τι μηχανηματα ειχαμε πριν 10 χρονια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Το σκεφτομουν πριν λιγο............
Ειχα :
ενα ροτελ προ 1068
2 τελικους ροτελ 1080 1095
ενα sub sunfire
ηχεια LRC mirage 260 cc
περιφεριακα 2 jamo D6
πισω ηχεια 2 jamo D7
προβολεας ενας optoma 70
οθονη μια dalite σταθερη 100 ιντσες γκριζα
scaler cinemateq (πουλημενο απο τον αντρεα οταν δουλευε στην Lazerland) ( 2004 αγορα)
πηγη pioneer 868 πρωτο player με hdmi
καλωδια xlo mogami ultralink kimber
power reganarator exact power
Και καμποσα lightspeed ,
room treatment τα πρωτα auralex που ειχαν ερθει στην ελλαδα.
Ρακ εξελιξις.
Αυτα .

Reaction score
834
Panasonic PT900 AE, οθόνη Megavision 100'', Yamaha RX 1500 receiver, Samsung DVD-HD 950, κεντρικό Τοtem Mite-T, περιφερειακά Wharfedale Diamond 9.1, sub Velodyne CHT-12R, Teac VRDS 10SE CDP, και Ύψιλον ολοκληρωμένο υβριδικό ενισχυτή, dac και LR ηχεία. Α, και το αγαπημένο μου (τότε) Roku Soundbridge M1001 για media player και ραδιόφωνο από το internet.

Από τα παραπάνω, έχουν μείνει μόνο τα Υψιλον :(

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.887
Ότι έχουμε και τώρα,
Mirage OM10 front, Mirage OM12 back, Mirage OM C2 Center, Paradigm Ultracube 10, Panasonic BMP BD55 Blu-ray, MIT Cables, Yamaha DSP A2.

Μόνες αλλαγές μέχρι σήμερα: το Ultracube 10 έγινε Sub12, και ο DSP A2 έγινε ANTHEM MRX 310 & ANTHEM MCA 5.

Reaction score
996
Κανένα, το CD player του αυτοκινήτου και τα ηχεία του PC.
Αν πάω ακόμα 10 χρόνια πιο πίσω, πριν από 20 χρόνια δηλαδή, στο πατρικό μου, είχα Sansui amp, cd player, tuner και SCOTT ηχεία.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Audiolab 8000C / 8000P, Rotel RCD-965BX, Sony DVP-NS999V, Aiwa AD-F810, Systemdek IIX900 / Rega RB250 / Goldring 1042GX, KEF Q90. Ολα αλλάχθηκαν μετα πο 2 χρονια, πριν 8 δηλαδή περίπου, τα οποία να αλλάχτηκαν κι αυτα με τα σημερινά. Κάποια εχουν επιβιώσει μεχρι και σημερα.ολα, μα ολα, έκαναν απόσβεση 1000 φορές, τα ξεσκισα, χωρις να παρουσιάσουν ποτε το παραμικρό πρόβλημα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449
Ωραίο θέμα πιάσαμε...

Θα πάω λίγο πίσω προσωπικά, γύρω στο 1975-,76, όταν όλα άρχισαν και μπήκε το σαράκι που με τρώει ακόμη και σήμερα.

Λοιπόν:

Ραδιοενισχυτής: Pioneer sx 434
http://www.radiomuseum.org/r/pioneer_sx_434.html

Πικάπ: Pioneer PL 12d
http://www.vinylengine.com/library/pioneer/pl-12d.shtml

και ηχεία: Bose 301
http://audio-database.com/BOSE/speaker/301-e.html

και πολλούς - πολλούς δίσκους. Όλο τα χαρτζιλίκι εκεί πήγαινε..

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Φοιτηταριό Σαλόνικα:devilish::devilish::devilish:,οδός Ολύμπου,όροφος 2ος,σαλόνι 25τμ, ενδιάμεσες πόρτες δωματίων με τζάμι ...και ξύλινο παλιό πάτωμα για θρίλερ...:king::imtheking:

Κάτω μου συνταξιούχος δικηγόρος γένος θηλυκού (γούσταρε όταν έβαζα 80's και Πασχάλη και μου έλεγε να τις ρίχνω καμιά ματιά που και που γιατί από την ένταση έπαιζαν τα γύψινα και φοβόταν μη σκάση στο κεφάλι της:whistling:))δίπλα δεξιά αναρχοροκάς κοτσίδας που δεν έβγαζε κιχ,μόνο στο μπαλκόνι ανταμώναμε και μου ζητούσε φωτιά,δίπλα αριστερά μάνα-κόρη χωρισμένες @γ@μητες που όλη την ώρα σκυλόβριζε η μία την άλλη(και φυσικά και με μένα γιατί..το είπαμε πιο πάνω:sneaky:)+γάτος που πηδούσε από το παραθυράκι του μπάνιου τους στο δικό μου,είχε πιει μπύρα το καημένο...:drinks:

Ενισχυτής SONY STRDB-940 μαύρος,
Ηχεία 4 Bose 301 iv σε σύνδεση Α+Β (για να έχω γκάζια)στον sony +2 Bose 301 III περιφερειακά(όλα σε βάσεις τοίχου)
Sub 2xKoda 10'' με κλεισμένο τον παθητικό αναμεταδότη και ενσωμάτωση στα 2 μπράτσα του καναπέ σφιχτά με ιμάντες :dance2:..
TV Philips Matchline 29'' pt785a με Dolby pro logic,ενσωματωμένο γουφεράκι στην πλάτη της(ομορφιά:thumbsup:),κεντρικό ενσωματωμένο και 2 μουφέ φλατ ηχειάκια ''δώρο'' για περιφερειακά
PC με audigy και πανελάκι σύνδεση με οπτική στον sony και dvd nec(είχε λιώσει) με svhs στο Τε Βε...
Sony minidisk Sony MDS-JE 640 + πληκτρολόγιο για text:thumbsup:
Sony CDP-XB630 QS... είχε τεντώσει

καμιά 100αριά MD και άπειρα CD με νουμεράκια και λίστα καταχώρησης σε εξελόφυλλο για να μη φάω πιστολιά στο δάνεισμα :hunter:, original & copy χαμηλογραμμένα σε 4-6x μόνο σε TDK και σκούρα Verbatim με μπλε στρώση...2 εξωτερικοί WD με τροφοδοσία 340GB ο ένας και 250GB ο άλλος μουσική και...ταινιούλες ριπαρισμένες:geek::geek::geek::geek:

Reaction score
30.455
Το πρώτο μου και ταυτόχρονα τελευταίο μου πολυκάναλο σετ-απ ,αφού το μικρόβιο του hc δε με "ταλαιπώρησε" για πάνω από 2-3 χρόνια...
Ηχεία B&W DM 603S3 (LR) ,LCR 600(C) ,DM 305 (SL SR) & ASW600
AV Receiver Pioneer VSX 909
Dvd player Pioneer DV 737
Εικόνα από tv Sharp LC 46 XD1 (46 ολόκληρες ίντσες....!)
Για τη μουσική μου χρησιμοποιούσα τον Pioneer ,τα μπροστινα B&W ,ένα Cd player Pioneer PDS 507 και κυρίως το Technics SL 1200MK2.
Από αυτά το μόνο που έχω κρατήσει είναι το Technics...βεβαίως βεβαίως ,αλλά και τα σημερινά μου ηχεία (DM 604 S3) δε διαφέρουν και πολύ από τα τότε.

Last edited:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Aγορασμένο απο Nάκα ολόκληρο σετ yamaha απο ηχεία δαπέδου ως διπλό κασσετόφωνο cd και εκουαλάιζερ, αντικαταστάθηκε αργότερα με Cd player Μarantz 63 kis ,αργότερα το Adcom GCD-575 ,ολοκληρωμένος electrocompaniet eci2
ηχεία wharfedale programme 2180
Τ.ν philips matchline 29'

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449
Μουσική! Αυτή η ΤΕΧΝΗ με κυνηγά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Θα ήμουνα πάνω κάτω 10 12 ετών γύρω στο 1967 όταν διέλυσα ένα τρανζιστοράκι και ψάχνοντας στα τυφλά με δύο καλώδια, κατάφερα και το συν έδεσα με ένα μαγνητόφωνο εποχής 1960 Philips μονοφωνικό φυσικά (για ενισχυτή) και με ένα γυμνό μεγάφωνο (δεν θυμάμαι που βρέθηκε στα χέρια μου), το οποίο το τοποθέτησα ως είχε, χωρίς κροσόβερ και τέτοιες πολυτέλειες σε ένα κομοδινάκι (κάνοντας τρύπα στην πόρτα και βιδώνοντας το ) το οποίο αίφνης μετετράπη σε ηχείο. Έτσι κατασκεύασα το πρώτο μου μηχάνημα ήχου, ακούγοντας am και δεύτερο πρόγραμμα !!! και όλα αυτά φυσικά χωρίς να έχω δει ποτέ μου ηχείο... που να βρεθεί τότε, απλώς δουλεύοντας το αυτί, και κατά τύχη πρόσεξα ότι όταν υπάρχει κάποιος κλειστός χώρος, το μεγάφωνο είχε περισσότερο μπάσο, κάτι το οποίο φυσικά ....με εντυπωσίαζε.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7