1024x768 σε plasma: τι αναλύσεις "τρέχει" τελικά σε HD Content;

Reaction score
0
Γεια σας και καλώς σας βρήκα!!!

Είμαι στη φάση της αγοράς τηλεόρασης και είμαι από λίγο έως απίστευτα μπερδεμένος!!!
Λόγω οικονομικής στενωπού, δεν μπορώ να δώσω πάνω από 900 ευρά..

Η διάσταση που θέλω είναι 42 ίντσες.

Από όλα όσα διάβασα λοιπόν, στα λεφτά αυτά, μπορώ να πάρω κακή LCD και καλή PLASMA

Με βάση τα παραπάνω, κατέληξα στην Panasonic 42PX80, η οποία έχει πολύ καλές κριτικές... είναι HD Ready, 100HZ, 24p Motion, 1080p και άλλα εντυπωσιακά στοιχεία που γεμίζουν άνετα το διαφημιστικό της!!!

Εδώ αρχίζει το δράμα μου....

Έχει όμως ανάλυση 1024x768!!!!

Μια τηλεόραση Full HD έχει 1920x1080 εικονοστοιχεία = 2.073.600 συνολικά στην επιφάνεια.
Μια τηλεόραση HD Ready plasma έχει 1024x768 εικονοστοιχεία = 786.432 συνολικά στην επιφάνεια
Δηλαδή, το 1/3!!!!

Πως γίνεται λοιπόν η HD Ready plasma να είναι εξίσου καλή με μια Full HD??

Πως θα δείξει εικόνα 720p ή 1080p, όταν έχει ανάλυση 1024x768???

Μήπως τελικά, το HD Ready είναι παραμύθι για να ξεπουλήσουμε και όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε??

Reaction score
0
Γεια σας και καλώς σας βρήκα!!!

Είμαι στη φάση της αγοράς τηλεόρασης και είμαι από λίγο έως απίστευτα μπερδεμένος!!!
Λόγω οικονομικής στενωπού, δεν μπορώ να δώσω πάνω από 900 ευρά..

Η διάσταση που θέλω είναι 42 ίντσες.

Από όλα όσα διάβασα λοιπόν, στα λεφτά αυτά, μπορώ να πάρω κακή LCD και καλή PLASMA

Με βάση τα παραπάνω, κατέληξα στην Panasonic 42PX80, η οποία έχει πολύ καλές κριτικές... είναι HD Ready, 100HZ, 24p Motion, 1080p και άλλα εντυπωσιακά στοιχεία που γεμίζουν άνετα το διαφημιστικό της!!!

Εδώ αρχίζει το δράμα μου....

Έχει όμως ανάλυση 1024x768!!!!

Μια τηλεόραση Full HD έχει 1920x1080 εικονοστοιχεία = 2.073.600 συνολικά στην επιφάνεια.
Μια τηλεόραση HD Ready plasma έχει 1024x768 εικονοστοιχεία = 786.432 συνολικά στην επιφάνεια
Δηλαδή, το 1/3!!!!

Πως γίνεται λοιπόν η HD Ready plasma να είναι εξίσου καλή με μια Full HD??

Πως θα δείξει εικόνα 720p ή 1080p, όταν έχει ανάλυση 1024x768???

Μήπως τελικά, το HD Ready είναι παραμύθι για να ξεπουλήσουμε και όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε??
Καλωσόρισες και καλή χρονιά. Η τηλεόραση που κοιτάζεις ΔΕΝ είναι HDReady/1080p αλλά σκέτο HDReady. Ο όρος FullHD που αναφέρεις, δεν είναι πιστοποιημένος, αλλά άτυπος. Ο πιστοποιημένος όρος είναι HDReady/1080p που σημαίνει ανάλυση 1920x1080 progressive. Από την άλλη, σκέτο το HDReady σημαίνει μέγιστη ανάλυση 1280x720 (1368x768 στην πράξη). Το Πλαίσιο έχει την Panasonic TH-42 PZ8 στα 750 ευρώ αλλά θα πρέπει να την παραγγείλεις από το τηλέφωνο. Πρόκειται για φοβερό κομμάτι. Ρίξε μια ματιά και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Hd_ready

Reaction score
19
Καλώς ήρθες και χρόνια πολλά! :126:

Αρχικά το HD Ready υπάρχει για να πιστοποιεί ότι μια τηλεόραση μπορεί να δείξει τουλάχιστον "720 horizontal lines in widescreen ratio". Άρα... το 1024x768 πέφτει μέσα. Δεν είναι δηλαδή μόνο το 1280x720 ή το 1920x1080 (Full HD ή καλύτερα HD Ready 1080p που είναι κανονικά η πιστοποίηση). Αυτά μπορείς να τα δεις και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Hd_ready

Τώρα από την άλλη, όντως οι Plasma μεσοχαμηλής τιμής έχουν αυτό τον περιορισμό στην ανάλυση, ο οποίος τελικά μπορεί να είναι και ευεργετικός. Τι θέλω να πω...

Αν έχεις μια τηλεόραση 1920x1080 και της βάλεις υλικό τηλεοπτικό, dvd ή 720p, η μεγάλη της ανάλυση θα δείξει εύκολα τις ατέλειες του υλικού αυτού. Αν της δώσεις 1920x1080 υλικό, όλα μια χαρά.

Από την άλλη, σε μια τηλεόραση χαμηλότερης ανάλυσης (1280x720, 1024x768) το "πρόβλημα" είναι ότι με υλικό υψηλότερης ανάλυσης δε θα δεις και καμιά διαφορά. Αλλά ακόμα και σε αυτή την ανάλυση μη νομίζεις ότι θα σε απογοητεύσει ενώ παράλληλα θα "δείχνει" όμορφα και σε υλικό χαμηλότερης ανάλυσης μην αναδεικνύοντας εύκολα τις ατέλειες.

Στο κάτω κάτω, οι HD Ready από τις HD Ready 1080p έχουν ουσιαστική διαφορά όταν τις κοιτάς απ'το μισό μέτρο και όταν μιλάμε για μεγάλες ίντσες. Σε κατάσταση θέασης από φυσιολογική απόσταση μην περιμένεις τεράστιες διαφορές έτσι κι αλλιώς.

Reaction score
8
Στο κάτω κάτω, οι HD Ready από τις HD Ready 1080p έχουν ουσιαστική διαφορά όταν τις κοιτάς απ'το μισό μέτρο και όταν μιλάμε για μεγάλες ίντσες. Σε κατάσταση θέασης από φυσιολογική απόσταση μην περιμένεις τεράστιες διαφορές έτσι κι αλλιώς.
συμφωνώ με όλα τα παιδιά και συμπληρώνω ως κάτοχος plasma 720p ότι δεν πρόκειται να δεις καμιά απολύτως διαφόρα απο μια 1080 σε αυτές τις ίντσες ούτε κάν απο μισό μέτρο.Ολες οι εταιρίες πια (ακόμα και οι panasonic,pioneer) ανέβηκαν στα 1080 λόγω ανταγωνισμού και μόνο.

Reaction score
0
παραθέτω:
720p αριστερά vs εικόνα 1080p δεξιά

παραθέτω - μεγάλη και εμφανής διαφορά στην αναγνωσιμότητα του κειμένου:

παραθέτω:

(οι εικόνες προέρχονται από αυτό εδώ το άρθρο)

Reaction score
19
Οι εικόνες και το άρθρο είναι ανάξια σχολιασμού. Χρησιμοποιεί πειραγμένες (με το χέρι) εικόνες για ένα παράδειγμα τραβηγμένο απ'τα μαλλιά αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι.

Για την ακρίβεια, θα μπορούσε να είναι έτσι, αν σε τηλεόραση 1080p δώσεις σήμα χαμηλότερης ανάλυσης που και πάλι το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω πράμα.

Reaction score
0
παιδιά, απλά δεν ξέρω, ήρθα εδώ για να μάθω.

έπεσα πάνω στο παραπάνω άρθρο και τις παραπάνω εικόνες όπως έπεσα και πάνω σε εσάς...

με βάση λοιπόν την άγνοιά μου, ρωτάω ανθρώπους σαν και σας που σχεδόν κατά κανόνα, ξέρετε περισσότερα από μένα...

Reaction score
19
Να γνωρίζεις ότι η ανάλυση δεν είναι το παν.

Και μια εικόνα ασπρόμαυρη 1080p δεν παύει να είναι ασπρόμαυρη. Σημασία έχουν η φωτεινότητα, η αντίθεση, η ρεαλιστικότητα των χρωμάτων, το επίπεδο του μαύρου και άλλες παράμετροι που κάνουν μια εικόνα καλή. Η καλή ανάλυση είναι το 60-70% της εικόνας (εφόσον φυσικά είναι από ένα αποδεκτό επίπεδο και πάνω). Το υπόλοιπο ποσοστό συμπληρώνεται από τα άλλα χαρακτηρηστικά που τελικά μπορούν να τη χαντακώσουν. Στις πλάσμα, συνήθως, η ποιότητα αυτών των χαρακτηριστικών είναι σε ιδιαίτερα καλά επίπεδα δίνοντας μια πολύ ζωντανή εικόνα.

Κατά κανόνα, σχεδόν κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πως αποδίδουν όλα τα μοντέλα της αγοράς για να σου δώσει μια σαφή κατεύθυνση προς κάποιο. Ο καθένας μπορεί να μιλήσει μόνο για τη δική του tv το πολύ σε σύγκριση με την παλιότερή του ή κάποιου φίλου του.

Επίσης, τα χαρακτηριστικά που διαβάζεις πάνω στις tv είναι 90% εντελώς άχρηστα και παραπληροφορητικά εκτός από τα απολύτως αντικειμενικά όπως η ανάλυση και το σήμα που δέχονται.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μερικά αρχεία 720 και 1080p μαζί με το laptop σου, να το συνδέσεις επιτόπου σε κάποια tv με vga ή hdmi (βάζοντας και τη σωστή ανάλυση) και να δεις με τα μάτια σου.

Και μη μασάς, κανείς δεν ήξερε στην αρχή :126:

Reaction score
0
Φίλε Goodboy, μεγειά η τηλεόραση.:615::615:

Σύνδεσέ την με PC ψηφιακά και κλείδωσέ την σε ανάλυση 1920χ1080 24Hz για HD υλικό και στα 50Hz για DVD. Κάνε όποια δοκιμή σου αρέσει. Δοκίμασε 1024χ768, 1280χ720, 1366χ768, στα 50,60 Hz. Αν δεις καλύτερη εικόνα από τα 1080, τότε ξανασυζητάμε. Δεν έχω ιδέα γιατί γίνεται αυτό:203::203:. Η τηλεόραση είναι ανάλυσης 768, αλλά ''πετάει'' όταν της δώσεις 1080....

Reaction score
0
Φίλε Goodboy, μεγειά η τηλεόραση.:615::615:

Σύνδεσέ την με PC ψηφιακά και κλείδωσέ την σε ανάλυση 1920χ1080 24Hz για HD υλικό και στα 50Hz για DVD. Κάνε όποια δοκιμή σου αρέσει. Δοκίμασε 1024χ768, 1280χ720, 1366χ768, στα 50,60 Hz. Αν δεις καλύτερη εικόνα από τα 1080, τότε ξανασυζητάμε. Δεν έχω ιδέα γιατί γίνεται αυτό:203::203:. Η τηλεόραση είναι ανάλυσης 768, αλλά ''πετάει'' όταν της δώσεις 1080....
Συγχώρα με, αλλά δεν κατάλαβα ντιπ!!!

Πως αφού είναι ανάλυσης 1024 εγώ θα της δώσω 1080?
Το δέχεται?
Και αν το δέχεται, το δείχνει σωστά?
Και αν το δείχνει σωστά, τι εννοούμε σωστά;;;
Με μέτρο σύγκρισης τι;
Την εικόνα των παλαιών crt, την εικόνα άλλων 1024 τηλεοράσεων ή την εικόνα τηλεοράσεων 1080?

Reaction score
20.810
Απάντηση: Re: 1024x768 σε plasma: τι αναλύσεις "τρέχει" τελικά σε HD Content;

παραθέτω:

Οι φωτό από τα 720p δεν έχουν καν σωστό scaling (ομαλό, που να εξαφανίζει τα "σκαλοπατάκια"), τι να λέμε...

Reaction score
0
παραθέτω:

παραθέτω - μεγάλη και εμφανής διαφορά στην αναγνωσιμότητα του κειμένου:

παραθέτω:

τυγχανει να εχω ps3 και το εχω δει το matrix σε blu ray η ποιοτητα του ειναι σε επιπεδο dvd και λιγο καλυτερο , δεν ειναι παραδειγμα εικονας hd , χαθηκανε να βαλουνε καποιο promo video για συγκριση απο τα 100 που υπαρχουν , στις δε φωτο ετσι που παρθηκαν ειναι σαν να βλεπεις ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ
και επιπλεον αυτες οι εικονες εχουν διασταση 2-3 ιντσων σε ενα pc σε τοσο μικρο μεγεθος φυσικο και επομενο να φαινονται και οι ψειρες

Οι τυποι του εν λογω site πρεπει να παιρνανε ληγμενα για να βγαζουν συμπερασμα αφενως βαζωντας μετρια ποιοτητα εικονας - βιντεο και δεν προτιμησαν τα εκατονταδες promo video που κυκλοφορουν για συγκριση , και αφερετου να εξισωνουν οτι αποτελεσμα αυτης της ΔΗΘΕΝ ερευνας να ισχυει σε πανελ τηλεορασεων 40 , 50 ιντσων απο μια αποσταση θεασης 2 μετρων

1000 ανθρωπους να βαλεις να αξιολογησουν μια εικονα τηλεορασης στα 2 μετρα , και κρυψεις 2 πανελ το ενα να ειναι http://www.skroutz.gr/s/7527/Pioneer-PDP-4280XD-42".html και το αλλο ενα full hd στις 42 ολοι την Kuro θα βγαλουν νικητη:105:

Reaction score
164
Τα promo δεν είναι καλό μέτρο για σύγκριση, μιας και είναι φτιαγμένα για να αναδικνύουν πλεονεκτήματα και να κρύβουν μειονεκτήματα. Έχουν κορεσμένα χρώματα, για να κάνουν μπαμ, φωτεινά πλάνα, αποφεύγουν τις εικόνες με έντονες αντιθέσεις στη φωτεινότητα, είναι πειραγμένα για να δείχνουν στη συγκεκριμένη συσκευή σωστά (πχ αν η συσκευή έχει τσιμπημένα μπλε, τα video έχουν απόκλιση προς το κίτρινο) και οι κινήσεις τους είναι πολύ αργές. Η σωστή σύγκριση γίνεται με ταινίες αναφοράς.

Reaction score
0
Τα promo δεν είναι καλό μέτρο για σύγκριση, μιας και είναι φτιαγμένα για να αναδικνύουν πλεονεκτήματα και να κρύβουν μειονεκτήματα. Έχουν κορεσμένα χρώματα, για να κάνουν μπαμ, φωτεινά πλάνα, αποφεύγουν τις εικόνες με έντονες αντιθέσεις στη φωτεινότητα, είναι πειραγμένα για να δείχνουν στη συγκεκριμένη συσκευή σωστά (πχ αν η συσκευή έχει τσιμπημένα μπλε, τα video έχουν απόκλιση προς το κίτρινο) και οι κινήσεις τους είναι πολύ αργές. Η σωστή σύγκριση γίνεται με ταινίες αναφοράς.

αν παρω παραδειγμα τα εκατονταδες blu ray movies (h264) με χαμηλα bitrate (10,15 mbits) κακη επεξεργασια που θυμιζουν περισσοτερο dvd παρα high definition απο τα εντονα χιονια αν πλησιασεις σε κοντινη αποσταση στο πανελ της tv λιγο καλυτερα απο DVD

μα ειναι δυνατον να συγκρινεις την ποιοτητα αυτου του Video λχ http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=776634&postcount=37 σε ΚΙΝΗΣΗ με μιας ταινιας , απο εικονα δεν το συζηταμε.

Ολες οι ταινιες εχουν καποια σπασιματα , ξερεις κανενα promo που να σπαει η κινηση? και υπαρχουν promo που εχουν τεστ σε φωτεινες και σκοτεινες σκηνες ολοκληρα demio βγαζουν οι εταιριες .

πιστευω για λογους οικονομιας και χωρου βγαζουν αυτη την ποιοτητα στα blu ray movies , ειναι πολυ λογικο οτι ενα promo video της ταξεως των 40 η 50 mbits σε constant bitrate ειναι αδυνατον να χωρεσει σε ενα blu ray disc για 1 ωρα video , οποτε συμπιεζουν την ποιοτητα για να χωρεσει

εχω δει εκανονταδες blu ray στο ps3 καμια ταινια δεν ειδα να φτανει εστω και την ποιοτητα των χειροτερων promo video Που κυκλοφορουν ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ στο τομεα της ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ

Reaction score
164
Υπάρχουν καλά BR, υπάρχουν και κακά BR. Επίσης το constant bitrate, όσο υψηλό και να είναι, δεν είναι απόδειξη ποιότητας, παρά μόνο ένδειξη αυτής.
Σπασίματα σε ταινία δεν έχω δει. Εκτός αν εννοείς "σπάσιμο" τα 24fps ή την μετατροπής τους.
Και σε κάθε περίπτωση, δεν αγοράζουμε τηλεοράσεις για να βλέπουμε demos εταιριών.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508