ψηφιακο αρχειο.... τα φωτα σας

Reaction score
523
Κυριοι καλησπερα...
Θα ήθελα τις σκέψεις σας πανω στο θέμα.. ... αποθήκευση ψηφιακού υλικού.. ...
Σύνολο κάπου 17τερα....Σε διάφορους δίσκους.. ..
Σκοπός συμμαζεμα και ταυτοχρονη μπακαπ κατασταση ωστε να αποφευχθουν τυχον απώλειες.. .
Ευχαριστω εκ των προτερων...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.630
Τα προσωπικά αρχεία, ανάλογα το μέγεθος, σε ''σύννεφο'' και 2° ή και 3° σκληρό,

και τα υπόλοιπα σε φίλο ή φίλους για μπακάπ.

Reaction score
660
γράψου στο spotify ή στο tidal δε νομίζω ότι αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για δίσκους

Reaction score
523
Ναι φίλοι, 17 τερα μουσικη....και αυξανεται..
Συνεπως πρεπει να υπαρχει λύση για ας πουμε 20*2 τερα. Όπου το *2 να ειναι το αυτοματο κατα προτιμηση μπακαπ...
Σποτιφαι και ετσι...θα γινει...αλλα με ενδιαφερει να εχω και τη μουσικη μου...να ακουω ακομα και αν πεσει το δικτυο...ή αν θελουν αργοτερα να μας πριζουν....ναμαι αυτονομος...
[DOUBLEPOST=1496520251][/DOUBLEPOST]
μια ακριβη λυση

http://www.skroutz.gr/s/9092923/Synology-DiskStation-DS416slim.html
315ε

συν 2 η 4 δισκους των 8 tb
με 300ε /δισκο
Αφου λεει μαξ 2τερα ο καθε δισκος....δε φτανει τα 17τερα...ουτε καν το *2 για μπακαπ

Reaction score
1.469
Ναι φίλοι, 17 τερα μουσικη....και αυξανεται..
Συνεπως πρεπει να υπαρχει λύση για ας πουμε 20*2 τερα. Όπου το *2 να ειναι το αυτοματο κατα προτιμηση μπακαπ...
Σποτιφαι και ετσι...θα γινει...αλλα με ενδιαφερει να εχω και τη μουσικη μου...να ακουω ακομα και αν πεσει το δικτυο...ή αν θελουν αργοτερα να μας πριζουν....ναμαι αυτονομος...
[DOUBLEPOST=1496520251][/DOUBLEPOST]
Αφου λεει μαξ 2τερα ο καθε δισκος....δε φτανει τα 17τερα...ουτε καν το *2 για μπακαπ
Ναι εβαλα λαθος λινκ
http://www.skroutz.gr/s/8260251/Synology-DiskStation-DS416j.html

Reaction score
523
Δηλαδη με 2*8 το αρχειο και τα αλλα 2*8 το μπακαπ???
Και μενει και 1τερα...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.399
Ακόμη και σήμερα, που λογικά θα πρέπει να θεωρούμε τις συσκευές NAS μάλλον ώριμες, προσωπικά θα προτιμούσα τη λύση ενός αυτόνομου file server. Μια σύγχρονη μηχανή, και μάλιστα με εμφανίσιμο κουτί, που μπορεί να σταθεί και σε σαλόνι, κοστίζει χωρίς τους δίσκους περίπου 400-κάτι ευρώ, και μάλιστα τρέχοντας νόμιμα Windows 10 - μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ενώ η υπολογιστική της ισχύς είναι μακράν μεγαλύτερη από οποιοδήποτε NAS, η δε ποιότητα κατασκευής της επιτρέπει να τρέχει 24/7. Μια τέτοια μηχανή μπορεί να εξοπλισθεί με 6 δίσκους των 10TB, παρέχοντας χώρο 30TB σε τρεις συστοιχίες RAID-1, ενώ με πρόσθετο ελεγκτή μπορεί να υποστηρίξει κι άλλους τέσσερις ή οκτώ δίσκους, αρκεί να υπάρχει χώρος στο κουτί, ενώ αντί της λύσης του προσθέτου ελεγκτή, μπορεί κάλλιστα να στηθεί και δεύτερος file server, και τρίτος, κ.ο.κ. Και χωρίς τον πονοκέφαλο της ενδεχομένης ασυμβατότητας των δίσκων με τον ελεγκτή, και ούτε τον κίνδυνο να πάει στραβά η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος. Μπροστά σε τέτοιες δυνατότητες, τα NAS ωχριούν.

Reaction score
1.469
Ενας τετοιος αυτονομος file server πωλειται η θα πρεπει καποιος να γνωρίζει και να τον χτισει μονος του?

Θα μπορει να εχει applications για android ios k windows phone και να ελεγχει η χρησιμοποιει απο απουδηποτε τον server οπως εχει πχ ενας synology?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.399
Ενας τετοιος αυτονομος file server πωλειται η θα πρεπει καποιος να γνωρίζει και να τον χτισει μονος του?
Ναι, αλλά σε κάπως υψηλότερη τιμή, όπως ας πούμε αυτός. Βέβαια, ο συγκεκριμένος δέχεται έως τέσσερις δίσκους. Αναλόγως του κουτιού, μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί.

Μια μηχανή που τρέχει Windows ή MacOs μπορεί κάποιος να τη χειρίζεται μέσω άλλης ομόσταυλης με remote desktop, ή μέσω κινητού/ταμπλέτας/υπολογιστή με εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή.

minas

Πισιά
Reaction score
4.361
Τα 17TB είναι σημαντικό μέγεθος και μπαίνουν στα χωράφια των ημι-επαγγελματικών αποθηκευτικών λύσεων, εφόσον θέλεις και backup πλέον αυτών.
Από πλευράς κόστους είναι προτιμότερο να χωρίσεις το backup από την καθημερινή χρήση, ώστε να μπορέσεις να πας σε δίσκους σχετικά μικρότερους δίσκους, σε σασί με 4-5 δίσκους. Έτσι μπορείς να φτιάξεις δύο όμοια μηχανάκια, ένα για αποθήκευση και ένα για backup.

Γιατί λέω έως 5 δίσκους: Γιατί ιδανικά χρειάζεσαι και έναν δίσκο για εξασφάλιση από περίπτωση βλάβης. Ο πιο "φτηνός" τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις RAID5, και παρότι τα πιο πολλά μεσαία σασί φιλοξενούν 4, συνήθως μπορείς να συνδέσεις έναν πέμπτο με άλλο τρόπο, όπως USB, eSATA ή να βγάλεις οπτικό μέσο, εφόσον υπάρχει.

Σε custom λύση μπορείς να δεις και κάτι όπως αυτό:
http://www.skroutz.gr/s/10762816/HP-ProLiant-MicroServer-Gen8-G1610T-4GB-No-OS.html

Σε έτοιμες λύσεις, που γλιτώνεις πολύ χρόνο σε στήσιμο και ρυθμίσεις, διαλέγεις από τα γνωστά Synology, Qnap, βάσει τιμής.
Θα δεις για παράδειγμα ότι μπορείς εύκολα να πάρεις ένα σασί με 8 θέσεις και "απλά" με δίσκους 4ΤΒ να φτάσεις εύκολα τη χωρητικότητα που θέλεις.

Δυστυχώς τώρα βιάζομαι για να επεκταθώ περισσότερο, αλλά δε χανόμαστε :)

Reaction score
523
Ευχαριστω πολύ όλους....
Κώστα χαιρετώ, θα μπορούσες να μου στείλεις σε παρακαλώ την πρόταση σου...μια ολοκληρωμένη σκέψη σου...?
(Και με πμ...οτι θες.)
Μινά μου αρέσει η σκεψη σου για δυο ιδια κουτια...το ενα μπακαπ το αλλο για χρηση...
Επεκτάσου σε παρακαλώ...και δωσε μου τις προτασεις σου...δεδομένου ότι θα μεγαλώσει σίγουρα το υλικό..

minas

Πισιά
Reaction score
4.361
Ευχαριστω πολύ όλους....
Κώστα χαιρετώ, θα μπορούσες να μου στείλεις σε παρακαλώ την πρόταση σου...μια ολοκληρωμένη σκέψη σου...?
(Και με πμ...οτι θες.)
Μινά μου αρέσει η σκεψη σου για δυο ιδια κουτια...το ενα μπακαπ το αλλο για χρηση...
Επεκτάσου σε παρακαλώ...και δωσε μου τις προτασεις σου...δεδομένου ότι θα μεγαλώσει σίγουρα το υλικό..
Μία πολύ εύκολη και γρήγορη πρόταση θα ήταν ένα Synology 416 με 4x 8TB Western Digital Red σε RAID5 και ωφέλιμο χώρο 24TB με έναν δίσκο parity για ασφάλεια. Έχεις αρκετό περιθώριο χώρου, πολύ απλή ρύθμιση, και εάν θελήσεις backup, μπορείς με μεγάλη ευκολία να κάνεις συγχρονισμό με άλλο Synology, ακόμη και off-site.

Βεβαίως, μπορείς να κάνεις και άπειρους άλλους (ελαφρώς πιο οικονομικούς) συνδυασμούς, όπως να πάρεις 4x 6TB δίσκους για ωφέλιμη χωρητικότητα 18TB, ή ακόμη και να μην κάνεις RAID (κάτι που αντιπροτείνω), με 3x 6ΤΒ.

Θυσιάζοντας την ευκολία ρυθμίσεων για λίγη ακόμη οικονομία, μπορείς αντί Synology να πάρεις ένα Microserver όπως αυτό που πρότεινα νωρίτερα, και να του εγκαταστήσεις κάποιο NAS OS, όπως το FreeNAS.

Reaction score
1.469
γινεται σε εναν synology δυο θεσεων να εχουμε εναν δισκο 4τβ και εναν 8 η 10 τβ και να μην ειναι σε συνδεση raid μεταξυ τους?
και την αντιγραφη μερους των αρχειων μας να την κανουμε μονοι μας χειροκινητα?

minas

Πισιά
Reaction score
4.361
γινεται σε εναν synology δυο θεσεων να εχουμε εναν δισκο 4τβ και εναν 8 η 10 τβ και να μην ειναι σε συνδεση raid μεταξυ τους?
και την αντιγραφη μερους των αρχειων μας να την κανουμε μονοι μας χειροκινητα?
Γίνεται.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI