τσάντα για DSLR και παρελκόμενα (φακούς, φλας, κλπ κλπ κλπ)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.788
βασικά μαζεύτηκαν μπόλικα ζιμπράγκαλα, και ενώ για μια συγκεκριμένη εξόρμηση δε χρειάζεται να τα κουβαλάω όλα, άλλες φορές δυστυχώς χρειάζεται.

άρα ψάχνω και για τσάντα.

είδα τις κατηγορίες τσαντών, δε ξέρω ούτε τι κατηγορία τσάντας να προτιμήσω! άλλες είναι σα τετράγωνα βαλιτσάκια, μεταφοράς κυρίως, άλλες είναι τσάντες πλάτης, κι άλλες ώμου.

σκέφτομαι πάντως για ώμου, με δυνατότητα να μπορώ εν κινήσει να βγάλω μόνο τη μηχανή, από κάποια μικρή έξοδο πχ της τσάντας.

από την Olympus είδα αυτές τις 2, που θεωρητικά μου κάνουν και είναι και φτηνές:

---------------------------------------------------------------------------------------

Τσάντα πλάτης ΙΙ E-System

"Γρήγορη πρόσβαση στη μηχανή
Χωρητικότητα: 1 σώμα DSLR, 4-5 φακοί, σύστημα φλας, περισσότερα αξεσουάρ.
Διαστάσεις: 28x18x31cm"

στα 34 ευρώ

---------------------------------------------------------------------------------------

Τσάντα E-System Swing

"Χωρητικότητα: 1 σώμα DSLR, 3 φακοί, σύστημα φλας, περισσότερα αξεσουάρ.
Διαστάσεις: 38x25x17cm"

στα 48 ευρώ

η πιο φτηνή δείχνει να χωρά και περισσότερα και έχει και δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης στη μηχανή. είναι πλάτης.

Τι λέτε? μήπως έχετε να προτείνετε και από άλλες μάρκες, πχ την Lowepro?

για να είμαι εντελώς συγκεκριμένος, αυτά που θέλω να χωράνε είναι τα εξής:

-Olympus E-620 με το handgrip HLD-5 και τον Zuiko 12-60 επάνω της,
-Zuiko 50-200
-Zuiko 50
-flash FL-50R
-Zuiko EX-25 δακτύλιος προέκτασης
-6 φίλτρα Hoya στο κουτί τους (55-72mm)
-4 ΑΑ έξτρα μπαταρίες για το flash
-3 BLS-1 έξτρα μπαταρίες λιθίου για το σώμα
-φορτιστής για BLS-1 και καλώδια
-πιθανά (αν χωράει) μικρός φορτιστής και για ΑΑ μπαταρίες
-καλώδιο USB για το σώμα
-και κάτι άλλα μικροπράγματα, όπως card reader, CF card, πανάκια φακών, κλπ

βέβαια, καλό θα είναι να χωρά κανα φακουδάκι ακόμα.... τον 7-14mm πολύ τον κοιτάζω μου φαίνεται...

να χτυπήσω την Τσάντα πλάτης ΙΙ E-System με 35 ευρώπουλα να τελειώνω και να μη το κάνω ....θέμα?:140:

Reaction score
88
Εγώ θα κοιτούσα κάποια πλάτης που μπορείς εξωτερικά να "δέσεις" και έναν τρίποδα.
Καλό θα ήταν να είναι και ψιλοαδιάβροχες.
Πάντως από τις φωτογραφίες και μόνο δεν μου λένε και πολλά.
Θα κοιτούσα σίγουρα κάτι άλλο στην θέση σου για να προστατέψω όλα αυτά που αναφέρεις.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: τσάντα για DSLR και παρελκόμενα (φακούς, φλας, κλπ κλπ κλπ)

Λοιπόν Κωσταυτιά...

Εγώ πήρα αυτήν

Τεράστιοι χώροι (χωράει ακόμη και το laptop μέσα), εξωτερικά θήκη για το τρίποδο, αδιάβροχο κάλυμμα, κουβαλιέται εύκολα...

Κοστίζει, αλλά αξίζει τα λεφτά της με το παραπάνω.

Reaction score
3

Και εγώ μια τέτοια έχω, βάζω το laptopι μέσα, βάζω και πορτοφόλια χαρτιά και βασικά έχω μαζί μου μια τσάντα μόνο. Άσε που έχει και δέσιμο για τη μέση, μπορείς να αναρτήσεις και το τρίποδο εξωτερικά.
Δε ξέρω όμως μήπως απευθύνεται αποκλειστικά σε χονδρούς χρήστες... :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.788

ωχ, δηλαδή πρέπει να βάλω καμιά 20-αριά κιλά να σας φτάσω?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.131
καλημερα! χαζο, αλλα αν θελεις παρε με οταν εχεις χρονο να στα πω με υσηχια ειναι παρα πολλα κ δεν προλαβαινω να στα γραψω!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.788
Απάντηση: Re: τσάντα για DSLR και παρελκόμενα (φακούς, φλας, κλπ κλπ κλπ)

καλημερα! χαζο, αλλα αν θελεις παρε με οταν εχεις χρονο να στα πω με υσηχια ειναι παρα πολλα κ δεν προλαβαινω να στα γραψω!
οκ φίλε μου, θα σε πάρω τηλ! αλλά όταν βρεις χρόνο, άνοιξε ένα νέο θρεντ να τα αναλύσεις, ώστε να μαθαίνει ο κόσμος βρε παιδί μου...:126:

Reaction score
7.038

Kαι εγώ με την σειρά μου θα σου πρότεινα μία πλάτης.
Είχα πάρει αυτήν την National geographic πέρσυ περίπου στα 120 €.
Έχει δεκάδες (χωρίς υπερβολές) θήκες.
Και μέσα μπορείς να βάλεις ότι θέλεις .(ξέχασα γμτ να την βγάλω και μία φωτό μέσα).Τέσπα.
Να φανταστείς ότι (φαίνεται πιστεύω) σε αυτές τις φωτό που βλέπεις η DSLR και οι φακοί είναι σε
εξωτερική θήκη.
Είναι και λίγο της περιπέτειας ....
Αυτά.
Καλή επιλογή:107:

Reaction score
1.973
Το μέσο μεταφοράς φωτογραφικού εξοπλισμού εξαρτάται από:

1. Την ποσότητα – βάρος του μεταφερόμενου εξοπλισμού.

2. Το είδος της φωτογράφησης πχ φωτογραφία Landscape (τοπίο), αρχιτεκτονική φωτογραφία, (κτίρια και λεπτομέρειες κτιρίων), φωτογραφία macro (μικρά έως μικροσκοπικά θέματα), φωτογραφία δράσης – ρεπορτάζ, κλπ. Ο ερασιτέχνης φωτογράφος, επειδή ασχολείται με όλα τα παραπάνω είδη φωτογραφίας ταυτόχρονα, είναι πολλές φορές υποχρεωμένος να μεταφέρει περισσότερο και βαρύτερο εξοπλισμό από ένα επαγγελματία φωτογράφο.

Μεταφορά εξοπλισμού από το σπίτι στον χώρο που θα γίνει η φωτογράφηση πχ «Αθήνα- Ζαγοροχώρια». Το απόλυτο μέσο μεταφοράς είναι αυτό .

http://i968.photobucket.com/albums/ae164/kotas35/1654-139_3902.jpg

http://i968.photobucket.com/albums/ae164/kotas35/1600-138_3859.jpg

http://i968.photobucket.com/albums/ae164/kotas35/case_1560.jpg

Στα «Ζαγοροχώρια» γίνεται κάθε φορά η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού για κάθε φωτογραφική εξόρμηση, ο οποίος μεταφέρεται με:

1. Σακίδιο πλάτης

http://i968.photobucket.com/albums/ae164/kotas35/18-1971-IMG1_LRG.jpg

Πλεονεκτήματα: Άνετη μεταφορά του εξοπλισμού σε μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια.
Μειονεκτήματα: Πρέπει να αφαιρεθεί από την πλάτη και να τοποθετηθεί σε κατάλληλο σημείο για να χρησιμοποιηθεί. Χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιος να το επιβλέπει γιατί αν ο φωτογράφος απομακρυνθεί έστω και λίγα μέτρα από αυτό υπάρχει κίνδυνος αρπαγής.

2. Φωτογραφική Τσάντα.

http://i968.photobucket.com/albums/ae164/kotas35/550KhakiFront.jpg

Πλεονεκτήματα: Ο φωτογράφος έχει άμεση πρόσβαση σε όλο το εξοπλισμό κάθε στιγμή χωρίς να χρειάζεται να την αποχωριστεί ούτε στιγμή από το σώμα του. Οπωσδήποτε με ιμάντα (ζώνη) μέσης για να παραμένει πάντα σε επαφή με το σώμα.
Μειονεκτήματα: Μεταφέρεται ποιο δύσκολα από το σακίδιο, σε μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια.

3. Μπανάνα μέσης

http://i968.photobucket.com/albums/ae164/kotas35/18-1988-IMG1_LRG.jpg

Πλεονεκτήματα: Άνετη μεταφορά του εξοπλισμού σε μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια.
Μειονεκτήματα: Πολύ μικρή χωρητικότητα, συνήθως ένα επί πλέον σώμα και ένα έως δύο φακούς.

4. Τσέπες στη ζώνη Pouches

Πρόσθετες θήκες που μπαίνουν στην ζώνη και μεταφέρουν από ένα πρόσθετο φακό, ή φλας ή φωτόμετρο ανάλογα με το μέγεθός τους. :140:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.131
καλη η τσαντουλα της Ολιμπους, απλη κ οικονομικκη.Αλλα μαλλον θα ταν καλυτερο καμια πλατης της Lowepro.δες τες στην αγορα κ μονος κ βγαλε τα συμπερασματα σου.Καλημερα!

Reaction score
173

Εγω εχω μια Lowepro τυπου slingshot, τη μικρη την 100ρα (εχει και 200 και 300) και ειναι μια χαρα. Χωραει τη 40D με φορεμενο τον 70-300 και εχει χωρο για τον 18-55 και εναν 50ρη πχ. Επισης εχει αλλες 2 θηκες που χωρανε φλας και φιλτρα/φορτιστες ή εξτρα φακο.

Πλεονεκτημα η αμεση και ευκολη προσβαση στον εξοπλισμο ανα πασα στιγμη, χωρις να αφηνεις κατω την τσαντα, αλλα και η χρηση της ως... "σταθεροποιητη" μια και οταν ερχεται μπροστα σου για να βγαλεις τη μηχανη, χρησιμοποιειται ως τραπεζακι στηριξης για τα χερια.

Μειονεκτημα οτι δεν βολευει και τοσο για αλλαγη φακων, αν δεν την αφησεις στο εδαφος. Γινεται, αλλα θελει προσοχη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.788

Εγω εχω μια Lowepro τυπου slingshot, τη μικρη την 100ρα (εχει και 200 και 300) και ειναι μια χαρα. Χωραει τη 40D με φορεμενο τον 70-300 και εχει χωρο για τον 18-55 και εναν 50ρη πχ. Επισης εχει αλλες 2 θηκες που χωρανε φλας και φιλτρα/φορτιστες ή εξτρα φακο.

Πλεονεκτημα η αμεση και ευκολη προσβαση στον εξοπλισμο ανα πασα στιγμη, χωρις να αφηνεις κατω την τσαντα, αλλα και η χρηση της ως... "σταθεροποιητη" μια και οταν ερχεται μπροστα σου για να βγαλεις τη μηχανη, χρησιμοποιειται ως τραπεζακι στηριξης για τα χερια.

Μειονεκτημα οτι δεν βολευει και τοσο για αλλαγη φακων, αν δεν την αφησεις στο εδαφος. Γινεται, αλλα θελει προσοχη.

θα τις τσεκάρω τις Lowepro οπωσδήποτε... κι άλλοι μου είπαν για αυτές...:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.788

και μετά από εξαντλητικές δοκιμές, ο νικητής της ευχρηστίας για μένα είναι η :

Lowepro Slingshot 200 ΑW

Όντως γυρνάει πολύ εύκολα μπροστά για να βγάλεις την μηχανή ακόμα κι εν κινήσει (το πιο σημαντικό για μένα), χωράει τον εξοπλισμό μου άνετα, και με το δεύτερο λουράκι είναι ιδιαίτερα σταθερή στο περπάτημα.

Και ναι, μπορεί να λειτουργήσει κι ως "σταθεροποιητής", σα τραπεζάκι στήριξης για τα χέρια που είπε κι ο Ηλίας.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!

Reaction score
173

Καλοριζικη... με λιγο προσεκτικη διαρυθμιση του εσωτερικου χωρου και αναλογως του φακου που εχεις φορεμενου συχνοτερα στη μηχανη, ειναι οντως παιχνιδακι το βαλε = βγαλε εν κινησει....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος