1210MK II+DENON DL-160+Sumiko HS-12

Reaction score
2
Καλησπέρα σας.. περιμένω την denon dl-160 από μέλος του φόρουμ και "μεράκλωσα" να την τοποθετήσω σε ενα άλλο headshell από το μαμά του ΜΚΙΙ γιατί έχω πάνω την Blue. Δεν μπορούσα να διαθέσω 50+ ευρώ για κάτι supreme κλπ οπότε πήρα αυτή.

Features:
  • 1/2 Inch Mount
  • Excellent Rigidity
  • Litz Wire Leads
  • Hex Hardware Package
  • Adjustable Azimuth
  • Comes with LC-OFC headshell leads
Λέει οτι μπορείς να ρυθμίσεις και το αζιμούθιο.

Αν και είναι πλέον αργά..και έπρεπε να ρωτήσω νωρίτερα...έκανα πατάτα;; θα έχω κάποιο πρόβλημα με το βάρος; είναι βαρύτερο το headshell αυτό από το μαμά. Η 160 είναι 4,8gr΄απο οτι διάβασα.

Να τη βάλω στο μαμά headshell και να βάλω την Blue σε αυτή ή δεν υπάρχει λόγος;

Με το 10λογο του ημίθεου και τύχη κάτι ρυθμίζω...Ξάνθη που μένω δε γνωρίζω κανένα να με βοηθήσει και να το πάρω παραμάσχαλα να πάω Θεσσαλονίκη είναι προς το παρών χλωμό.

Να παραγγείλω κανά προτάκτορα; κανά εργαλείο σαν αυτά που διάβασα στα τόσα θέματα εδω μέσα και πελάγωσα;

Καμια συμβουλή; Δεν έχω πρόβλημα να διαβάσω και να παιδευτώ μόνος μου. Δώστε link και χώνομαι!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Τα headshell είναι ζαριά. Κάποια που υπάρχουν στην αγορά και είναι συμβατά με το ΜΚII δεν αποδίδουν καθόλου καλά σε σχέση με το μαμά. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο.
Δοκιμή και μόνο.

Reaction score
5.865
Απάντηση: 1210MK II+DENON DL-160+Sumiko HS-12

Βρε Θεοδωρε αφου σου ειπα κανε ερωτηση πρωτα πριν κανεις την αγορα.
Αν και σου ειπα θα ηταν καλυτερα να παρεις το γνησιο!

Reaction score
2

για καλή μου μάλλον τύχη...δεν είχε λεφτά η κάρτα οπότε άκυρη η συναλλαγή!!! ακούω και πάλι ιδέες...βρήκα και τα ακόλουθα καλούδια:
http://cgi.ebay.co.uk/Van-Den-Hul-Mirrored-Cartridge-Alignment-Gauge-/290481973904?pt=Turntable_Parts_Accessories&hash=item43a2132a90

και αυτό
http://cgi.ebay.co.uk/Digital-Stylus-Force-Tracking-Scales-/230530902411?pt=Turntable_Parts_Accessories&hash=item35acb6698b

για headshell ακόμα ψάχνω..να τα πάρω θα καταφέρω τπτ ή τζάμπα χρήματα. Απλά με καίει που δεν εχω εδω κοντά κάποιον να βοηθήσει, τουλάχιστον αν εχω τα εργαλεία μόνος μου να μάθω οσο μπορώ..περιμένω γνώμες και παραγγέλνω αμέσως.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Για το πρώτο , επειδή και εγω το πήρα , δεν μπορώ να πω τα καλύτερα.
Ομως αφού βολεύει τον petermeni , πάω πάσσο.Εμένα προσωπικά , και με την πρεσβυωπία δεν με βόλεψε καθόλου.
Είχα μαζί μου και τον jargon gr , για βοήθεια με το αετίσιο μάτι , γιατί μόνος μου και με γυαλιά δεν έβγαζα άκρη , λόγω του καθρέφτη.
Υπάρχουν και αλλού protr;actors στο internet , όπως και αυτός της technics , που εκτυπώνεται , και είναι ακόμη πιο δύσκολος. Αυτό που δεν εχω ελέγξει είναι , αν έχουν διαφορές μεταξύ τους και αν όντως εχουν πόσο είναι αυτές.

Reaction score
2

χμχμχ κάτι για αρχάριους;;; απλά για να μην είναι τελείως μάπα η ρύθμιση και να μην σκίζω τα δισκάκια. δεν τρέφω ελπίδες για ρύθμιση περι οπής. απλά κάτι να ασχολούμε να εχω τριβή με το αντικείμενο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Πηγαινε Vinyl-engine και τυπωσε τον προτρακτορα για το πικαπ σου.Η καποιο δυο σημειων.Δεν αξιζει να δωσεις χρηματα για προτρακτορα.
Κανε εγγραφη στο Vinylengine για να μπορεις να κατεβασεις οτι θες.Αμα εχεις πικαπ πρεπει να γινεις μελος οπωσδηποτε.Θα βρεις οτι πληροφορια θες

Reaction score
3.967

θα βρείς με 25,3 Ε το αυθεντικό χέντσελ στο dj shop.

Στο κέλυφος αυτό τοποθετώντας την 160 έτσι ώστε να βρίσκονται στο μέσω της ράγας τα βιδάκια στήριξης της κεφαλής, έχεις μιά καλή ρύθμιση.

Βάζοντας στο 3 το ύψος του βραχίωνα, ακόμη μία.

Κοιτώντας με ένα καθρεφτάκι την καθετότητα της βελόνας κ ρυθμίζοντάς την, ακόμη μία.

Μη καργάρεις τις βίδες.

1,6 γρμ βάρος, 1,2 αντισκέητιν και...

άιντε αγορίνα ΔΩΣΤΟΥ!!:137:

Reaction score
2

Είμαι μέλος στο vynilengine και χθές το έλιωσα...κομμάτια στη δουλειά σήμερα. Τελικά παρήγγειλα την σουμικο, την ζυγαριά και τον προτρακτορα τηε βαν ντε χουλ και ο θεός βοηθός...σαν εναλλάκτικό σχέδιο θα ακολουθήσω τις συμβουλές του geomiat!

Reaction score
1.279
Cartridge Alignment – Important for minimising distortion

The overhang measurement is the first critical setting – this is the distance of the stylus point away from the platter spindle (on the opposite side of the spindle from the arm mount) when the arm is positioned in such a way that the stylus point, the spindle and the arm mounting point are all in a straight line. Sounds complicated – however Technics provide users of the SL-1200 series with a handy cartridge alignment tool which makes to job very easy: Carefully remove the headshell from the arm, put it in the little Technics tool and align the stylus point with the mark on the tool. This will ensure that the cartridge is positioned correctly in the headshell and should ensure the best tracking performance.

According to Technics once this has been set, then it's job done.

Technics alignment tool

πηγή : http://www.mds975.co.uk/Content/vinyl02.html

Τιμή καινούργιου από την αντιπροσωπία , 1 €

Reaction score
2

Ευχαριστώ θα το ψάξω και τούτο..μαλλον α αγγαρέψω το θείο Γιάννη να μου το στείλει μαζί με το clamp-ατζίμπανο!!

Reaction score
5.865

Για το πρώτο , επειδή και εγω το πήρα , δεν μπορώ να πω τα καλύτερα.
Ομως αφού βολεύει τον petermeni , πάω πάσσο.Εμένα προσωπικά , και με την πρεσβυωπία δεν με βόλεψε καθόλου.
Είχα μαζί μου και τον jargon gr , για βοήθεια με το αετίσιο μάτι , γιατί μόνος μου και με γυαλιά δεν έβγαζα άκρη , λόγω του καθρέφτη.
Υπάρχουν και αλλού protr;actors στο internet , όπως και αυτός της technics , που εκτυπώνεται , και είναι ακόμη πιο δύσκολος. Αυτό που δεν εχω ελέγξει είναι , αν έχουν διαφορές μεταξύ τους και αν όντως εχουν πόσο είναι αυτές.
Αυτο κανει δουλεια?
http://www.orpheusaudio.gr/content/scale

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τι εγινε με τις ηλεκτρονικες ζυγαριες και θελεις την πλαστιγγα της Ορθοφον

Reaction score
5.865
Απάντηση: Re: 1210MK II+DENON DL-160+Sumiko HS-12

Cartridge Alignment – Important for minimising distortion

The overhang measurement is the first critical setting – this is the distance of the stylus point away from the platter spindle (on the opposite side of the spindle from the arm mount) when the arm is positioned in such a way that the stylus point, the spindle and the arm mounting point are all in a straight line. Sounds complicated – however Technics provide users of the SL-1200 series with a handy cartridge alignment tool which makes to job very easy: Carefully remove the headshell from the arm, put it in the little Technics tool and align the stylus point with the mark on the tool. This will ensure that the cartridge is positioned correctly in the headshell and should ensure the best tracking performance.

According to Technics once this has been set, then it's job done.

Technics alignment tool

πηγή : http://www.mds975.co.uk/Content/vinyl02.html

Τιμή καινούργιου από την αντιπροσωπία , 1 €
Aυτο το ειχε το πικαπ μεσα στην συσκευασια του.
Αν προσεξατε μπροστα εχει μια εγκοπη ,για πιο λογο ειναι?
Οταν προσπαθησα να βαλω την κεφαλη την πρωτη φορα,και ακολουθησα την εγκοπη αυτη,η κεφαλη ειχε μια κλιση προς τα εξω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Ναι το εχω και εγω αυτό και όντως αν ρυθμίσεις υπερκρέμαση με δαύτο εχει μια κλίση η κεφαλή, προς τα μεσα ομως.Ετσι πρέπει να είναι , και ρύθμιση με προτράκτορα που έκανα ετσι βγαίνει , με μια μικρή κλίση.

Reaction score
5.865

Ναι το εχω και εγω αυτό και όντως αν ρυθμίσεις υπερκρέμαση με δαύτο εχει μια κλίση η κεφαλή, προς τα μεσα ομως.Ετσι πρέπει να είναι , και ρύθμιση με προτράκτορα που έκανα ετσι βγαίνει , με μια μικρή κλίση.
Kαλα εμενα τοτε γιατι κανει την κλιση προς τα εξω????

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Δίκιο έχεις προς τα εξω είναι και το δικό μου , εγω έκανα λάθος.
Ο προτράκτορας βάζει την κεφαλή με ελάχιστη κλίση προς τα μέσα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας