2 —> 4 καλώδιο ηχείων

Reaction score
1.771
Καλημέρα και καλό ΣΚ.

Ερωτησάρα: καλώδιο ηχείων (π.χ. VDH The Inspiration Hybrid), που από τη μεριά του ενισχυτή είναι διπλό και απο τη μεριά των ηχείων, είναι τετραπλό (για τετρακαλωδίωση), τι νόημα έχει;

Εντάξει, 4 σε 4, το καταλαβαίνω, πες ότι έχει κάποιο νόημα, γυρνάς το κουμπί των ηχείων στο ΑΒ και στέλνεις τέσσερα στα τέσσερα.

Αλλά το 2 σε 4; Αφού θα ξεκινάει από έναν κοννέκτορα και πιο κάτω, απλά θα χωρίζει στα δύο.... ποιο το κέρδος.... δεν το «πιάνω».

Τέλος πάντων, καταλαβαίνω, π.χ., ένα καλώδιο ή ένας κοννέκτορας, να είναι καλύτερο υλικό απο κάποιο άλλο, κ.τ.λ., αλλά - ειλικρινά - το 2 σε 4, δε το «πιάνω».

Φχαριστώ.

Reaction score
30.456
Κάνει την πλάτη του ηχείου να φαίνεται πχιο εντυπωσιακή και βουλώνει όλες τις τρούπες...
Λίγο τό'χεις αυτό?:D

Reaction score
1.757
Ρε συ, απλἠ διπλοκαλωδἰωση εἰναι, που την κλἰνει στο ἰδιο περἰβλημα.
Ξεκινἀνε απὀ ἐναν κοννἐκτορα, αλλἀ δεν ακουμπἀνε μεταξὐ τους μἐχρι το ἀλλο ἀκρο.
(το παρἀδειγμα που αναφἐρεις, εἰναι το πιὀ ουδἐτερο καλὠδιο ηχεἰων της εταιρἰας. Εξαιρετικὀ !)
Επἰσεις ἐτσι σου δἰνει τη δυνατὀτητα αν θελἠσεις στο μἐλλον, να τα συνδἐσεις ὀλα σε ἐνα μεγἀφωνο, αγορἀζοντας ξεχωριστὀ καλὠδιο για τον ἀλλο δρὀμο.
Τα βαρἰδια εἰναι διακοσμητικἀ.

ika

News
Reaction score
18.112
Εντάξει, 4 σε 4, το καταλαβαίνω, πες ότι έχει κάποιο νόημα, γυρνάς το κουμπί των ηχείων στο ΑΒ και στέλνεις τέσσερα στα τέσσερα.- Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με το 2σε4.

Αλλά το 2 σε 4; - Παρακάμπτει μέρος του crossover στο ηχείο
https://www.qacoustics.co.uk/blog/2016/06/08/bi-wiring-speakers-exploration-benefits/

Reaction score
1.757
Κοἰτα αυτὀ εἰναι ἠδη διαχωρισμἐνο απὀ τη στιγμἠ που υπἀρχουν 4 μπὀρνες στο ηχεἰο.

Reaction score
1.391
Στην πράξη καταργεί βραχυκύκλωτηρες και επιπλέον υπάρχει άλλη τόση επιφάνεια καλωδίου να στέλνει αυτό που στέλνει στο ηχείο.

ika

News
Reaction score
18.112
Όπως τα αναλύει αυτός, υπάρχουν πλεονεκτήματα, αλλά... στην πράξη;
Από όσα ξέρω, αλλού δεν υπάρχει ακουστική διαφορά και αλλού υπάρχει.
Η δοκιμή είναι η καλύτερη απάντηση.

Reaction score
1.771
Στην πράξη καταργεί βραχυκύκλωτηρες και επιπλέον υπάρχει άλλη τόση επιφάνεια καλωδίου να στέλνει αυτό που στέλνει στο ηχείο.
Τελικά, μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα, το SCM40v2 έχει 6 κοννέκτορες από πίσω, οπότε, δύο θα μείνουν ορφανοί, με βραχυκλωτήρες.

Π@παριές...

ika

News
Reaction score
18.112
Με 3 είναι ή για τριπλοκαλωδίωση (1σε3) ή για τριπλοενίσχυση (3σε3)

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Στα ηχεία μου πάντως ( monitor audio ), άκουσα διαφορά όταν έβγαλα τους βραχυκυκλωτήρες και έβαλα jumpers ( το σήμα πήγαινε στα χαμηλά και απο εκεί με jumpers στα ψηλά ). Έκτοτε, απλά πέταξα τους βραχυκυκλωτήρες, έβαλα το ίδιο καλώδιο απο τα χαμηλά στα ψηλά ( kimber 8tc, αν και δεν είναι και τόσο σωστό, κάποια στιγμή επιτέλους θα πάω το 8tc μου στον αντιπρόσωπο να μου το κάνει biwire ) και ησύχασα. Και δεν μιλάμε για διαφορά στα επίπεδα του placebo, μιλάμε για αισθητή διαφορά, κυρίως με αύξηση της διαύγειας, αύξηση του "χώρου ανάμεσα στα δρώμενα". Σαν να έφυγε μια κουρτίνα.

Reaction score
30.456
Κοἰτα αυτὀ εἰναι ἠδη διαχωρισμἐνο απὀ τη στιγμἠ που υπἀρχουν 4 μπὀρνες στο ηχεἰο.
Τι εννοείς?
[DOUBLEPOST=1526114724][/DOUBLEPOST]
έβγαλα τους βραχυκυκλωτήρες και έβαλα jumpers
Ποια η διαφορά του βραχυκυκλωτήρα από το jumper?

Reaction score
1.771
Από όσα ξέρω, αλλού δεν υπάρχει ακουστική διαφορά και αλλού υπάρχει.
Η δοκιμή είναι η καλύτερη απάντηση.
Η «δοκιμή» με το VDH, κοστίζει κανά χιλιάρικο...

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Τι εννοείς?
[DOUBLEPOST=1526114724][/DOUBLEPOST]

Ποια η διαφορά του βραχυκυκλωτήρα από το jumper?
Αυτό που καταλαβαίνω, είναι το υλικό. Τεχνικά δεν μπορώ να το εξηγήσω, καθώς δεν έχω κάτσει να μετρήσω χωρητικότητες και αντιστάσεις, αλλά και μόνο η ποιότητα του υλικού, φτάνει για να διαφοροποιήσει το τελικό αποτέλεσμα.

Reaction score
30.456
Η «δοκιμή» με το VDH, κοστίζει κανά χιλιάρικο...
Άστο ρε μάνα μου...κράτα το χιλιάρικο να αγοράσεις εκείνο το special καθαριστικό υγρό που δεν ξεβάφει τα γούφερ...:p:p:p

Reaction score
1.771
Άστο ρε μάνα μου...κράτα το χιλιάρικο να αγοράσεις εκείνο το special καθαριστικό υγρό που δεν ξεβάφει τα γούφερ...:p:p:p
Καλά κρασά! Εκεί έμεινες εσύ;

Αλλάχτηκαν και το δεξί και τ’αριστερό, στο Γκλούστερσαϊρ, απ’τα χεράκια του ίδιου του Ben Lilly!

PS: Σκεφτόμουν να βάλω γούφερ από Άνταμ, να ησυχάσω, αλλά θα’πεφτε κράξιμο απ’τον EAR!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.853
Αφτή που λες η τριπλέτα διπλομπανανών στο ηχείο, έχει ένα σοβαρό σκοπό, και πολλαπλούς ηλίθιους.

Οι πολλαπλοί ηλίθιοι σκοποί, είναι για να παίζεις με καβλώδια.

Ο ένας ο σοβαρός, είναι για να έχεις 3 τελικούς ενισχυτές, ένα για κάθε δρόμο του ηχείου.

Άντε ψώνισε καβλώδια τώρα.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Κάποτε πήρα καλώδια απο αντιπρόσωπο άλλης μάρκας ( ονόματα δεν λέμε ), χωρίς να πληρώσω σεντ. Όταν τα έβαζα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μου, συνειδητοποίησα ότι έφυγα με καλώδια που στη λιανική κόστιζαν περί τα 3~4 χιλιάρικα. Ήθελα να πάω για καφέ και τελικά πήγα πρώτα στο σπίτι μου, τα άφησα, έβαλα συναγερμό και μετά συνέχισα το πρόγραμμά μου. :p :p :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.636
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale