11 Σεπτεμβρίου 2001 - 6 χρονια μετα.

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
11 Σεπτεμβρίου 2001 - 6 χρονια μετα.




Με αφορμή την επέτειο έξι χρόνων από την επίθεση στους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ο Σκάι παρουσιάζει στη βραδινή ζώνη του προγράμματός του, ένα αφιέρωμα στις 9, 10 και 11 του μήνα.



11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ
Κυριακή 9/9/2007 - 10:00
Χρήματα βαμμένα με αίμα

Περίπου 3.000 οικογένειες προγραμματίστηκε να λάβουν 7 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από την κυβέρνηση και από δημόσιες δωρεές. Για πολλούς, σημαίνει όλα τα άλλα εκτός από αποζημίωση. Για πολλούς, κατέστρεψε τη ζωή τους για δεύτερη φορά. Για πολλούς, είναι μία κατάρα - σαν την κλήρωση που δεν ήθελαν να συμμετάσχουν.
Το ντοκιμαντέρ του Channel 4 παρουσιάζει την τραγική και συγκλονιστική ιστορία της Ώρας της Αποζημίωσης.



11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ
Δευτέρα 10/9/2007 - 21:45
Οι Έλληνες που χάθηκαν στη Νέα Υόρκη


Έλληνες στο σημείο μηδέν": ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα αθώα θύματα, στους Έλληνες Ομογενείς, που έχασαν τη ζωή τους στις 11 Σεπτεμβρίου στο τρομοκρατικό κτύπημα στο World Trade Center της Νέας Υόρκης.

Το ντοκιμαντέρ φιλοξενεί τις μνήμες των οικογενειών που έχασαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους εκείνη τη μέρα, αναδεικνύει τη δύναμη της Ελληνικής ψυχής, την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων και μεταφέρει το μήνυμα αλληλεγγύης του Ελληνισμού προς την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Η κάμερα πραγματοποιεί τη δική της διαδρομή από τα σπίτια των οικογενειών στο χώρο της καταστροφής και σε επικήδειες τελετές που συγκλονίζουν, αλλά και καταγράφει μια συμβολική επιμνημόσυνη δέηση στο Σημείο Μηδέν, στο χώρο όπου βρισκόταν για πάνω από εκατό είκοσι χρόνια το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου που έκτισαν οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες.

Η ταινία γυρίστηκε λίγες βδομάδες μετά το τραγικό γεγονός και μεταφέρει τα συναισθήματα και τη φόρτιση εκείνων, εκείνων των πρώτων ημερών.

Στο ντοκιμαντέρ ακόμη μιλούν, μεταξύ των άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο μακαριστός πρώην Αμερικής Ιάκωβος, που σκιαγραφούν το δράμα αλλά και τη δύναμη των ανθρώπων που βίωσαν τα τραγικά γεγονότα.




11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ
Τρίτη 11/9/2007 - 21:45
Οι αντιδράσεις της αμερικανικής αεράμυνας

Το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 4.000 αεροπλάνα πετούσαν στον εναέριο χώρο των Η.Π.Α.. 4 ήταν εχθρικά. Παρόλο που η Αμερική διέθετε τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη, ήταν εντελώς απροετοίμαστη γι' αυτήν την πρωτοφανή επίθεση. Το ντοκιμαντέρ του BBC καταγράφει την αντίδραση των αεροπορικών δυνάμεων στα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Μία επίθεση εναντίον της Αμερικής ήταν ανήκουστη. Γι' αυτό υπήρχαν μόνο 14 μαχητικά αεροπλάνα στην ηπειρωτική χώρα. Δύο εξ' αυτών ήταν στη Αεροπορική Βάση Ότις στο Κέιπ Κοντ.
To πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου, ο υπαξιωματικός Τζέρεμι Πάουελ ήταν σε υπηρεσία στο Huntress Control, ένα απομονωμένο φυλάκιο στη Νέα Υόρκη. Δέχθηκε τηλεφώνημα από τη διοίκηση στη Βοστόνη, για μία πιθανή αεροπειρατεία και επικοινώνησε με τη βάση Otis. Τα 2 F15 απογειώθηκαν αμέσως αλλά ήταν 153 μίλια μακριά από τη Νέα Υόρκη όταν το πρώτο αεροπλάνο έπεσε στους Δίδυμους Πύργους. Στις 09:02, το δεύτερο αεροπλάνο χτύπησε τους πύργους. Οι πιλότοι, παρόλο που ήταν εκπαιδευμένοι, δεν μπόρεσαν να φτάσουν εγκαίρως.
Στο Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Καταστάσεων, σε ένα καταφύγιο κάτω από το Λευκό Οίκο, αποφασίστηκε πως για να εκτιμηθεί το μέγεθος της αεροπειρατείας, κάθε επιβατικό και ιδιωτικό αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί.
Στις 09:38, το αεροπλάνο των American Airlines έπεσε στο Πεντάγωνο, ενώ υπήρχαν υποψίες πως και άλλα αεροπλάνα κατευθύνονταν προς την Ουάσινγκτον. Ο Πρόεδρος Μπους και ο Ντικ Τσένεϊ αποφάσισαν πως όλα τα αεροπλάνα με αεροπειρατές έπρεπε να καταρριφθούν.
Όμως, ήταν επιβατικά αεροπλάνα και συγχρόνως όλα τα μαχητικά δεν διέθεταν πολεμικό εξοπλισμό. Ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μαρ, παραδέχθηκε πως οι πιλότοι έπρεπε να αποδεχθούν ότι κατευθύνονταν σε μία αποστολή αυτοκτονίας. "Ήταν πολύ πιθανό να τους ζητηθεί να θυσιάσουν τη ζωή τους προκειμένου να αποτρέψουν νέες επιθέσεις", δηλώνει. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Μέσα σε 3 ώρες από τη διαταγή, είχαν προσγειωθεί 4.836 αεροπλάνα. Η Ουάσινγκτον ήταν πλέον ασφαλής.

Συνεντεύξεις με πιλότους μαχητικών αεροπλάνων, αξιωματικούς της Αεροπορικής Διοίκησης και κυβερνητικούς συμβούλους, συνθέτουν την καταγραφή των τραγικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου και εξετάζουν τις αποφάσεις που λήφθηκαν εις το όνομα της Αμερικανικής Αεράμυνας.



http://www.af.mil/shared/media/photodb/photos/060911-F-9471G-006.JPG
 


Μηνύματα
12.828
Reaction score
10.048
Έτσι είναι τα χρόνια. Περνάνε. Θυμάμαι τότε μετράγαμε κάτι οικόπεδα με ένα συνάδελφο και τον ειδοποίησαν στο κινητό. Σοκαριστικό.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.153
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top