ψάχνω φτηνό dac με AES/EBU είσοδο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606
χρειάζομαι τέτοια ντακ, με AES/EBU είσοδο όπως έγραψα, και χρειάζομαι μπόλικα.

δειγματοληψία τουλάχιστον μέχρι 24/96, αλλά αν πάει και παραπάνω δε με χαλάει.

αν έχει και worldclock είσοδο, θα είναι τέλειο.

έχετε να προτείνετε κάτι άλλο εκτός από Behringer?

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: το φτηνότερο δυνατό....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Πιο φθηνό από το Behringer χλωμό να βρεις..!
Σε πιο ακριβό υπάρχουν.
Π.χ. αυτό, με 230 ευρώπουλα στην πόρτα σου, φαίνεται καλή περίπτωση. To DAC chip είναι καλό (φοράει και δύο), το ίδιο και οι opamps, τα υλικά φαίνονται ΟΚ κι από εμφάνιση βλέπεται (αντιγραφή BelCanto χαλαρά). Δες το κι εδώ σε καλύτερες φώτο.

Άλλη περίπτωση αυτό (ακόμα φθηνότερο, στα 175 ευρώ, αλλά 24/96 και άσχημο!).

Άμα θες ακόμα πιο φθηνό υπάρχει αυτό, που είναι στα 145, αλλά νομίζω ότι κάπου εδώ το ξεφτυλίσαμε με τις εκπτώσεις στα spec και στην εμφάνιση. :116:
Αυτό το τελευταίο αν το προτιμήσεις έναντι του Behringer (που είναι στα ίδια χρήματα) θα υποψιαστώ ότι κάτι τρέχει μ'εσένα και τις αγελάδες. :136:

Reaction score
25.940
Απάντηση: ψάχνω φτηνό dac με AES/EBU είσοδο

γιατρε αν σου τη δωσει να παρεις το πρωτο ριξε συρμα μπας και κανουμε μπιζνες

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606

Το μάτριξ, ντίαρ Κου-Φού μου, φαίνεται πολύ καλό, αλλά του λείπει worldclock είσοδος.

Έχεις καμιά πρόταση και με είσοδο χρονισμού?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: ψάχνω φτηνό dac με AES/EBU είσοδο

Το μάτριξ, ντίαρ Κου-Φού μου, φαίνεται πολύ καλό, αλλά του λείπει worldclock είσοδος.

Έχεις καμιά πρόταση και με είσοδο χρονισμού?
Χμμ, δυστυχώς όχι.
Ίσως αξίζει να πάρεις ένα από τα Matrix και πειραματιστείς με τα pins του AD1955.
Π.χ. για το pin27 διαβάζω: "Master Clock Input. Connect to an external clock source."
Ξέρω ότι θα τη βρεις την άκρη..
Αυτό που φοβάμαι είναι ότι αν ανοίξεις το καπάκι, ξεχνάς να το κλείσεις.. :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606

το θέμα είναι πως η Lynx μπορεί να βγάλει 5.1, σε 3 AES/EBU εξόδους (2 κανάλια σε κάθε έξοδο).

Αν εξαιρέσουμε τα 2 κυρίως ηχεία και το .1 (βλέπε παρακάτω), χρειάζομαι DAC για το κεντρικό και τα 2 πίσω ηχεία.

Εξαιρούμε στον παραπάνω συλλογισμό τα 2 κυρίως ηχεία, διότι μπορεί να δουλέψει και κρος για αυτά, δηλαδή μπορεί να βγάλει τα 2 κυρίως ηχεία της στερεοφωνικής μουσικής αλλά και του 5.1 σε 7 AES/EBU εξόδους (1 κανάλι σε κάθε έξοδο), όπου θα υπάρχει η εξής αντιστοιχία:

AES/EBU 1: πρίμα για το δεξί ηχείο
AES/EBU 2: πρίμα για το αριστερό ηχείο
AES/EBU 3: μεσαία για το δεξί ηχείο
AES/EBU 4: μεσαία για το αριστερό ηχείο
AES/EBU 5: μπάσσα για το δεξί ηχείο
AES/EBU 6: μπάσσα για το αριστερό ηχείο
AES/EBU 7: sub του αθροίσματος των 2 καναλιών + το .1 του 5.1

Φυσικά, μπορούν να υπάρχουν 2 κανάλια σε κάθε AES/EBU έξοδο, αλλά θεωρώ καλύτερη λύση να κουβαλάει μόνο ένα κανάλι κάθε AES/EBU καλώδιο, κι αφού υπάρχουν μπόλικες έξοδοι (16) γιατί να τις έχω να κάθονται?

Συνολικά λοιπόν θα χρειαστώ 10 κανάλια DAC, δηλαδή 5 φυσιολογικά-στερεοφωνικά DAC. 5 matrix ας πούμε.

Η Lynx όμως, βγάζει και worldclock εισοδο-έξοδο (ρυθμίζεται αν θα είναι είσοδος ή έξοδος). Γιατί να μη χρησιμοποιήσω και αυτό το "κόλπο", ώστε κάθε AES/EBU καλώδιο να μη μεταφέρει καθόλου πληροφορίες χρονισμού (Dual Wire Mode)? Ε, προφανώς θέλω να το κάνω κάπως έτσι..

Ταυτόχρονα, η αρχική απλή έξοδος AES/EBU που βγάζει η Lynx όταν παίζει ένα 16/44.1 flac το παλιο-φούμπαρ, επιστρέφει σε μια άλλη είσοδο της Lynx για να γίνει hardware upsampling στα 24/96 (ή και παραπάνω, αν και δε βρίσω το λόγο), και στη συνέχεια γίνονται τα κρος και αθροίσματα καναλιών και προφανώς κι ένα DSP για διόρθωση χώρου.

Ίσως φαίνεται λίγο μπερδεμένη υπόθεση, αλλά είναι απλά πράγματα.

Τες πα, τα μπέρι-μπέρι ή θα πάρουν τον γνωστό και μη εξαιρετέο "μπούλο" και θα πάρω 5 στέρεο ντακ, ή απλά θα προσθέσω άλλα 2 στέρεα ντακ. Θα δείξει.

Η πιο σωστή λύση που βλέπω είναι να πάρω 2 από τα 8-κάναλα ντακ της Lynx, αλλά επειδή έχω κάποιες χμ χμ στενότητες, ας δω καμιά πιο φτηνή λύση....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606
Απάντηση: Re: Απάντηση: ψάχνω φτηνό dac με AES/EBU είσοδο

Χμμ, δυστυχώς όχι.
Ίσως αξίζει να πάρεις ένα από τα Matrix και πειραματιστείς με τα pins του AD1955.
Π.χ. για το pin27 διαβάζω: "Master Clock Input. Connect to an external clock source."
Ξέρω ότι θα τη βρεις την άκρη..
Αυτό που φοβάμαι είναι ότι αν ανοίξεις το καπάκι, ξεχνάς να το κλείσεις.. :116:
Ναι, πιθανά να παίξει αυτό το σενάριο για ρολόι πάνω στο 1955, αλλά ίσως και να μη παίξει.. α, και βαρέθηκα τα καπάκια ανοιχτά ρε γαμ@τι μου, πρέπει κάποτε να τα κλείσω...:143::137:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252

Τί θα τα κάνεις τόσα ντακ ρε; Εργοστάσιο θα ανοίξεις;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606

Τί θα τα κάνεις τόσα ντακ ρε; Εργοστάσιο θα ανοίξεις;
αφού βρε η Lynx δεν έχει ούτε μια αναλογική έξοδο, δεν έχει καθόλου ντακ, είναι AES/EBU server!

Προφανώς, για κάθε έξοδό της χρειάζομαι κι ένα ντακ.

όχι ντόνταλτ ντακ, σκέτο ντακ.:142::142::142:

Για τα κυρίως ηχεία μου, τα παθητικά κρος δε ξέρω καν που βρίσκονται! Α, και δε θέλω να μάθω...

Reaction score
25.940

θελω και εγω ενα φθηνο ντακουλα το μπιγκιν γουιθ (μεχρι να παω σε λυνξ 2 η 3δρομο ενεργο - στο μεεεεεεεεεελλλλλλλοοοοοοοονννννννννν..........)

Reaction score
1.974
Μπορούμε με την Lynx- είμαι και εγώ ευτυχής κάτοχος- τοποθετημένη σε ένα καλά στημένο HTPC, και τρία Dac’s με εισόδους 2x3=6 EAS/EBU και εξόδους 2x3=6=5.1 Balanced – XLR και με προενίσχυση του σήματος στο αναλογικό τους στάδιο, να υποκαταστήσουμε τις βασικές λειτουργίες ενός AV-PRO;

Όταν λέω βασικές λειτουργίες εννοώ αναπαραγωγή 5.1 ήχου από ταινίες και πολυκάναλη μουσική HD, DVD audio κλπ. Έχει νόημα η ερώτηση;

Μέχρι τώρα τα PC-Lynx-Dac τα χρησιμοποιώ μόνο για ήχο stereo.:111:

Reaction score
11.831
Δεν μπορείς να φτιάξεις DIY DAC όπως το θες*;

*Η ερώτηση εμπεριέχει και κρυφό προσωπικού οφέλους μήνυμα....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Το ρημαδο-Sabre είναι 8κάναλο, δέχεται ό,τι το ταϊσεις (σπιντιφια, αεσούμπια, ντιSντιδια, άι2έσια κ.o.κ.), παίρνει και ρολόγια και τα πάντα όλα, αλλά δεν έχει αξιωθεί κανείς χριστιανός να το βγάλει σε πολυκάναλη έκδοση... Όλοι τα βάζουν παράλληλα τα κανάλια για να παίζει καλύτερα το δικάναλο (στα χαρτιά).
Τώρα θα βγεί μία πλακετίτσα που μπορεί να σου κάνει, γιατρέ μας, αλλά κάτσε να τη δω και θα σου περισσότερα.. Φοβάμαι ότι στο δικάναλο το γυρίσανε κι αυτοί τελευταία στιγμή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606
Απάντηση: Re: ψάχνω φτηνό dac με AES/EBU είσοδο

Μπορούμε με την Lynx- είμαι και εγώ ευτυχής κάτοχος- τοποθετημένη σε ένα καλά στημένο HTPC, και τρία Dac’s με εισόδους 2x3=6 EAS/EBU και εξόδους 2x3=6=5.1 Balanced – XLR και με προενίσχυση του σήματος στο αναλογικό τους στάδιο, να υποκαταστήσουμε τις βασικές λειτουργίες ενός AV-PRO;
φυσικά!

κάνεις decoding τον πολυκάναλο ήχο και ορίζεις κάρτα ήχου τη Lynx, η οποία επειδή δεν έχει αναλογικές εξόδους τα βγάζει όλα τα κανάλια διακριτά σε ψηφιακή μορφή και σε όποια δειγματοληψία είναι. Αν ορίσεις άλλη κάρτα που έχει αναλογικές εξόδους, στο βγάζει σε αναλογική μορφή. το ίδιο πράγμα είναι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606

Το ρημαδο-Sabre είναι 8κάναλο, δέχεται ό,τι το ταϊσεις (σπιντιφια, αεσούμπια, ντιSντιδια, άι2έσια κ.o.κ.), παίρνει και ρολόγια και τα πάντα όλα, αλλά δεν έχει αξιωθεί κανείς χριστιανός να το βγάλει σε πολυκάναλη έκδοση... Όλοι τα βάζουν παράλληλα τα κανάλια για να παίζει καλύτερα το δικάναλο (στα χαρτιά).
Τώρα θα βγεί μία πλακετίτσα που μπορεί να σου κάνει, γιατρέ μας, αλλά κάτσε να τη δω και θα σου περισσότερα.. Φοβάμαι ότι στο δικάναλο το γυρίσανε κι αυτοί τελευταία στιγμή.
το sabre είναι κορυφαία λύση, αλλά με βλέπω να περιμένω να το πάρω με τα κόκκινα αβγά.. καλό πάσχα και αν, δηλαδή...:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606

Δεν μπορείς να φτιάξεις DIY DAC όπως το θες*;

*Η ερώτηση εμπεριέχει και κρυφό προσωπικού οφέλους μήνυμα....
στο απλό του, το δικάναλο δηλαδή, όχι δε μπορώ να το φτιάξω ( για οικονομικούς λόγους). Θέλω μπόλικα και θα μου βγει ο κούκος αηδόνι. Όπως τα υπολογίζω θέλει κανα χιλιαρικάκι το ένα....

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.490
Members
38.566
Νεότερο μέλος
yannissails