τι ενισχυτη?

Reaction score
0
καλησπερα και χρονια πολλα. θελω να τοποθετησω στο εξοχικο μου στον εξωτερικο χωρο ηχεια προκειμενου οταν μαζευετε κοσμος να ακουμε μουσικη, τα ηχεια θα ειναι προς το παρον 6 αλλα με προβλεψη για 8. τα ηχεια ειναι εξωτερικου τυπου τιποτα το ιδιαιτερο, δεν με ενδιαφερει τοσο τα ηχεια απλα θελω να παιζει μουσικη, συντομα θα εχω ακριβως τα χαρακτηριστικα των ηχειων και θα τα παραθεσω. το θεμα ειναι τι θα κανω με τον ενισχυτη. θελω εναν ενισχυτη στον οποιο να μπορω να επιλεξω ποια πηγη θα δουλεψει, (cd, pc, aux) αλλα να μπορω να ανοιξω οποιο ηχειο θελω, (πχ στην πισω βεραντα ή στην μπροστά). σκεφτηκα εναν τετρακαναλο ενισχυτη ο οποιος θα δινει σε μια συσκευη με την οποια θα ειναι συνδεδεμενα τα ηχεια και απο εκει θα μπορω να ανοιξω οποιο ηχειο θελω αλλα και να πω οτι το το ηχειο 1 να παρει απο το 1 καναλι το ηχειο 2 απο το δευτερο καναλι, κοκ. επειδη σπανια θα εχουμε και τα 8 ηχεια να παιζουν πιστευω οτι με αυτον τον τροπο θα εχουμε την μεγιστη αποδοση τον περισσοτερο καιρο. (αφου συνηθως θα παιζουν λιγα ηχεια) επιπλεον θελω να μπορω να το τηλεχειριζομαι και απο εξω, γιατι ο ενισχυτης θα μπει στην ντουλαπα. τι μου προτεινετε για αυτο?

Reaction score
5
ενισχυτές που κατ' επιλογή δίνουν σήμα στον ένα από δύο "προορισμούς" (δηλαδή βεράντες με ένα ζεύγος ηχείων η καθεμία, στην περίπτωσή σου) υπάρχουν πολλοί, θα τους γνωρίσεις από τον διακόπτη "speakers A/B" στην πρόσοψη

για 3+ επιλογές θα χρειαστείς κάτι πιο εξεζητημένο

Reaction score
0
Επίσης θέλει προσοχή και τι διάταξη θα χρησιμοποιήσεις κατά την σύνδεση των ηχείων (σειρά ή παράλληλα), επηρρεάζεται πάρα πολύ η συνολική αντίσταση που θα έχει το σύστημα και άρα το "βάρος" που θα πρέπει να σηκώσει ο ενισχυτής. Δυστυχώς όμως δεν έχω τις απαιτούμενες (ηλεκτρολογικές) γνώσεις να σε βοηθήσω περαιτέρω.
Υπήρχε παλιότερα ένα αντίστοιχο thread για κάποιο γυμναστήριο, αν το βρω θα σου δώσω το λινκ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Υπάρχουν και αντίστοιχα ηχεία που ρυθμίζεται η λήψη ισχύος τους ανάλογα τη χρήση. Εκατοβολτικά όπως ανέφερε ο προηγούμενος συμφουρήτης.

Reaction score
6
Θα έχεις πρόβλεψη για 8 βλέπω.

Τότε τι θα έλεγες για αυτόν, που είναι 12κάναλος, μπορείς να έχεις κάθε ζεύγος ηχείων να παίζει όποια από τις 4 πηγές επιλέξεις ταυτόχρονα και εκτός από remote μπορείς να έχεις και wallpad σε κάθε χώρο για να ελέγχεις ένταση και πηγή.
http://www.sonance.com/products/electronics/detail/411

Εδώ το in wall pad
http://www.sonance.com/products/accessories/detail/85

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Για αυτό που προτείνεις πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με καλωδίωση ελέγχου.

Reaction score
6
Για αυτό που προτείνεις πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με καλωδίωση ελέγχου.
Μόνο αν θέλεις το wall pad. Ο ενισχυτής έχει το δικό του IR
τ/χειριστήριο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv