200 μέτρα ανδρών: Μια κακή στιγμή για την Ελλάδα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Ήμουν και στον ημιτελικό και στον τελικό των 200 μέτρων. Είδα τη συμπεριφορά των θεατών απέναντι στους αθλητές που ήταν έτοιμοι να τρέξουν ένα μεγάλο τελικό και πραγματικά ένιωσα πολύ άσχημα. Αντί άλλων σχολιών αντιγράφω ένα σχόλιο από το sportime:

"Ηταν μια προσπάθεια να εκδηλώσουν την αγάπη τους προς το πρόσωπο ενός αθλητή. Εχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, όχι όμως με αυτόν τον τρόπο. Οχι προσπαθώντας να μειώσουν οκτώ αθλητές που ήταν έτοιμοι να τρέξουν. Αλλωστε, αυτό που επικαλούμαστε εμείς, οι Ελληνες, είναι η φιλοξενία μας και η άριστη συμπεριφορά μας.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να θεωρεί και να πιστεύει ό,τι θέλει για την υπόθεση Τζέκου - Κεντέρη - Θάνου. Ουδείς όμως έχει δικαίωμα να βλάπτει τη χώρα. Χθες η συμπεριφορά ορισμένων προκάλεσε δυσμενέστατα σχόλια από τα ΜΜΕ όλου του κόσμου, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι ξένοι θεατές που σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους και αποχώρησαν. Οι τρεις Αμερικανοί που έτρεχαν ασφαλώς και δεν ευθύνονται για την απουσία του Κεντέρη. Συνεπώς, πέρα από αγένεια προς τους Αγώνες, ήταν και αδικία για τους ίδιους αυτή η συμπεριφορά.

Τώρα που οι Αγώνες φτάνουν στο τέλος τους, θα ήταν μάλλον κρίμα να χαλάσουμε μια θετική εικόνα που καταφέραμε να δημιουργήσουμε. Με κραυγές και ιαχές δεν βρίσκει κανείς το δίκιο του (αν δεχτούμε ως υπόθεση ότι υπάρχει αναζήτηση δικαίου και δεν έχει ήδη εφαρμοστεί από τη ΔΟΕ). Τέτοιου είδους συμπεριφορές μεταφέρουν την εικόνα προς τα έξω μιας χώρας και ενός κοινού που δεν ενδιαφέρεται για τον τρόπο με το οποίο θα κατακτηθεί ένα μετάλλιο, αλλά μόνο για την κατάκτησή του. Είναι κρίμα, πραγματικά κρίμα, να δίνουμε μια τέτοια εικόνα προς τα έξω, εμείς ένα έθνος περήφανο, ένα έθνος που δεν έχει ανάγκη από οποιαδήποτε νίκη ή οποιοδήποτε μετάλλιο που θα έχει μόνο τη λάμψη του χρυσού και όχι τη λάμψη του καθαρού.

Και τη συγκεκριμένη τοποθέτηση και κυρίως τη συγκεκριμένη παρατήρηση στο χθεσινό κοινό οφείλουν, εκτός από το «Sportime», να την κάνουν και κάποιοι άλλοι υπεύθυνοι, οι οποίοι τόσες μέρες κρύβονται, κωφεύουν, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι αυτό το θέμα.

Περιμένουμε πραγματικά από την κυρία Αγγελοπούλου, από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ορφανό, από την κυρία Πετραλιά να διαφωνήσουν ανοικτά και δημόσια με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Και δεν είναι δικαιολογία ότι οι λίγοι ήταν αυτοί που χθες το βράδυ προχώρησαν στη συγκεκριμένη απρέπεια και οι υπόλοιποι έμειναν στη σιωπή τους μη μπορώντας να αντιδράσουν. Σ’ αυτό το πράγμα η επίσημη θέση μας ως κράτος θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα παραγωγής μεταλλίων με κάθε κόστος, με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα. Η Ελλάδα είναι χώρα παραγωγής ήθους, αξιοπρέπειας, καλής συμπεριφοράς. Είναι χώρα παραγωγής αθλητισμού (κυρίως) και μετά, αν τύχει, και πρωταθλητισμού. Με την αξία της συμμετοχής και όχι της νίκης φτιάξαμε πριν από πολλά χρόνια αυτούς τους Αγώνες, με τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά οφείλουμε να τους παραδώσουμε και στο Πεκίνο. Αυτός και μόνο αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος μας σ’ αυτούς τους Αγώνες. Την Κυριακή το βράδυ, όταν η φλόγα θα σβήσει και η σημαία με τους ολυμπιακούς κύκλους θα διπλωθεί και θα παραδοθεί στους Κινέζους, θα πρέπει να τους έχει δοθεί και το μάθημα ήθους και συμπεριφοράς και όχι ένας αριθμός μεταλλίων που θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που κατακτήσαμε στο Σίδνεϊ. Τότε μόνο θα μας συζητούν για χρόνια. Γιατί χθες το βράδυ, με τη συμπεριφορά ορισμένων, μας συζητούν δίχως γιατί και όχι άδικα…"
 

Μηνύματα
195
Reaction score
32
Χρηστο δεν νομιζω οτι υπαρχει σκεπτομενος ανθρωπος που να εννοιωσε ωραια απο αυτην την προτοφανη για ολυμπιακους αγωνες ενεργεια. Περα απο την ιδια την αρνητικη ενεργεια, για την προσωπικη μας εκτονωση δε λογαριαζουμε τις θυσιες τοσων χρονων? Κριμα να καταστρεφουμε ετσι αυτα που με τοση προσπαθεια φτιαξαμε.

Και βεβαια οπως σωστα γραφει το αρθρο οι πολιτικοι μας δε θα πρεπει να κανουν οτι δεν καταλαβαινουν αλλα να μιλησουν (οπως ευτυχως μιλησε ο πνευματικος κοσμος) και να μην τρεμουν το πολιτικο κοστος.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.865.564
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top