2καναλος με πολυκαναλο.

Reaction score
0
Καλησπερα ,

εχω τα σιρενε της audio spectrum τα οποια θελω να τα οδηγησω με ενα 2καναλο ενισχυτη για να τα παιζει σωστα καθοτι απαιτητικα ηχεια.
Εν συνεχεια θα ηθελα να συνδεσω και ενα πολυκαναλο φτινο ετσι ωστε να παιζει σαν hc οταν γινετε προβολη ταινιας.
Οι ερωτησεις ειναι οι εξης :
1) τι θα πρεπει να προσεξω κατα την αγορα των ενισχυτων ετσι ωστε να
μπορει να γινει εφικτη αυτη η συνδεσμολογια και
2) οταν θα παιζει μονο ο 2καναλος να μπορει να συμπληρωνει το sub με τις χαμηλες του διαμεσω του πολυκαναλου.

Υ.Γ Η λυση του πολυκαναλου δεν με ενδιαφερει .

Ευχαριστω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: 2καναλος με πολυκαναλο.

αν και νομιζω οτι καταλαβα τι λες
καλυτερα σπαστα και ξαναρειχτα

Reaction score
0

Δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις αν μπορεις να το κανεις πιο απλο ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Καλησπερα ,

εχω τα σιρενε της audio spectrum τα οποια θελω να τα οδηγησω με ενα 2καναλο ενισχυτη για να τα παιζει σωστα καθοτι απαιτητικα ηχεια.
Εν συνεχεια θα ηθελα να συνδεσω και ενα πολυκαναλο φτινο ?* ετσι ωστε να παιζει σαν hc οταν γινετε προβολη ταινιας.
Οι ερωτησεις ειναι οι εξης :
1) τι θα πρεπει να προσεξω κατα την αγορα των ενισχυτων ετσι ωστε να
μπορει να γινει εφικτη αυτη η συνδεσμολογια και**
2) οταν θα παιζει μονο ο 2καναλος να μπορει να συμπληρωνει το sub με τις χαμηλες του διαμεσω του πολυκαναλου.αν δηλωσεις τα ηχεια σου μικρα το σαμπ δουλευει
α οι ονκιο εχουν λειτουργια για να παιζει το σαμπ ακομα και με μεγαλα (δηλωμενα ) ηχεια
β οι πιονεροι εχουν την λειτουργια sub plus

?* ολοκληρωμενο ?
** τι εννοεις ? εχεις ολοκληρωμενο που οδηγει σωστα τα ηχεια σου ?

Reaction score
0

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν ακουω μουσικη να παιζω τα σιρινα με εναν πολυ καλο δικαναλο και επειδη τα ηχεια αυτα ειναι βιβλιοθηκης και δεν εχουν τα λιτρα για τις χαμηλες να τα συμπληρωνει το sub το οποιo θα οδηγει μαλλον o vsx 820 της pioneer, δεν ξερω αν μπορει να το κανει και ο 2καναλος.
Εν συνεχεια οταν θα βλεπω hc να τα παιζω ολα απο τον vsx.
Και αυτο ρωταω αν γινετε ,γιατι εχω ακουσει οτι γινετε χωρις να αλλαζω καλωδια , αλλα δεν ξερω λεπτομερειες και συνδεσμολογια η τι πρεπει να προσεξω στα specs των ενισχυτων.

Ευχαριστω

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε gnik56, θελεις να συνδυασεις ολοκληρωμενο ενισχυτη με καποιον φτηνο AV ή θες να παιξεις με εναν φτηνο AV τα 3 καναλια και για τα μπροστινα να χρησιμοποιεις ξεχωριστο τελικο δικαναλο ενισχυτη με τον AV να λειτουργει σαν προενισχυτης?

Reaction score
0

Σας εχω ταλαιπωρησει ,
νομιζω οτι αυτο που θελω πλησιαζει προς την δευτερη επιλογη απλα στις ορολογιες τα χανω,προενισχυτης γαρ.
Με εναν parasound μετ/νο να παιξω τα σιρινα οταν παιζει μουσικη , και τον vsx 820 οταν παιζει ταινια κατι που περιλαμβανει και τα σιρινα, ετσι ωστε να μην διαθεσω αποκλειστικα λεφτα σε εναν πολυκαναλο 7.1 ενισχυτη ο οποιος πρεπει να ειναι πανω απο χιλιαρικο για να τα παιξει σωστα και ο οποιος οταν βγει κατι καινουργιο π.χ hdmi v1821 να ειναι παλιος και να ειμαι παλι πισω.
Δηλαδη να εχω την βαση και να αλλαζω τον πολυκαναλο με μικρο κοστος οταν επιθυμω διχως να κλαιω για τα λεφτα.

Reaction score
80

Γιατί να αλλάζεις ενισχυτές ;
Μπορείς να αγοράσεις έναν πολυκάναλο και να τον έχεις ως προενίσχυτη, ο τελικός σου θα παίζει τα 2 μπροστινά ηχεία και ο πολυκάναλος θα τροφοδοτεί τα υπόλοιπα

Reaction score
50

Αν κατάλαβα καλά αυτό που χρειάζεσαι είναι
α) στερεο ολοκληρωμένος με λειτουργία HT passthrough
πχ Cambridge Audio Azur 840Α, Musical Fidelity m3i, Yamaha A-S1000 και δεκάδες άλλοι

β) εναν ολοκληρωμένο AV πχ pionner 820.

Σύνδεσε τα ηχεία στον στερεο.
Σύνδεσε την pre out έξοδο του AV στην HT passthrough είσοδο του στερεο και είσαι ΟΚ
Με αυτόν το τρόπο όταν παίζεις ταινία ο α θα παίζει σαν τελικός και το volume θα το χειρίζεται ο AV όπως και όλα τα υπόλοιπα ηχεία.
Τσέκαρε για pre out στους AV, ο 820 δεν ξέρω αν έχει

Για το sub δεν είμαι σίγουρος πώς μπορεί να παίζει και με τους 2, ίσως να μπορείς να το έχεις συνδεμένο και στους 2 και μέσα από ρυθμίσεις να το ενεργοποιείς κατά βούληση.

Γνώμη μου μην βάλεις τελικό σε AV, οι φτηνοί AV έχουν μετριότατο pre στάδιο

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ενας ολοκληρωμενος με ht passthrough, σαν τελικος δεν λειτουργει σε μια τετοια διαταξη? Αν ισχυει αυτο τοτε γιατι να μην πας κατεθειαν σε τελικο τυπου http://www.xtz.se/uk/products/electronics/class-ap100-black/silver που ειναι υπεραρκετος για τις "σειρηνες".

Γνώμη μου μην βάλεις τελικό σε AV, οι φτηνοί AV έχουν μετριότατο pre στάδιο
+1000....
εδω ειναι η μεγαλη πληγη των AV οσον αφορα την φτωχη ποιοτητα ηχου σε στερεοφωνικη λειτουργεια. Μεγαλες διαδρομες σηματος, μετρια pre stages, οτι και τελικο να κουμπωσεις πανω το αποτελεσμα εχει καθοριστει απο την ποιοτητα της προενισχυσης.

Reaction score
0

Τωρα ξεδιαλυνεται το τοπιο.
Δεν ζητησα κατι τρελο απλα αν καταλαβα καλα το σεναριο αυτο δεν θα εχει το αποτελεσμα που φανταζομαι γιατι οι φτηνοι AV δεν εχουν καλη προενισχυση ,και μονο σαν προενισχυτες μπορουν να παιξουν με αυτην την συνδεσμολογια, και ειναι προτιμοτερο να βαζω βγαζω καλωδια , που λεει ο λογος , παρα να κανω αυτην την συνδεσμολογια !

Οι πιο εμπεροι , αφου καταλαβατε τι ακριβως θελω τι προτινετε ?

Αγορα ενος πανακριβου AV και μετα απο κανα χρονο να μην ειμαι παλι up to date ? Οχι οτι πολυκαιγομαι απλα θελω το καλυτερο value for money με το καλυτερο αποτελεσμα.

Ευχαριστω

Reaction score
80

Ενας κορυφαίος πολυκάναλος φέτος θα είναι καλός και του χρόνου, εδώ έχουμε 7καναλους και οι πιο πολλές ταινίες είναι 5καναλες

Reaction score
50

Ξαναδές αυτο που σου πρότεινα,

Στην μουσική παίζει ο στερεο ολοκληρωμένος (εχει συνδεμένα πάνω του τα ηχεία και την πηγή σου).
Στις ταινίες παίζει ο AV. Έχει συνδεμένα πάνω του το κεντρικό και τα περιφεριακά ηχεία. Για τα εμπρός ηχεία χρησιμοποιεί το τελικό στάδιο του στέρεο.

ούτε αλλαγές σε καλώδια, ούτε ο AV παίζει σαν προ σε μουσική.

Με αυτόν τον τρόπο παίρνεις και μεταχ/νο AV σε πολύ καλή τιμή (αν δεν σε ενδιαφέρουν βέβαια Hdmi ευκολίες κλπ)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ούτε αλλαγές σε καλώδια, ούτε ο AV παίζει σαν προ σε μουσική.

Με αυτόν τον τρόπο παίρνεις και μεταχ/νο AV σε πολύ καλή τιμή (αν δεν σε ενδιαφέρουν βέβαια Hdmi ευκολίες κλπ)
επιτελους αρχισα να καταλαβαινω πως λειτουργει το AV passthrough:111:. Παρολο που εχει κι ο δικος μου, δεν ειχα καταλαβει τι ακριβως γινεται. Μαλλον οταν τα καναλια γινονται πανω απο 2 ειμαι εξω απ τα νερα μου.:142:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos