2 διαφορετικα sub

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
αν συνδεσω δυο διαφορετικα sub στον ιδιο χωρο ποια θα ειναι τα αποτελεσματα?
το ενα ειναι το tannoy sub saturn 15 και το αλλο epik empire.
ενισχυτη εχω τον onkyo 876.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: 2 διαφορετικα sub

το αποτελεσμα θα μας το πεις εσυ,
αρκει να τα συνδεσεις σωστα-και να τα τοποθετησεις

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ναι αμε, αλλα πριν 8 χρονια δεν ειχα την ιδια εμπειρια με τωρα.
Προσοχη στην φαση - ( ιση αποσταση απο την θεση ακροασης)
και τραμπαρε και την θεση τους , ετσι για να δεις τι θα ακουσεις.

Reaction score
5.614
Δύο διαφορετικά sub και μάλιστα άλλης φιλοσοφίας να παίζουν ταυτόχρονα για κομφούζιο το κόβω.

Reaction score
26
Απάντηση: Re: 2 διαφορετικα sub

Το πιθανοτερο ειναι να εχεις καλυτερο αποτελεσμα με μονον το καλυτερο απο τα δυο παρα και με τα δυο. Δυο διαφορετικα sub στον ιδιο χωρο (με πολυ απλα λογια) το ενα θα επιβαρυνει την δουλεια του αλλου!

Reaction score
384

Τα πιο καλοστημενα home cinema εχουν αλλα sub πισω απο την οθονη και αλλα στους πλαινους τοιχους. Εαν ειναι καλα σαμπ, δες τα απλα σαν πηγες χαμηλων συχνοτητων. Τοποθετημενα σε στρατηγικα σημεια και με καταλληλες φασεις-εντασεις το αποτελεσμα ειναι εξαισιο.
Εαν δεις στα δωματια πολλες φορες εχουν 2-3 SVS η Velodyne πισω απο την οθονη για παραδειγμα, και 3-4 inwall Triad στους πλαινους τοιχους.
Γενικος κανονας φυσικα ειναι η τοποθετηση να οδηγει σε ομαλοτερη αποκριση. Μπορει να εχεις 1 σαμπ που να ακουγεται καλα σε μια συγκεκριμενη θεση, και βαζοντας 10 ιδια να το κανεις 10 φορες χειροτερα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617
+1!!

Παράδειγμα η χρήση του Epik Empire σε συνδυασμό με τo James στο σπίτι του Zizik. Ενώ μόνα τους είχαν ομαλή απόκριση, σε συνδυασμό παρουσίαζαν μια ακύρωση στους 30 κύκλους.

Μεταφορά του James σε τελείως διαφορετική θέση, πίσω από τον καναπέ, αλλά και άλλο sub (SVS αντί Epik) απογείωσαν το σύστημα!!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: 2 διαφορετικα sub

Μπορεις αλλα πρεπει να πειραματιστεις λιγουλακι...

Εγω εχω ενα downfire 10' crystal audio και ενα frontface 8' yamaha. Εχω βαλει το 10' διπλα απο το μπροστινο αριστερο ηχειο και το μικρο στην απεναντι διαγωνιο απο το μπροστινο και πισω απο τον καναπε.
Συμφωνα παντα με το δικο μου αυτι εχω πιο γεματο και καθαρο μπασο απο οτι πριν με το ενα, δεν μπουμαρει καθολου, καθως επισης το μικροτερο μου γεμισε το "κενο" που ειχα απο την δεξια πλευρα του καναπε μου. Ειλικρινα με οσα διαβαζα πιστευα πως ποτε δεν θα μπορουσαν να ταιριαξουν δυο διαφορετικα subs,αλλα μια δοκιμη με επεισε!!!

καπως ετσι ειναι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102

εγώ θα προτιμούσα 2 διαφορετικά σαμπ, παρά 2 όμοια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster