1080p

Reaction score
0
Γειά σας
Εχω φτιάξει ένα multimedia pc αλλά οταν παίζει 1080p video και σε σκηνές με κίνηση της κάμερας η εικόνα φαίνετε να κάνει μικρά σταματήματα.
Η σύνθεση του pc ειναι η εξής :1. motherboard (ASUS M3N78-EMH HDMI)
2.MNHMH RAM DDR2 3 Gbytes 667 Mhz
3. cpu AMD ATHLON DUO CORE 2Χ2400 GHz
4. ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ nvidia 8500GT ΣΕ BOOST
SLI ΜΕ ΤΗΝ ON BOARD 8200.
Η Ερωτησή μου ειναι η εξής, εάν αλλάξω την κάρτα γραφικών με αλλη που να έχει HDMI
εξοδο video και ήχου θα βελτιωθεί η κατάσταση π.χ ( Gainward HD 4650 1024MB HDMI )
και ήχο 7.1 ?
παρακαλώ να βοηθήσει κάποιος ........
ή χρειάζομαι και άλλη cpu μνήμες κ.λ.π

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Reaction score
5
Φιλε κατα αρχας καλως ηρθες στην παρεα μας.

Ισως θα ηταν καλυτερο αν εκανες την ερωτηση σου στην κατηγορια HTPC οπου εκει ειναι και οι πιο ειδικοι του θεματος.

Και παλι καλως ηρθες.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Αν μπορείς περιέγραψε καλύτερα το πρόβλημα, δώσε μας περισσότερα στοιχεία για τα βίντεο που σου κάνουν το πρόβλημα και την TV ή τον projector που έχεις συνδέσει το HTPC.

Reaction score
0
Η Τηλεόραση μου ειναι PANASONIC TH-42PX8EA PLASMA με 2 hdmi 1,3 .
η σύνδεση του HTPC γίνετε μέσω HDMI της motherboard .
Λοιπόν οταν παίζω mkv ή mp4 ή mpeg2 στα 1080p δεν υπάρχει συνεχομενη ροή των frames
που φαίνετε αισθητά οταν υπάρχει κίνηση είτε της κάμερας είτε του αντικειμένου,εκεί που κάνει
μπάμ ειναι οταν παιζω το reference disk που είχε ανέβει στο site μας και στη σκηνή που δείχνει ενα δρόμο που κινούνται αυτοκίνητα ΙΧ , αυτά λες και πατάνε στιγμιαία φρένο.
στα 720p στα έργα που έχω δει δεν φαινεται το πρόβλημα , βέβαια δεν εχω το reference disk
σε αυτή την ανάλυση.
χρησιμοποιώ τον kmplayer. και VISTA 64bit.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Reaction score
11.740
Όταν λες MNHMH RAM DDR2 3 Gbytes 667 Mhz
εννοείς ότι έχεις 3 ντιμακια του ενός;
Αν συμβαίνει αυτό τότε δεν λειτουργούν σε dual channel. Δοκίμασε να βγάλεις τελείως το ένα και να μείνεις με 2 στις κατάλληλες υποδοχές της μητρικής σου, ώστε όταν ξεκινάει το pc, στην αρχική-αρχική οθόνη να σου λέει dual channel ή 128-bit memory ή και τα 2.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Τα videos που δοκιμάζεις είναι 24Hz;
Απενεργοποίησε όλα τα βελτιωτικά κόλπα της TV για την HDMI.

Reaction score
88
Ρε φιλαρακι μηπως επηδει εχεις συνδεσει την TV με την HDMI της μητρικης τοτε εχεις την καρτα γραφικων ως διακοσμητικη ?.

Reaction score
0
Οταν λέμε οτι είναι SLI MODE σημαίνει ότι συνεργάζετε η κάρτα γραφικών της motherboard
με αυτη της pcie δηλαδή 8200+8500=8600.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Το SLI mode δουλεύει μόνο στα παιχνίδια και όχι στην αναπαραγωγή video.
Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μόνο την 8500 για την αναπαραγωγή videos καταργώντας το SLI mode.

Reaction score
0
Στασου, λυθηκε το προβλημα σου? δηλαδη τωρα με την 8500 παιζεις ανετα 1080p χωρις προβληματα και σπασιματα και χωρις να εισαι στα 24Hz? Τι decoder χρησιμοποιεις στον KMplayer για τα mkv? Ρωταω γιατι εχω και εγω την 8500 και πριν βαλω τον CoreAVC ειχα προβληματα ηδη απο τα 720p. Ακομη και τωρα εχω σπασιματακια.

Reaction score
0
Φιλε καλησπέρα.

Ειχα κι εγω ακριβως το ίδιο πρόβλημα με αντίστοιχη mobo (ME3N-HD/HDMI). Σημειωσε οτι δουλευα XP. Καποιος μου είπε οτι έπρεπε να βάλω Vista για να δουλεψει καποιος accelerator. Επειδη ήθελα όμως τα XP αγόρασα την ίδια κάρτα γραφικων που λες της Gainward και βρήκα την υγειά μου. Ολα δουλευουν τέλεια.
Ελπιζω να βοήθησα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός