2-3 ερωτήσεις που όμως χρήζουν άμεσης απάντησης.

Reaction score
1.988
Καλημέρα,
Φίλος ετοιμάζει το νέο του σπίτι και θέλει να περάσει καλώδιο ρέυματος και HDMI στο ταβάνι για μελλοντική τοποθέτηση projector. Στο ταβάνι δεν παίζει γυψοσανίδα, οπότε αναγκαστικά τα καλώδια θα ''θαφτουν'' κάτω απο τον σοβά. Για ρεύμα ο ηλεκτρολόγος θα του βάλει πλακέ καλώδιο. Για hdmi, παίζει αντίστοιχη λύση; Από όσα μου είπε η απόσταση είναι κάτω απο 10μ. Εδώ χρειάζεταιι μια άμεση απάντηση γιατί μέσα στην εβδομάδα θα γίνει το σοβάτισμα.

Επίσης, αν και δεν γνωρίζει ακόμα πότε και ποιόν προβολέα θα αγοράσει, υπάρχει ένα ελάχιστο αποστασης προβολέα-τοίχου προβολής, που πρέπει να τηρήσει; Για να το πώ πιο απλά, ποιά είναι πάνω-κάτω ή μέση απόσταση των σημερινών προβολέων στην οποία αποδίδουν ικανοποιητικά; Ίσως να είναι πολύ θεωρητική η ερώτηση μου μιας και λοίπουν οι επιμέρους διευκρινήσεις, αλλά πρέπει να έχει ένα μέτρο για να δεί που θα βγούν τα καλώδια στο ταβάνι.....

Και τέλος, αν αντί για πανί προβάλει στον τοίχο, χρειάζεται τα χρώματα να είναι ειδικά ή και με απλά του εμπορίου θα κάνει σωστή δουλειά; (Το σπατουλάρισμα φαντάζομαι πρέπει να είναι κάτι παραπάνω απο τέλειο....)

Θα του ζητήσω να κάνει και ένα σχεδιαγραμμα ή να βγάλει φωτο για να την ανεβάσω και να σας βοηθήσει....

Ευχαριστώ

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.577
Απάντηση: 2-3 ερωτήσεις που όμως χρίζουν άμεσης απάντησης.

Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να απαντηθούν, όπως:

1. Μέγεθος οθόνης
2. Απόσταση προβολέα-οθόνης

Υπάρχουν πλακέ καλώδια HDMI, όπως αυτό που έχω εγώ.

Όσο για το θέμα του βαψίματος, όσο κι αν μπορεί να διαφωνήσουν κάποιοι, θεωρώ σωστότερη τη λύση της οθόνης.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Aποφύγετε την λύση του ''θαψίματος'' των καλωδίων,ειδικά όσον αφορά το hdmi.
Καλύτερα να περαστεί ένα κανάλι,το οποίο μπορεί να βαφτεί κιόλας για καλύτερη οπτική ενσωμάτωση στον χώρο, και να μπεί το hdmi εκεί,μαζί με 1-2 θωρακισμένα καλώδια δικτύου(για μελλοντική χρήση).Ο λόγος,ειδικά όσον αφορά το hdmi,είναι πρακτικός,καθότι αν πέσεις στην περίπτωση να κάνει handshake το καλώδιο με τις συσκευές θα πρέπει ή να σκάψεις για να αλλάζεις καλώδιο ή να αλλάζεις συσκευές.Επίσης το καλώδιο ρεύματος όσο το δυνατόν πιο μακριά απ το hdmi(άσχετα με το τι λένε οι κατασκευαστές περί θωράκισης έχουν δει πολλά τα μάτια μας με παρεμβολές σε εγκαταστάσεις που έχουμε κάνει).

Κυκλοφορούν ειδικές μπογίες για την επιφάνεια προβολής όπως είναι η goo
ή η mighty brighty.

Reaction score
50

Καλημέρα,

αν και δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο να σου πω 1-2 πράγματα για να ξεκινήσεις το ψάξιμο,
HDMI πλακέ υπάρχουν πχ link
Επισης υπάρχει "ειδικό" χρώμα που νομίζω το έχουν χρησιμοποιήσει φίλοι από το avsite δες αρκετές λύσεις σε google πχ link1.
Εγώ δοκίμασα την προβολή σε καλά σπατουλαρισμένο τοίχο, χρώμα όχι ακριβώς ασπρο αλλά έναν τόνο σπασμένο μπεζ και ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.577

Το χρώμα του τοίχου ή πρέπει να είναι λευκό, ή, στην περίπτωση πολύ φωτεινού προβολέα, γκρι. Με οτιδήποτε άλλο δεν θα είναι χρωματικά σωστό αυτό που θα βλέπεις.

Reaction score
1.988

ok. Τα θάψιμο το ξέχασε ήδη....
Επόμενη λύση (και πιο έφικτή) είναι να τοποθετήσει μια βάση στον ένα πλαϊνό τοίχο (απο την μεριά που θα βρίσκεται και το επιπλο με τα μηχανήματα), η οποία θα εκτείνεται/επεκτέινεται και έτσι ο προβολέας θα ερχεται πολύ κοντά στην ιδανική θέση απέναντι απο την οθόνη. Το πλάτος του δωματίου είναι 4 και κάτι μέτρα, οπότε λογικά θα βρέι κάποια βάση που θα τον βολέψει.
Με αυτό τον τρόπο η σύνδεση του προβολέα με τα υπόλοιπα μηχανήματα θα είναι πιο άνετη .

Το θέμα τοίχος ή πανί λογικά θα το δεί λεπτομερώς όταν αποκτήσει/τακτοποιήσει τα υπόλοιπα. Πάντως και η λύση του βαψίματος αν γίνει σωστά πιστεύω ότι θα δώσει καλα΄αποτελέσματα....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis