φωτιστικό τραπεζαρίας

Reaction score
41
Έχω βρει ένα φωτιστικό το οποίο χρησιμοποιεί 5 σποτς με λάμπες GU4 35W 12V (φωτιστικό με μετασχηματιστή δηλαδή).
Έχει κανείς εμπειρία από τέτοιες λάμπες
http://elektrotechnika.gr/decostar-44892sp-p-1624.html
γιατί έχω την εντύπωση οτι θα είναι λίγο το φως που θα πέφτει στην τραπεζαρία. Να εστιάζει με ενδιαφέρει βέβαια και όχι να διαχέεται παντού.

Led αντίστοιχες λάμπες παίρνουν αυτά (τα 12βολτα) και αν ναι βγάζουν περισσότερο ή λιγότερο φως;
Ηλεκτρολογικά μπορούμε να επέμβουμε στο μετασχηματιστή για να βάλουμε λαμπάκια 50w αντί για 35;

Reaction score
427
Απάντηση: φωτιστικό τραπεζαρίας

Τα συγκεκριμένα σποτ δεν κάνουν αν θέλεις φως στο χώρο.
Ιδίως τα 5 θα σου φανούν πολύ λίγα.

Reaction score
41

φως στο χώρο δε θέλω. Φως πάνω σε όλο το μήκος του τραπεζιού θέλω μόνο.

Reaction score
1.988

Αν είναι για τραπέζι νομίζω ότι θα σε καλύπτει. Βέβαια παίζει ρόλο και σε τι απόσταση θα βρίσκεται πάνω από το τραπέζι. Όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα (μεγαλύτερη διαχυση της δέσμης)

Reaction score
41

για αυτό με τα led θα κερδίσω τίποτα εκτός από κατανάλωση; αν μπαίνουν κιόλας. κανείς ηλεκτρολόγος;

Reaction score
384

Tα 35w μην τα αλλαξεις με 50w (και μετασχηματιστη να αλλαξεις, μηπως τα ντουι δεν αντεχουν τη θερμοκρασια απο τις 50αρες?).
Τα led μπαινουν αλλα θα εχεις αισθητα λιγοτερο φως.
Οταν αγορασεις τις 35-αρες λαμπες διαλεξε αυτες με τη μικροτερη γωνια. Βγαινουν σε 2 εκδοσεις. Ετσι θα εχεις το φως πιο συγκεντρωμενο κατα καποιο τροπο. Εαν ειναι πολυ κοντα στο τραπεζι ομως θα φαινεται η δεσμη εντονα. Απλα να δοκιμασεις και τις 2 εκδοσεις για να δεις πιο 'εφε' σου ταιριαζει.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873