“Katherine Jenkins in Concert”

Reaction score
40
“Katherine Jenkins in Concert” Η mezzo soprano με τις πιο γρήγορες πωλήσεις άλμπουμ μετά τη Μαρία Κάλλας!

Για μία και μοναδική συναυλία έρχεται στην χώρα μας η διάσημη Βρετανή mezzo-σοπράνο Katherine Jenkins, στις 5 Φεβρουαρίου 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής.

H Katherine Jenkins είναι η πιο δημοφιλής «crossover» σοπράνο αυτή τη στιγμή. Η πιο αγαπημένη τραγουδίστρια της Βρετανίας και όχι μόνο, δίνει κάθε χρόνο εκατοντάδες παραστάσεις στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα άλμπουμ της έχουν πωλήσεις πάνω από 3 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το πρώτο της άλμπουμ, με τον τίτλο Premiere είχε τις πιο γρήγορες πωλήσεις που είχε ποτέ άλμπουμ Mezzo Soprano, μετά τη Μαρία Κάλλας.

Παράλληλα, είναι η μοναδική ερμηνεύτρια στην ιστορία της μουσικής που κατέχει ταυτόχρονα τα νούμερα 1, 2 & 3 στο chart των κλασσικών άλμπουμ, με τα άλμπουμ Premiere, Second Nature and Living the Dream το 2005.

Ανάμεσα στις πολυάριθμες διακρίσεις της συγκαταλέγονται 2 βρετανικά βραβεία κλασσικής μουσικής (Classical Brit Awards), το 2005 και το 2006.

Έχει εμφανιστεί δίπλα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως ο Mo Plácido Domingo, η Kiri te Kanawa, ο Andrea Bocceli, ο Bryan Adams, ενώ τραγουδά τακτικά ενώπιον της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας στο Buckingham Palace. Έχει εμφανιστεί στην παγκόσμια φιλανθρωπική συναυλία Live 8 στο Βερολίνο, το Λονδίνο και το Εδιμβούργο. Επίσης έχει εμφανιστεί ενώπιον του τ. Πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Tony Blair και της συζύγου του σε ένα γκαλά γεμάτο αστέρες αφιερωμένο στην πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού. Τον Ιανουάριο του 2005 τραγούδησε στο Κάρντιφ υπέρ των θυμάτων του Τσουνάμι που έπληξε τον Ινδικό Ωκεανό τα Χριστούγεννα του 2004.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πρώτη της εμφάνισή στην Ελλάδα, δίπλα στον Mo Plácido Domingo στην μεγάλη συναυλία που έδωσαν τον Ιούνιο του 2007 στο Παναθηναϊκό Στάδιο - Καλλιμάρμαρο. Χάρις στην εξαίσια φωνή της και την λαμπερή σκηνική της παρουσία, η Katherine Jenkins είναι τα τρία τελευταία χρόνια η διεθνής πρέσβης της εταιρείας Montblanc Οργάνωση Παραγωγή Μετάκληση: FrezArts Congresses & Communication

INFO: Στην Αθήνα, στις 5 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
OTENET portal

Reaction score
59
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μοντέλο. Αλλά εκείνη προτίμησε να ακολουθήσει τη μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι. Μόλις 27 ετών, η Βρετανή μέτζο σοπράνο Κάθριν Τζένκινς, η οποία έχει ήδη μια λαμπρή καριέρα με τόσο θαυμαστές πωλήσεις δίσκων ανά τον κόσμο που συγκρίνονται με εκείνες των δίσκων της Μαρίας Κάλλας, έρχεται για την πρώτη σόλο εμφάνισή της στη χώρα μας στις 5 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να την ακούσει για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2007, όταν εμφανίστηκε στο πλευρό του Πλάσιντο Ντομίνγκο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Οι εξελίξεις όμως στην καριέρα της Κάθριν Τζένκινς, της πιο δημοφιλούς αυτή τη στιγμή crossover σοπράνο σε διεθνές επίπεδο (ερμηνεύει από κλασικό ως ελαφρύ ρεπερτόριο και μιούζικαλ), είναι ραγδαίες.Οπότε, ενάμιση χρόνο μετά, έρχεται και για τη δική της συναυλία, η οποία είναι αφιερωμένη στην εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Τρεις εβδομάδες πριν πατήσει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής η Κάθριν Τζένκινς ήρθε στη χώρα μας για να μιλήσει γι’ αυτή τη μεγάλη βραδιά: «Καλημέρα» λέει καθαρά και τα λαμπερά, γαλάζια μάτια της φωτίζονται ακόμα περισσότερο.

«Η πρώτη φορά που εμφανίστηκα στην Ελλάδα, δίπλα στον Πλάσιντο Ντομίνγκο, είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου συναυλίες σε όλο τον κόσμο», λέει. «Οι αντιδράσεις του κοινού ήταν καταπληκτικές. Ανυπομονώ να ξανάρθω για τη δική μου προσωπική εμφάνιση».

Τι είναι αυτό που σας ευαισθητοποιεί ώστε να δώσετε φιλανθρωπικό υπόβαθρο στο κονσέρτο σας;

Ο πατέρας μου πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα. Η μητέρα μου έχει αναπτύξει πολύ έντονη δραστηριότητα στον τομέα της πρόληψης κατά του καρκίνου. Οταν έμαθε ότι η συναυλία στηρίζει την εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του στήθους, χάρηκε πολύ. Πιστεύω ότι όλοι οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι.

Είστε crossover σοπράνο. Ερμηνεύετε από άριες και κλασικά ως σύγχρονα ακούσματα. Τι είναι αυτό που θέλετε να περάσετε στο κοινό όταν τραγουδάτε;

Καταβάλλω κάθε προσπάθεια να μεταφέρω την κλασική μουσική στους νέους. Ως crossover ερμηνεύτρια, μου αρέσει να περνάω από το κλασικό ρεπερτόριο στο σύγχρονο. Δεν είμαι βέβαια η μοναδική που ερμηνεύει crossover ρεπερτόριο. Ο Μποτσέλι κάνει το ίδιο επίσης ή η Ρενέ Φλέμινγκ, αλλά τείνει περισσότερο στο κλασικό ρεπερτόριο. Θέλω να δείξω στο κοινό ότι η μουσική μου απευθύνεται σε όλους, εκπαιδευμένους στην όπερα και μη. Δεν είναι για την ελίτ. Ο μέσος άνθρωπος πρέπει να έχει πρόσβαση στην όπερα. Και οι τιμές να είναι χαμηλές.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης και ρόλος; Σκέφτεστε να ηχογραφήσετε μια ολόκληρη όπερα;

Ο αγαπημένος μου συνθέτης είναι ο Ροσίνι και ο αγαπημένος μου ρόλος η Κάρμεν. Ως σήμερα δεν έχω τραγουδήσει ούτε ηχογραφήσει μια ολόκληρη όπερα. Σκέφτομαι να το κάνω ξεκινώντας από μια όπερα του Μότσαρτ.

- Την Κάθριν Τζένκινς θα συνοδεύσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει κλασικές άριες από την Κάρμεν, τον Τζάνι Σκίκι, αποσπάσματα από μιούζικαλ όπως το West Side Story του Μπερνστάιν, αλλά και κομμάτια του Γιόχαν Στράους κ.ά. Οπως λέει ο μαέστρος, «όλα τα κομμάτια είναι πολύ γνωστά στο κοινό».

Info

Η Κάθριν Τζένκινς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Αίθουσα Φίλων 5/2/2009. 8.30 μ.μ. Με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Εισιτήρια προς 100, 62, 50, 35 και 20 ευρώ φοιτητικό στα ταμεία του Μεγάρου, τηλ. 210-7282333. www.megaron.gr

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss