τι είναι το Step-up ?


Μηνύματα
119
Reaction score
111
πως προσδιορίζουμε και τι είναι το Step-up στα phono των πικάπ.....?
Η πλήρης ονομασία είναι "step up transformers", είναι δηλαδή μετασχηματιστές- ένας για κάθε κανάλι-που ανεβάζουν σε ένα δεδομένο λόγο π.χ. 1 με 10 το σήμα μιας χαμηλοέξοδης κeφαλής κινητού πηνίου, ώστε να μπορεί να οδηγήσει ένα phono κινητού μαγνήτη.
Για κάθε συγκεκριμένη κεφαλή χρειάζεται, να επιλεχτεί το κατάλληλο step up,τόσο από άποψη λόγου όσο και αντίστασης, συνήθως οι κατασκευαστές αυτών των step up, έχουν καταλόγους με ποιες κεφαλές ταιριάζει το καθένα.
Υπάρχουν και ορισμένα μοντέλα που έχουν δυνατότητα ρύθμισης μέσω jumper ή ποντεσιόμετρου για λειτουργία με μεγαλύτερη γκάμα κεφαλών.
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.425
Reaction score
3.999
Βασικα το σημαντικο ειναι το step up ratio.Η τελικη αντισταση που θελει "να βλεπει" η κεφαλη MC μπορει ευκολα να ρυθμιστει. Υπαρχουν επισης μετασχηματιστες με 2 πρωτευοντα και ενα δευτερευον πηνια, ή ενα πρωτευον και δυο δευτερευοντα, ή ενα με ενα. Επιλογες πολλές.
Ενα πειραματικο prototype εδω με ρυθμιση για τις κεφαλες με αντιστασεις. Με ενα διακοπτη, επιλεγεται επισης και το step up ratio, μεταξυ x12 ή x24 φορες.

SUT1224.jpg
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
166.058
Μηνύματα
2.696.894
Members
37.025
Νεότερο μέλος
roby260564
Top