15-16 VOLT ΑΠΟ 12 VOLT ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Reaction score
3
βασικα θελω να τροφοδοτησω ενα λαμπατο μπαφερακι http://www.kypo.eu/eng/tpb202m_techn.htm
που δουλευει στα 14-17volt απο μια 12 volt μπαταρια που τροφοδοτουσε παλαιοτερα το vdac μου. καμια μοντιφια δεν μπορει να γινει ;;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.550
Τα buffers που αναφέρονται στο σύνδεσμο λειτουργούν με εναλλασσόμενη τάση AC και όχι με DC που λειτουργεί το VDAC.

Reaction score
3
Τα buffers που αναφέρονται στο σύνδεσμο λειτουργούν με εναλλασσόμενη τάση AC και όχι με DC που λειτουργεί το VDAC.
οποτε δεν παιζει η πρωτη προταση που μου κανατε.......

Reaction score
3
δουλευοντας το buffer( με το δικο του τροφοδοτικο) μεταξυ προενισχυτη και τελικου μου βγαζει βομβο στα ηχεια. Απεναντιας, οταν το τοποθετω μετα απο πηγη η phono stage (δηλαδη πριν τον προενισχυτη) ο βομβος εξαφανιζεται και δουλευει με απολυτη ησυχια ! ;;;;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.550
Οι λυχνίες λειτουργούν με δύο τάσεις. Μια υψηλή τάση τροφοδοσίας αλλά και μια χαμηλή (6,3 volt) για τα νήματα τους.
Για το λόγο αυτό τα 15 volts AC της τροφοδοσίας τους χρησιμοποιούνται με δύο τρόπους.
Πρώτον για τα νήματα αφού εύκολα δίνουν 6,3 volt DC και δεύτερον πολλαπλασιάζοντάς τα, πράγμα που γίνεται μόνο στο AC, παράγουν την υψηλή τάση πόλωσης.

Αν πιάνουν τα χέρια σου το καλύτερο είναι να παράσχεις τις τάσεις αυτές στο κύκλωμα με εξωτερικά δικά σου τροφοδοτικά.
Η βελτίωση θα είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με μια απλή τροφοδότηση 15 volts AC.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.550
δουλευοντας το buffer( με το δικο του τροφοδοτικο) μεταξυ προενισχυτη και τελικου μου βγαζει βομβο στα ηχεια. Απεναντιας, οταν το τοποθετω μετα απο πηγη η phono stage (δηλαδη πριν τον προενισχυτη) ο βομβος εξαφανιζεται και δουλευει με απολυτη ησυχια ! ;;;;
Ένα μηχανάκι ή βγάζει βόμβο ή δεν βγάζει.
Δεν μπορεί να ειναι επιλεκτικό και να βγάζει κατά περίσταση.
Μάλλον κάποιο θέμα με τα καλώδια υπάρχει ή είναι ευαίσθητο στην τοποθέτηση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.408
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag