δεδομένης της κατάστασης, και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Με τη ΔΕΗ των κοινοχρήστων θα υπάρξει ένα ζόρι, αλλά δεν έγινε και τίποτε εάν καθυστερήσουν 2 λογαριασμοί, εάν είναι να πιεστούν οι υπόλοιποι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Να πω κάτι, που μπορεί να είναι λάθος βέβαια (Abessalom εσύ ξέρεις...), Μήπως αν γίνει με το δικηγόρο ένα χαρτί-πρόσκληση για όλους μαζί που θα μνημονεύει όλα τα ονόματα και αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων μπορεί να θεωρηθεί "θυροκόλληση" και ισχύει αντί επίδοσης στον καθένα ξεχωριστά, ώστε να γλιτώσουν τα έξοδα;
Θα μου πείτε, πάλι στα παλιά τους τα παπούτσια θα το γράψουν, αλλά όσο νάναι θα είναι πιο ψαρωτικό από μια απλή ανακοίνωση του διαχειριστή, και κάποιοι ίσως ανταποκριθούν.
Στο χαρτί αυτό όπως το φαντάζομαι μπορεί να τους τίθεται μια προθεσμία για να συγκεντρωθούν και να αποφασίσουν, γιατί αλλιώς οι διαχειριστές θα καταθέσουν τα χρήματα σε λογαριασμό, θα σταματήσουν τις πληρωμές και την ενασχόληση με τα θέματα της οικοδομής και θα απευθυνθούν σε δικαστήριο για τα περαιτέρω.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.426

Όχι οι επιδόσεις γίνονται από δικαστικό επιμελητή. Οι τιμές αγοράς είναι, 25 ευρώ η επίδοση, 40 η θυροκόλληση. Χώρια ο ΦΠΑ (να γιατί είναι αντισυνταγματικός ο ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες, καθώς περιορίζει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα). Για βάλε κάθε συνιδιοκτήτη, που σε ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι 2 και 3.... καταλαβαίνεις. Όποιος ξεκινήσει τέτοια διαδικασία, βάζει στην αρχή το χέρι στην τσέπη, αρκετά βαθειά.
Ας απειλήσει ότι επισκέφθηκε δικηγόρο με μια διορία... αλλά δυστυχώς τα γαϊδούρια καταλαβαίνουν μόνο γαϊδουρινή γλώσσα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.176
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk