το home cinema τρελαθηκε...

Reaction score
0
καλησπερα παιδια, εχω ενα home cinema sony dav-dz 360 wa καθε φορα με ενα απλο καρφι ηχου συνεδεα το netbook μου με το aux in του home cinema και ειχα δυνατο ηχο... σημερα πηγα να το κανω και τιποτα... ελενξα το καλωδιο με πολυμετρο και ειναι οκ... λεω η το Netbook η το home cinema... βαζω κατι ακουστικα στο netbook ολλα οκ... ωχ λεω το home cinema... το γυριζω στο ραδιοφωνο παλι τιποτα.... τοτε βαζω τα ακουστικα στην υποδοχη των ακουσυικων του sony να δω αν φτενε τα ηχεια και ξαφνικα αρχησαν να πεζουν τα ηχεια (και οχι τα ακουστικα)??????? το πιο κουφο με τα ακουστικα συνδεδεμενα.. το aux in δουλευει κανονικα... τι γινετε ρε παιδια μηπως τρελαθηκα????

Reaction score
249
Μήπως κολλάει το θηλυκό βυσματακι του σονυ ή είναι πρόβλημα του προγράμματος που ελεγχει τις συνδεδεμένες συσκευες
Δοκίμασε να μη βάλεις ολοκληρο το βύσμα μέσα σε κάποια θέση θα πρεπει να ακούγεται μονο το ενα κανάλι καλά
Αν το βάλεις όλο και δεν ακούγεται καλά ενω με το μισο βύσμα εντάξει τοτε είναι θέμα βύσματος (μάλλον)

Reaction score
0
τελικα δοκιμασα αυτο με το βυσμα δεν ακουγοταν τιποτα σε καμοια περιπτωση τελικα σημερα και ενω το ειχα βγαλει απο τη μπριζα για 3 ωρες και το ξαναεβαλα (τυχαια και οχι για αυτο το σκοπο) τωρα δουλευει κανονικα συμειωτεων το ειχα ανοιγοκλεσει αρκετες φορες και δεν ειχε διορθωθει... μονο οταν το εβγαλα απο την μππριζα... τωρα το αν ειναι τυχαιο δεν το γνωριζω... ευχαριστω

Reaction score
0
τελικα παλι τα ιδια... για να μπορω να ακουω απο τα ηχεια του home cinema βαζω ακουστικα την αντιστοιχη υποδοχη..... αν τα βγαλω δεν ακουγετε τιποτα. αν και με τα ακουστκα μετα απο λιγο μου κανει διακοπες ο ηχος και στην οθονουλα του home cinema εναλασετε το 2ch και το afd multi (οταν εμφανιζετε το τελευτεο ο ηχος κοβεται)... τα φωτα σας παρακαλω

Reaction score
384
Βαλε το surround στο Prologic να δουμε. Απενεργοποιεις ετσι το Sony απο το να διαλεγει τροπο αποδικοποιησης. Αφου του στελνεις δικαναλο ηχο ετσι κι αλλιως, το Prologic σαν επιλογη σου κανει.Το AFD Multi ειναι το Auto Format Direct Multi. Για απενεργοποιησε το να δουμε μηπως εχει softwar-ικο θεμα και η εισοδος αυτη τα κανει μανταρα...

Reaction score
0
πραγματι το απενεργοποιηση και μεχρι τωρα δουλευει κανονικα.... τι σημαινει αυτο???

Reaction score
384
Από αυτά που περιεγραψες ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Όταν ακούς μουσική βάλτο στο 2-channel η στο Prologic Music. Για ταινίες στο Prologic Movies. Προφανώς η αυτόματη επιλογή format δουλεύει άψογα όταν παίζεις δισκάκια κατευθείαν από το Sony. Φαίνεται μάλλον πως έχει κάποιο πρόβλημα software και η επιλογή αυτή δε δουλεύει σωστά από την είσοδο Aux.
Άρα κάνοντας το εσύ χειροκίνητα αποφευγεις το πρόβλημα.
Περιττό να σου πω ότι ήσουν πολύ τυχερός που το θέμα λύθηκε έτσι απλά...:D

Reaction score
0
τελικα σημερα παλι τα ιδα στο prologic και μου κανει τα ιδια αυτη τη φορα εμφανιζοντας prologic και ch2 ή hp virtual...τσαμπα η χαρα

Reaction score
384
Το Sony πρεπει να εχει και ψηφιακη εισοδο απο πισω. Θα εχει τουλαχιστον δυο φανταζομαι. Με το notebook βλεπεις ταινιες η ακους μονο μουσικη?

Μπορεις να παρεις ενα usb σε digital optical που κανει 20-25 ευρο φανταζομαι και να στειλεις ψηφιακο σημα στο Sony, εαν δεν εχεις ηδη τετοια εξοδο στο notebook.

Επισης οι τηλεορασεις εχουν κι αυτες ψηφιακη εξοδο. Αν στειλεις τον ηχο στην τηλεοραση αναλογικα με mini jack σε RCA καλωδιο μπορεις να παρεις τον ηχο μετα απο την ψηφιακη εξοδο της τηλεορασης. Αν η χρηση ειναι για μουσικη και η τηλεοραση παραμενει κλειστη, η πρωτη λυση ειναι πιο λογικη.
Βασικα η πρωτη λυση ειναι καλυτερη γενικα γιατι αποφευγεις την ολη αναλογικη διαδρομη του σηματος προς την τηλεοραση.

Reaction score
0
για το αναλογικο σημα εχω βρει τη λυση... απλα βαζω ενα καλωδιο (απλο καρφι χωρισ να καταλιγει καπου...) στην υποδοχη των ακουστικων και ακουω ηχο απο τα ηχεια αλλα οταν το βγαζω μου κανει τα νερα. και οταν θελω να βαλω ακουστικα δεν δουλευουν ουτε στην υποδοχη ακουστικων (αφου πεζουν τα ηχεια) ουτε στην aux) απλα δεν εχω καταλαβει τι εχει γινει

Reaction score
384
Ισως θα επρεπε να δοκιμασεις την ψηφιακη εισοδο, κυριως για θεμα ποιοτητας. Ασχετα αν η αναλογικη σου δημιουργει προβλημα η οχι. Ποσο καλο κυκλωμα θα εχει η εξοδος ακουστικων του notebook, και ποσο βαρος δωσανε στη Sony στο κυκλωμα ADC στην αναλογικη εισοδο με το mini jack?

Reaction score
0
απλα το θεμα ειναι οτι το netbook δεν εχει ψηφιακη εξοδο... και το κυριο προβλημα ειναι οτι το κανει τελικα και στο ραδιοφωνο του home cinema και στις ταινιες (dvd)...

Reaction score
0
ρε παιδια θελω παλι τα φωτα σας ενω ημουν ετοιμος να αρχησω την εξασκηση στα smd και το καθαρησα με εναν αεροσυμπιεστη το εβαλα στην πριζα και λειτουργουσε κανονικα για καμια βδομαδα.... πεζει να ειναι θεμα σκονης???? και αν ναι που???

Reaction score
2.482
Βασικα, εμενα μου θυμισε ένα πρόβλημα που είχα στο iPad, οπου ενω δεν είχα ακουστικα συνδεδεμένα, το iPad νομιζε ότι είχα. Σε διαφορα φορουμ, πρότειναν να φυσήξεις ή/και ρουφήξεις δυνατα στην είσοδο των ακουστικών γιατι πιθανόν να είχε μπεί ενα σκουπιδάκι και να εκανε το iPad να νομίζει πώς υπάρχουν ακουστικά συνδεδεμένα.

Όντως το έκανα και μου διορθωθηκε το πρόβλημα

Προτείνω να κάνεις το ίδιο στην "ένοχη" είσοδο είτε με το στόμα ή κάποιο spray πεπιεσμένου αέρα και να δοκιμάσεις ξανα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.990
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas