2 sub η ενα?

Reaction score
1.042
Προς χαρην της θεωριας που μπορει να γινει πραξη μελοντικα εχω την εξης απορια!
εχoντας το sub yamaha 515 για αναβαθμιση του μπασου σε δωματιο γυρω στα 20τμ. αξιζει να βαλω αλλο ενα ιδιο, η θα εχω καλυτερο αποτελεσμα με ενα πχ. velodyne 12 h 15? Δηλαδη 2 μετρια η ενα καλυτερο? βεβαια η πρωτη λυση ειναι και η φθηνοτερη!
οποτε εχουμε και το ερωτημα αν αξιζει τα λεφτα της η δευτερη επιλογη!

Reaction score
8
η λυση με τα δυο σαμπ ειναι ιδιαιτερα δυσκολη στην τοποθετηση στον χωρο και για να αποδωσει χρειαζεται μικροφωνα και ισοσταθμιση στον χωρο, λογω των ακυρωσεων που προκαλει το ενα στο αλλο. Επιπλεον η μεγαλυτερη διαμετρος του μεγαφωνου ενος σαμπ, δεν μπορει να αντικατασταθει απο δυο μικροτερα, λογω των πιο χαμηλων συχνοτητων που μπορει να κατεβει το πρωτο.

Reaction score
20
η λυση με τα δυο σαμπ ειναι ιδιαιτερα δυσκολη στην τοποθετηση στον χωρο και για να αποδωσει χρειαζεται μικροφωνα και ισοσταθμιση στον χωρο, λογω των ακυρωσεων που προκαλει το ενα στο αλλο. Επιπλεον η μεγαλυτερη διαμετρος του μεγαφωνου ενος σαμπ, δεν μπορει να αντικατασταθει απο δυο μικροτερα, λογω των πιο χαμηλων συχνοτητων που μπορει να κατεβει το πρωτο.
Mία ερώτηση:
Αν ο χώρος έχει πολλά στάσιμα τί μπορούμε να κάνουμε; Αν σηκώσουμε το sub απ'το πάτωμα θα βελτιωθεί το μπάσο; Κανονικά θα'πρεπε να του αλλάξω θέση αλλά δεν έχω αυτή τη δυνατότητα...

Έχω ένα μεγάλο σαλόνι, περίπου 100τ.μ., και τα μπάσα δεν 'κόβονται' εκεί που πρέπει, δηλ. είναι περισσότερο παρατεταμένα απ'ότι θα'θελα (σαν να κάνουν 'ηχώ').

Reaction score
8
κανε μια δοκιμη αν και πιστευω μονο με καποιο ειδος ψηφιακης ισοσταθμισης, θα μπορεσεις να πετυχεις κατι. Τι σαμπ, τι ηχεια και πως τα εχεις τοποθετησει στον χωρο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.250
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale