ψηφιακο καλωδιο

D

deleted user 10898

Guest
ψαχνω rca σε rca να συνδεσω τρανσπορτ με ντακ.
υπαρχουν ποιοτητες? εχουν ιδιαιτερη σημασια στην αποδοση?
απο ποια τιμη και επανω παιζουν σχετικα καλα?
τι να προσεξω? ποσα ωμ?
Νικος

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
ψαχνω rca σε rca να συνδεσω τρανσπορτ με ντακ.
υπαρχουν ποιοτητες?
Όχι, όλα είναι στο ίδιο περίπου κατασκευαστικό επίπεδο. Αυτό που αλλάζει είναι η τιμή.

εχουν ιδιαιτερη σημασια στην αποδοση?
Όχι, (αλλά αυτή η απάντηση δεν είναι μουράτη).

απο ποια τιμη και επανω παιζουν σχετικα καλα?
Από 3€.

τι να προσεξω?
Νικος
Πώς να τσιμπήσεις το τηλεφωνάκι της πωλήτριας δια τα περαιτέρω.

τι να προσεξω? ποσα ωμ?
Νικος
75 (εκτός των βυσμάτων).

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Δύο σημεία ακόμα: Πρώτον, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, το καλώδιο πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο κοντό. Από τη στιγμή, όμως, που είναι αγορασμένο «έτοιμο», θα είναι σε ένα στάνταρ μήκος, 60, 80, 100 εκατοστά, ή κάτι τέτοιο. Έτσι, θα εισάγει κάποιες αλλοιώσεις άνευ σημασίας, λόγω μήκους, και εν πάση περιπτώσει, ανανήψιμες από τον DAC. Δεύτερο και σημαντικότερο, το καλώδιο πρέπει να μην είναι έντονα κυρτωμένο, όπως συμβαίνει και με κάθε άλλο RF ομοαξονικό καλώδιο, και ούτε να έχει κυρτωθεί, να έχει «τσακίσει» κάπου, διότι η θωράκιση υφίσταται παραμένουσες γεωμετρικές αλλοιώσεις που επηρεάζουν το σήμα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Δύο σημεία ακόμα: Πρώτον, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, το καλώδιο πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο κοντό. Από τη στιγμή, όμως, που είναι αγορασμένο «έτοιμο», θα είναι σε ένα στάνταρ μήκος, 60, 80, 100 εκατοστά, ή κάτι τέτοιο. Έτσι, θα εισάγει κάποιες αλλοιώσεις άνευ σημασίας, λόγω μήκους, και εν πάση περιπτώσει, ανανήψιμες από τον DAC. Δεύτερο και σημαντικότερο, το καλώδιο πρέπει να μην είναι έντονα κυρτωμένο, όπως συμβαίνει και με κάθε άλλο RF ομοαξονικό καλώδιο, και ούτε να έχει κυρτωθεί, να έχει «τσακίσει» κάπου, διότι η θωράκιση υφίσταται παραμένουσες γεωμετρικές αλλοιώσεις που επηρεάζουν το σήμα.
Τώρα τα είπες σχεδόν όλα...

Και βέβαια να είναι επώνυμο και αγορασμένο από μεγάλη αντιπροσωπεία και πανάκριβο...

Τιιιι κανείς δε με πιστεύει?

Reaction score
0
Τώρα τα είπες σχεδόν όλα...

Και βέβαια να είναι επώνυμο και αγορασμένο από μεγάλη αντιπροσωπεία και πανάκριβο...

Τιιιι κανείς δε με πιστεύει?
:114:
Δηλαδή αυτά τα Belden με τα Canare που είναι φθηνά δεν θα παίξουν καλά φαντάζομαι....
http://www.bluejeancables.co.uk/store/digital-audio/index.htm

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Θα παίξουν, αρκεί να είναι λίγο κατηφορικά, να ρέει το σήμα αβίαστα. (Μπου χα χα)...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Θα παίξουν, αρκεί να είναι λίγο κατηφορικά, να ρέει το σήμα αβίαστα. (Μπου χα χα)...
Εδώ κάνεις λάθος καθότι ο τετραγωνικός παλμός για να ανυψωθεί καλά και γρήγορα θέλει ανηφόρα και μόνο...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Αγαπητέ Vet θα σου πρότεινα αν έχεις την ευχέρεια να αντικαταστήσεις το RCA βύσμα με BNC. H αντίσταση του RCA δεν είναι 75 Ω ενώ του BNC είναι.

D

deleted user 10898

Guest
Αγαπητέ Vet θα σου πρότεινα αν έχεις την ευχέρεια να αντικαταστήσεις το RCA βύσμα με BNC. H αντίσταση του RCA δεν είναι 75 Ω ενώ του BNC είναι.
ευχαριστω αλλα δεν εχω :104:

D

deleted user 10898

Guest
:114:
Δηλαδή αυτά τα Belden με τα Canare που είναι φθηνά δεν θα παίξουν καλά φαντάζομαι....
http://www.bluejeancables.co.uk/store/digital-audio/index.htm
εχω παρει τα bluejeans για συνδεση προ τελικου λογω μηκους ( τα ηχεια ειναι ενεργα.) αντε παλι θα τρεχω στα ταχυδρομεια...
η μαλλον θα περιμενω λιγο καθως το wadia itransport εχει δικο του καλωδιο :116:

D

deleted user 10898

Guest
πολυτιμες γνωσεις που μονο η απλη audio κατηγορια χαριζει! τι τους θες τους highendaδες και γραφεις εκει?
Νικος

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Μα εγώ είμαι οικουμενικός ρε παιδί μου, κάτι σαν τον μακαρίτη τον Ζολώτα, ή τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ένα πράμα...

D

deleted user 10898

Guest
Μα εγώ είμαι οικουμενικός ρε παιδί μου, κάτι σαν τον μακαρίτη τον Ζολώτα, ή τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ένα πράμα...
το οικουμενικος μου κανει κατι σε πατριαρχης! ημιθεος πατριαρχης του audio ενα πραγμα ρε παιδακι μου... :128:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.485
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid