τι γνωρίζετε για το DLNA σε TV ?

Reaction score
50
Καλημέρα,
μία από της τηλεοράσεις που σκέφτομαι για αγορά (sony 40W4500) έχει δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυο DLNA (ethernet).
Πιστεύετε ότι αυτή η δυνατότητα είναι σημαντική?
Πως υλοποιείται? Αρκεί η σύνδεση στο δίκτυο ή πρέπει και οι υπόλοιπες συσκευές να ειναι συμβατές με DLNA.

Στο σπίτι υπάρχει wired & wireless δικτυο. Θα μπορώ από δω κάποια ταινία περασμένη στο σκληρό του PC στην TV ?

Οποια πληροφορία έχετε καλοδεχούμενη

Reaction score
164
Ταινίες δεν βλέπεις με τη συγκεκριμένη τηλεόραση, παρά μόνο φωτογραφίες και mp3. Υπάρχουν άλλες συσκευές που δείχνουν και video.
Πρέπει το PC να τρέχει κάποιο πρόγραμμα sharing που να είναι συμβατό με το DNLA, πχ Windows media player.
Προσωπικά το χρησιμοποίησα μία φορά για να δω τι παίζει, και τέλος. Έχω media player το οποίο με καλύπτει. Αν δεν έχεις τίποτα, και δεν σκοπεύεις και να αγοράσεις, είναι μια ικανοποιητική λύση για να βλέπεις φωτό και να ακούς mp3 από τη τηλεόραση.

Reaction score
50
ψάχνοντας σε άλλα sites βρήκα ότι με την χρήση ενός προγράμματος http://tversity.com/ πάνω στο PC ειναι δυνατή η αναπαραγωγή σε τηλεοράσεις της Philips.
Αν αυτό δουλεύει και στην sony τότε δεν χρειάζεται η αγορά media player (και δίσκου) οπότε μου λύνει τα χέρια.

Mp3 & φωτογραφίες παίζει έτσι και αλλιώς από την USB αν δεν κάνω λάθος, έτσι?

Reaction score
164
Νομίζω παίζει από την USB, δεν το έχω δοκιμάσει καν.
Προγράμματα για DNLA θα βρεις πολλά!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Για να το πούμε απλά, φαντάσου ότι έχεις ένα mediaplayerσαν το egrateή το WD-TVενσωματωμένο στην TV.
Οι δυνατότητες δεν σταματούν εδώ, περισσότερα δείτε στο
http://www.dlna.org/

Find and play movies

Your movie collection is stored on your network attached storage (NAS), a certified digital media server (DMS). Instead of watching the movie on the little PC monitor in your office, you want to enjoy it on the large flat-panel TV in your living room. Because your DLNA Certified TV is certified as a digital media player (DMP), you can use the DMP capabilities of your TV to find the movies on your NAS, and then play them on the TV.
Send and display photos

You have photos stored on your digital camera, a certified digital media controller (DMC). You want to look at them on your TV. With a DLNA Certified camera, you can send the photos to your DLNA Certified TV, which, if certified as a digital media renderer (DMR), can use those capabilities to display the photos.

Reaction score
50
Λοιπόν αγόρασα τελικά την 40W4500 (φοβερή TV!)

Συνδέθηκε με το δίκτυο, πήρε IP και μπορώ να την pingάρω, όμως δεν βρίσκει server για να μπορέσει να διαβάσει αρχεία.
Στο PC (που παίζει ασύρματα) τρέχω TVersity & Win Media player αλλά και πάλι δεν βρίσκει τίποτα η TV.

Τι δεν κάνω καλά? το manual δεν βοηθάει και πολύ :121:

ΥΓ. από USB παίζει μια χαρά φωτό και mp3 βλέποντας κανονικά όλους τους φακέλους από ένα stick 2Gb που δοκίμασα.

Reaction score
164
Το δικίμασα και έπαιξε με την πρώτη... Το PC έχει Vista και χρησιμοποιήσα τον Media Player...
Δεν πείραξα κάτι. Το PC βλέπει την τηλεόραση ως συσκευή δικτύου;
Έχεις ενεργοποιήσει το media sharing από το PC; Έχεις κάνει share folders με MP3;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η 40W4500 δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή video, μόνο μουσική και φωτογραφίες μπορεί να δει.

Reaction score
50
Το δικίμασα και έπαιξε με την πρώτη... Το PC έχει Vista και χρησιμοποιήσα τον Media Player...
Δεν πείραξα κάτι. Το PC βλέπει την τηλεόραση ως συσκευή δικτύου;
Έχεις ενεργοποιήσει το media sharing από το PC; Έχεις κάνει share folders με MP3;
χμμμ εγώ έχω XP, το PC κάνει ping στην TV.
Το firewall κλειστό και οι φάκελοι ειναι share.
Προσπαθώντας να κάνω sharing ("κοινή χρήση" κατά τον ελληνκό media player 11) ο media player προσπαθεί αλλά τελικά δεν ενεργοποιείται και ξαναγυρίζει στο μενού για επιλογής ενεργοποίησης.

Ίσως φταινε τα ΧΡ ... κρίμα ήθελα να αποφύγω την αγορά ξεχωριστού media player :110:

Ευχαριστώ για την βοήθεια :112:

Reaction score
50
Επιτέλους η λύση ήρθε από το πρόγραμμα SimpeCenter www.simplecenter.com/index.html
Το sw και TV συνεργάστηκαν αμεσα χωρίς πρόβλημα και κατάφερα να δω φωτό και Mp3 αποθηκευμένα στο δίσκο μου (laptop - wireless). Video δεν δοκίμασα, αν και φαντάζομαι δεν θα το υποστηρίζει η TV, θα δοκιμάσω όμως κάποια στιγμή.

Reaction score
0
Απάντηση: τι γνωρίζετε για το DLNA σε TV ?

Εγώ με την Philips 37PFL9603D και το πρόγραμμα tversity μπόρεσα και είδα φωτογραφίες mp3,video.Απλώς δεν φαινόταν όλα τα αρχεία που έκανα sharing στην tv.
Έχω Win xp sp3.
Με τον windows media player 11 ενώ έκανα sharing,δεν μπόρεσε το πρόγραμμα να ανιχνεύσει την tv στο δίκτυο.
Απλώς δεν ασχολήθηκα και πολύ(Έχω και το Εgrait m31b για multiplayer).

Reaction score
0
Έχει πάρει κανείς την samsung 756 ? Την περιμένω αύριο κι απ'ότι διάβασα στο pdf εγχειρίδιο που κατέβασα το DLNA εκτός από image και audio υποστηρίζει και video mpeg 1,2 divx, avi. Έχει κάνει κανείς χρήση των παραπάνω στη συγκεκριμένη tv?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7