24/192 FLAC >24/96 FLAC;

Reaction score
3
Χαιρετω.
Αν αγορασω καποιο αρχeio 24/192 σε FLAC,για να το ακουω με τα ηχεια,μπορω να κανω καποιο αντιγραφο σε 24/96,για να το ακουω και στο Hifiman HM-801,με τα ακουστικα;
Η ετααρια που το πουλαει,μου ειπε οτι μαλλον δεν γινεται.
Ετσι ειναι;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: 24/192 FLAC >24/96 FLAC;

Δοκίμασε τον converter του foobar , στα options—processing ενεργοποίησε το DSP και επέλεξε το Resampler(PPHS).

Reaction score
1.187

Χαιρετω.
Αν αγορασω καποιο αρχeio 24/192 σε FLAC,για να το ακουω με τα ηχεια,μπορω να κανω καποιο αντιγραφο σε 24/96,για να το ακουω και στο Hifiman HM-801,με τα ακουστικα;
Ετσι ειναι;
Σίγουρα γίνεται! Και με διάφορα softwares.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866

...
Η ετααρια που το πουλαει,μου ειπε οτι μαλλον δεν γινεται...
μάλλον, δε ξέρει τι της γίνεται! :143::135::137:

Μάλλον θα νομίζει ότι ούτε mp3 δε γίνεται. ούτε τα γνωστά μας cd δε γίνονται mp3. Τελικά τα Mp3 μάλλον γίνονται από βινύλιο...:138:

έλα βρε, το απλούστερο πράγμα στον κόσμο είναι, μα για όνομα!

Reaction score
3
Η εταιρια,ειναι η http://www.unipheyemusic.com/Results.cfm?category=6 και ακουσα σε sample,το κουαρτετο εγχορδων του Μπετοβεν,και επαθα πλακα,και ηταν μονο το sample.Σκεψου πως θα ειναι το 24/192!
Και κατι αλλο,για τα καλα παιδια του σιτε.
Να αλλο ενα σιτε,που εχει καποια μικρη συλλογη,με διαφορα φορμά,ωστε να μπορειτε να κανετε και συγκρισεις,και τα προσφερει δωρεαν.
http://www.2l.no/hires/

Reaction score
3
Μετα λυπης σας ανακοινωνω,οτι δεν μπορω πια να ξανακουσω CD.Με τιποτα.Απο τη στιγμη που ακουσα τα 24/192,τερμα τα διφραγκα.Η μερα με τη νυχτα που λενε.
Ακομα και απο τα 24/96,που νομιζα οτι θα μεινω,ωχριουν πλεον μπροστα του.
Ετσι,θα προσπαθησω να κατεβασω, με ρεγουλο βεβαια,γιατι τα λεφτα ειναι πολλα,(εκτος και αν βρεθουν και τιποτα δωρεαν),αρκετα τετοια ,και συμφωνα με τις οδηγιες σας,θα τα μετατρεπω και σε 24/96,για να μπορω να τα ακουω με το Hifiman και τα ακουστικα.
Τα ηξερα εγω αυτα.Ειναι να μην ακουσω κατι καλυτερο.Απο κει και περα,η τσεπη μου,θα υποφερει.
Αλλα θα το φχαριστηθω.:107:

Reaction score
1.187

Είναι και οι εγγραφές πάρα πολύ προσεγμένες που κάνουν κυρίως την μεγάλη διαφορά και όχι τόσο πολύ το format.

Reaction score
3
Ακου τα εγχορδα,και θα με θυμηθεις.Οχι οτι τα πνευστα,που τσιριζουν με το παραμικρο,δεν ακουγονται ουρανια.
Και εκεινο που διαφερει επισης,παααρα πολυ,ειναι η αισθηση του beeing there.Νομιζεις οτι πιανεις τα οργανα.

Reaction score
1.187

Χαιρετω.
Ετσι ειναι;
Τα flac όπως και τα wav όπως και τα mp3 είναι "ξεκλείδωτα" δεν έχουν DRM οπότε μπορείς να τα κάνεις ότι θέλεις. Γι αυτό και ασχολούμαστε μόνο με αυτά τα format.

Τα wma όπως και οι άλλες οι μ@λ.... της apple ενδεχομένως να έχουν DRM οπότε απαξιούμε να ασχοληθούμε μαζί τους :137:
και επειδή δεν ασχολείται και κανείς σοβαρός άνθρωπος τα έχει φάει η μαρμάγκα... :142:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: 24/192 FLAC >24/96 FLAC;

Ακου τα εγχορδα,και θα με θυμηθεις.Οχι οτι τα πνευστα,που τσιριζουν με το παραμικρο,δεν ακουγονται ουρανια.
Και εκεινο που διαφερει επισης,παααρα πολυ,ειναι η αισθηση του beeing there.Νομιζεις οτι πιανεις τα οργανα.
Με τι εξοπλισμό όμως ακούς τα 24/192;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866

Μετα λυπης σας ανακοινωνω,οτι δεν μπορω πια να ξανακουσω CD.Με τιποτα.Απο τη στιγμη που ακουσα τα 24/192,τερμα τα διφραγκα.Η μερα με τη νυχτα που λενε.
Ακομα και απο τα 24/96,που νομιζα οτι θα μεινω,ωχριουν πλεον μπροστα του.
Ετσι,θα προσπαθησω να κατεβασω, με ρεγουλο βεβαια,γιατι τα λεφτα ειναι πολλα,(εκτος και αν βρεθουν και τιποτα δωρεαν),αρκετα τετοια ,και συμφωνα με τις οδηγιες σας,θα τα μετατρεπω και σε 24/96,για να μπορω να τα ακουω με το Hifiman και τα ακουστικα.
Τα ηξερα εγω αυτα.Ειναι να μην ακουσω κατι καλυτερο.Απο κει και περα,η τσεπη μου,θα υποφερει.
Αλλα θα το φχαριστηθω.:107:
βινύλιο έχεις ακούσει? μάλλον όχι. γιατί μόνο το βινύλιο έχει ψυχή, έχει συναίσθημα, έχει ...αναλογικό ήχο. Αν δε μάθεις να ζεις αναλογικά, μαύρη μαρμάγκα θα σε φάει.

Reaction score
3
Na σου πω.Δεν εχω και παρα πολλα βινυλια.Καμια 1.500αριά μονον.
Οσον αφορα στα κλαπατσιμπαλα,οπως τα λεω,να τα βασικα.
Yamaha Z9,μαζι με Adcom 3X250,και Parasound 2X350.
Μagnepan 3.6,αλλά και 3.5,Magnepan Mg12,και επιτοιχια Canon.Δύο subwoofer B&W.
Ellion 3150 media player-mpeg4,Δεκτης Yamaha 1000,LD player Pioneer,και για τα βινυλια,ενα πικ απ Linn Sondek,με βραχιονα Kuzma,και κεφαλη Koetsu Rosewood.
Τωρα κατι κασετοφωνα,κατι βιντεο,αυτα δεν τα λογαριαζω,γιατι περασαν στην Ιστορια.
Οπως βλεπετε,ταχω σκασει χοντρά,και μερικες φορες,λεω οτι για τις αποδοχες μου,εχω ξεπερασει τα επιτρεπτα ορια.
Αλλα εχω ζησει στιγμες μεγαλης χαρας και ευτυχιας,οταν εβαζα στο σπιτι,κανα καινουριο αποκτημα,που βελτιωνε ουσιωδως τον ηχο.
Τα ιδια εκανα και τωρα,ξεπερνωντας τα ορια,με το να αγορασω το Hifiman αλλα και τα Westone.
Δε βαριεσαι,μια ζωη την εχουμε.
Αλλα αυτα τα ξερετε κι εσεις,καλα.:107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866

Αλλα αυτα τα ξερετε κι εσεις,καλα.:107:
καλώς τον μαγκνεπανάκια βρε!

άσε, έχουμε φτύσει αίμα που δε περιγράφεται... τυπικοί αιμοδότες παιδί μου...:140::135:

όσο για τα βινύλια, απόλαυσε εδώ μια ωραία ατμόσφαιρα!:142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.866

τι έγινε κύριε ichaltou? έχεις αϋπνίες?

Reaction score
3
Και κατι για τα βινυλια.
Μπορει να ειναι αναλογικα,αλλα πασχουν απο το οτι δεν εχουν μεγαλη δυναμικη περιοχη,κι αυτο αναγκαστικα,γιατι αλλοιως,τα αυλακια στο δισκο,θα επρεπε να ειναι σα σκουληκαντερες.
Οσοι εχετε δει,πως ηταν τα αυλακια του φοβερου για την εποχη του δισκου της Telarc,1812,θα καταλαβετε τι εννοω.Οσοι δεν τον εχετε δει,δεν ξερετε τιποτα.
Και μαλιστα,καποτε,που καναμε τις ακροασεις στο σπιτι φιλου,γνωστου και μη εξαιρετεου,με ενα πικ απ δυο βραχιονων,θυμαμαι,μολις εφτανε η βελονα στην κανονια,της 1812,πεταγοταν ο βραχιονας απο τη μια ακρη,και πηγαινε στην αλλη,γιατι δεν μπορουσε να τη διαβασει.
Βλεπεις,η κεφαλη,ηταν κινητου πηνιου,που ηταν λιγοτερο "ελαστικη",και εμοιαζε με αυτοκινητο με αλλαγμενες αναρτησεις,που χοροπηδαει,μολις βρει καμια λακκουβα.
Αμα εβαζε ομως,τον αλλο βραχιονα,που ειχε πανω,μια κεφαλη κινητου μαγνητη,τοπαιζε μια χαρα.
Υπηρχε μαλιστα,μια εταιρια,που εβγαζε τους περιφημους δισκους direct cut,που η ορχηστρα επαιζε στο ενα δωματιο,και η μηχανη,εκοβε τη μητρα του δισκου,στο διπλανο,χωρις μαγνητοφωνα,που συμπιεζουν,και αλλες τετοιες αηδιες.
Αλλα η μουσικη,που χωραγε στο δισκο,ηταν ελαχιστη,γιατι τα αυλακια,ηταν πολυ αραια,για να μπορει να υπαρχει,αυτη η περιφημη δυναμικη περιοχη.
Και επειδη,με το παραμικρο λαθος της ορχηστρας,επρεπε να πεταξουν τη μητρα και να αρχισουν παλι απο την αρχη,η τιμη τους,ηταν απο διπλασια,εως τριπλασια απο τους αλλους.
Οταν αγοραζα εγω εναν τετοιο,με 3 χιλιαρικα,οι αλλοι,κανανε χιλιες δραχμες!
Ακουστε το Romeo and Juliet του Προκοφιεφ,σε τετοιο δισκο,και θα σς πεταχτουν τα ματια εξω.
Aσε,ας μη θυμαμαι τωρα,εκεινα τα παλια,γιατι μελαγχολω.
Ηταν τα νιατα,βλεπεις,η παρεα,η εποχη,ποιος ξερει;...
Αντε "Καλα Χριστουγεννα" σε ολους.:119:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss