φτιάξιμο marantz cd67 SE

Reaction score
3
γειά χαρά έχω στην άκρη και κάθεται το εν λόγω cd player γιατί εδώ και λίγο καιρό μια βλέπει τους δίσκους μια δε βλέπει πηδάει στα tracks etc προβλήματα (παρ'ότι καθαρίσαμε το μάτι)

ερώτηση 1. πόσο στοιχίζει (και ποιος το φτιάχνει) να αλλάξω το "μάτι" ?

ερώτηση 2. ποιο ολοκληρωμένο ή τι χρειάζεται να αλλάξω (γίνεται?) για να το κάνω να διαβάζει και δίσκους -rw ? πόσο στοιχίζει

ευχαριστώ.

Reaction score
1.844
Απάντηση: φτιάξιμο marantz cd67 SE

Πριν ~15 χρόνια το λέιζερ σε ένα 52 ή 62 ενός φίλου, ήταν PHILIPS και κόστιζε κάνα 100στάρικο σημερινά.
Για το άλλο δεν ξέρω. :122:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Πιθανόν να θέλει service ολόκληρος ο μηχανισμός και όχι μόνο καθάρισμα το μάτι. Μου έχει συμβεί σε τρία 67άρια. Θα πρέπει να λυθεί όλος ο μηχανισμός, να καθαριστούν και να λιπανθούν όλα τα τμήματα του. Ο μηχανισμός είναι της PHILIPS και αν τον βρεις θα κοστίζει γύρω στα 50 ευρώ καινούργιος.

Reaction score
11.740
Ποπώ! Το θυμάμαι όταν είχε βγεί αυτό το CD player! Ήθελα να αγοράσω ένα. Μα σήμερα συμφέρει η επισκευή του; Και εγώ έχω ένα κασετόφωνο deck SONY TC-K501 ES, χαλασμένο, το λυπάται η ψυχή μου να το βλέπω έτσι που έχει καταντήσει, αλλά η τεχνολογία προχωράει... Πιστεύω ότι ένα σημερινό dvd player μπορεί να βγάλει καλύτερη ποιότητα από το δισκάκι cd από το Marantz CD67 SE, ειδικά αν κάνει και upsampling. Τώρα, αν πρόκειται για συναισθηματικούς λόγους (βλέπε εμένα με το deck μου), φτιάξτο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Θα σου μιλήσω για 2-3 67άρια που έχω αναβαθμίσει, αν και τα special edition από μόνα τους στέκουν αξιοπρεπέστατα απέναντι στα DVD, ότι μετά την αναβάθμιση ο ήχος τους ήταν πολύ ανώτερος των CD player των 1500 ευρώ.

Reaction score
0
γειά χαρά έχω στην άκρη και κάθεται το εν λόγω cd player γιατί εδώ και λίγο καιρό μια βλέπει τους δίσκους μια δε βλέπει πηδάει στα tracks etc προβλήματα (παρ'ότι καθαρίσαμε το μάτι)

ερώτηση 1. πόσο στοιχίζει (και ποιος το φτιάχνει) να αλλάξω το "μάτι" ?

ερώτηση 2. ποιο ολοκληρωμένο ή τι χρειάζεται να αλλάξω (γίνεται?) για να το κάνω να διαβάζει και δίσκους -rw ? πόσο στοιχίζει

ευχαριστώ.
εχω ανθρωπο που με την μετατροπη που κανει στα marantz κατι esoteric τα εχει για την πλακα του
Και φτηνος,Αν θες πμ μου για λεπτομερειες

Reaction score
28
Ποπώ! Το θυμάμαι όταν είχε βγεί αυτό το CD player! Ήθελα να αγοράσω ένα. Μα σήμερα συμφέρει η επισκευή του; Και εγώ έχω ένα κασετόφωνο deck SONY TC-K501 ES, χαλασμένο, το λυπάται η ψυχή μου να το βλέπω έτσι που έχει καταντήσει, αλλά η τεχνολογία προχωράει... Πιστεύω ότι ένα σημερινό dvd player μπορεί να βγάλει καλύτερη ποιότητα από το δισκάκι cd από το Marantz CD67 SE, ειδικά αν κάνει και upsampling. Τώρα, αν πρόκειται για συναισθηματικούς λόγους (βλέπε εμένα με το deck μου), φτιάξτο.
φιλε μου σε πληροφορω οτι ενα marantz cd-52mkII που εχω απο το 1995 και παρ ολη την πατενταρισμενη επισκευη που ρου εχω κανει στον μηχανισμο αναγνωσης τα παει πολυ καλυτερα η τουλαχιστον δεν υστερει σχεδον σε τιποτα απο αρκετα dvd συγχρονα ,(σημειωτεον κατεχω ενα dvd sony ns330 και ενα lg-170
εγγραφης ).

Reaction score
11
Στο καινούργιο μου σύστημα που παραμένει ορφανό από player και μέχρι να καταλήξω στο sacd που θέλω, είχα την ευκαιρία να συγκρίνω διεξοδικά:

1) MARANTZ CD-52 (το απλό όχι το ΜΚ-ΙΙ) του 1990 με χίλιάδες, (ίσως), ώρες λειτουργίας
2) SONY DVD PLAYER DVP-NS32 του 2005 με στρώσιμο για 200 περίπου ώρες.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

1)ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ:

MARANTZ: πλούσιο βαθύ και καλά ελεγχόμενο μπάσο
SONY: στεγνό και όχι βαθύ μπάσο

2)MEΣΑΙΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ:

MARANTZ: γλυκές χροιές και πλούσιες αρμονικές συχνότητες. Ευχάριστος ήχος.
SONY: στεγνός ήχος με τρομερή έλλειψη αρμονικών.

3)ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ:

ΜΑΡΑΝΤΖ: τσίγκινα πρίμα με αίσθηση βραχνάδας.
SONΥ: καθαρά αλλά στεγνά και με έλλειψη αρμονικών πρίμα.

Τελικό αποτέλεσμα: o ήχος του SONY είναι απαράδεκτος για την περίπτωση που κάποιος θα το ήθελε σαν βασικό cd player. To MARANTZ επιτρέπει τελικά και παρ΄ όλες τις αδυναμίες του μια ευχάριστη, (απλά), ακρόαση.

Βέβαια τα δύο μηχανήματα τα χωρίζει και μεγάλη διαφορά τιμής με το ΜΑRANTZ, (στην εποχή του), να ήταν περίπου 4-5 φορές ακριβότερο. Αλλά υπάρχει η υπόθεση που κινεί το ενδιαφέρον ότι λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων θα μπορούσε ίσως...

XAM

Reaction score
1.844

Το MARANTZ CD-52 παίρνει μεγάλες ανάσες με τη βοήθεια κάποιου εξωτερικού dac, ή με την αλλαγή κάποιων εσωτερικών τελεστικών με OPA της Burr-Brown, μια και ο μηχανισμός ανάγνωσης που έχει είναι από τους καλούς της εποχής (Philips, δεν θυμάμαι τύπο).

Επίσης συμπάθα με, αλλά όταν διαβάζω για στρώσιμο cd player παθαίνω ένα κάτι. Τι στρώνει δηλαδή; Μετά τα 5-10 λεπτά λειτουργίας, κάθε φορά που ανάβει, και έρχονται οι θερμοκρασίες του σέ ένα βαθμό λειτουργίας, είναι όλα Ο.Κ.

Reaction score
11
Πολύ εδιαφέροντα τα περί αναβαθμίσεως του ΜΑΡΑΝΤΖ. Πάντως εγώ δεν θα το πειράξω γιατί το έχω δανεικό. Τώρα ως προς το στρώσιμο του DVD απλώς αναπαράγω και ακολουθώ αυτά που λέτε εσείς οι ειδικοί. Με ένα διερευνητικό σκεπτικό θα υποπτευόμουν ότι μπορεί να παίζει ρόλο ότι είναι σφικτός ο μηχανισμός του drive, όπως σε όλα τα καινούργια πράγματα, και 'ισως αυτό αυξάνει το jitter. To γεγονός είναι ότι και μετά το "στρώσιμο" ο ήχος δεν βελτιώθηκε καθόλου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: φτιάξιμο marantz cd67 SE

Το MARANTZ CD-52 παίρνει μεγάλες ανάσες με τη βοήθεια κάποιου εξωτερικού dac, ή με την αλλαγή κάποιων εσωτερικών τελεστικών με OPA της Burr-Brown, μια και ο μηχανισμός ανάγνωσης που έχει είναι από τους καλούς της εποχής (Philips, δεν θυμάμαι τύπο).

Επίσης συμπάθα με, αλλά όταν διαβάζω για στρώσιμο cd player παθαίνω ένα κάτι. Τι στρώνει δηλαδή; Μετά τα 5-10 λεπτά λειτουργίας, κάθε φορά που ανάβει, και έρχονται οι θερμοκρασίες του σέ ένα βαθμό λειτουργίας, είναι όλα Ο.Κ.
Με αλλαγή μόνο των τελεστικών η βελτίωση είναι μικρή. Θέλει μια σειρά αλλαγών όπως πυκνωτές τροφοδοσίας και απόζευξης καθώς και των πυκνωτών του σήματος. Επίσης καλό είναι να αλλαχτεί και η τάση τροφοδοσίας του τμήματος εξόδου. Με όλα αυτά χτυπάει πολύ ακριβά CD players.

Reaction score
11
Yπάρχει κάποιος που ξέρει να κάνει όλα αυτά στο ΜΑRANTZ CD-52; Το κόστος; Γιατί χτυπάει πολύ ακριβά CD players; Τι το εξαιρετικό έχει;

Reaction score
0

ξερω και το εχω ηδη κανει.Αξιζει.κατι παραπανω απο 100-120 eur.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.816
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos