24/96 πως το ξεχωρίζω;

Reaction score
17
Καλημέρα σας. Πως ξεχωρίζει κανείς εάν ένα cd είναι 24/96 ποιότητας;

Αν έχω καταλάβει μπορεί κάποιο cd να ηχογραφήθηκε στα 24/96 και μετά να το μετατρέψανε σε 16/44 για να το πουλήσουν ως cd.

Για παράδειγμα το παρακάτω
http://www.amazon.de/gp/product/B00005O84H/ref=ox_ya_os_product

πως θα ξεχωρίζατε εάν το 24/96 αφορά την ηχογράφηση ή τις δυνατότητες κατά την αναπαραγωγή;

Ευχαριστώ Πολυ
Αλέξανδρος

Reaction score
249
Απάντηση: 24/96 πως το ξεχωρίζω;

εσυ οπως και να εχει θα ακουσεις ποιοτητα cd
βεβαια cd με cd μπορει να ειναι η μερα με τη νυχτα
βοηθα οτι η αρχικη ηχογραφηση εγινε σε 24/96 αλλα αυτο απο μονο του νομιζω δε λεει τιποτε
ακουσε και το ιταλικο καπριτσιο που ανεβασε ο themiloc, ενα εξαιρετο ακουσμα σε ποιοτητα cd ΄η και απευθυνσου στον ιδιο διοτι ειναι γνωστης εγγραφων

Reaction score
2.051

Έχω την εντύπωση ότι όλες οι ηχογραφήσεις σε 24/96 γίνονται, είναι Marketing αυτό που γράφεται συνήθως πάνω στα cd περί 24/96.

Reaction score
17
Υ.Γ Μόλις το έβαλα στο laptop μου. Στον υπολογιστή μου φαίνεται ως DVD-audio και ανοίγει το πρόγραμμα που παίζει τις dvd-ταινίες για να το παίξει. Αναγνωρίζει τα tracks, φαίνεται ότι τα παίζει αλλά ήχο δεν ακούω (που μάλλον είναι λογικό αφού δεν έχω hardware για αυτό)

Reaction score
17
Λοιπόν και άλλα συμπεράσματα:

Αναγνωρίζεται από το linux ως audio cd! Το μέγεθος του όμως είναι dvd.
Δείτε στην παρακάτω εικόνα το συνολικό μέγεθος των αρχείων καθώς και τη δομή που έχουν οι φακελοί του. Ο κάθε φάκελος περιέχει την κατηγοριά αρχείων όπως την λέει:

http://img219.imageshack.us/i/audiocd.png/

Reaction score
249

φιλε μου τωρα το ειδα ,ο δισκος ειναι
96/24 δεν ειναι cd
παιζει στα dvd audio και σε καποια dvd video
στον υπολογιστη δεν ξερω ειναι θεμα καρτας ηχου;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ας το μεταφερει καποιος στα ψηφιακα.Λαθος κατηγορια ειναι ποσταρισμενο.
Και να σβησει και το δικο μου

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: Re: 24/96 πως το ξεχωρίζω;

Στον υπολογιστή μου έπαιξε! Υποθετω ότι έχει μέσα και φορματ για 44/16
Βρε αγόρι μου, όλες οι παραγωγές εδώ και πάνω από 15 χρόνια, ηχογραφούνται σε υψηλή ανάλυση, υφίστανται όλο το απαραίτητο editing επίσης σε υψηλή ανάλυση, και μετά "κατεβάζονται" στα 16/44, για να μπουν σε CD. Αν στο εξώφυλλο κάποιου CD αναγράφεται η ένδειξη 24bit mastering, αυτό συμβαίνει μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, αφού έτσι κι αλλιώς, όλα τα mastering γίνονται στα 24bit. Ο συγκεκριμένος δίσκος παίζει σε υπολογιστή και CD player, διότι είναι υβριδικός, όπως οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι δίσκοι Super Audio CD, δηλαδή έχει δύο layers, ένα με σήμα DSD που παίζει αυτόματα σε SACD player, και ένα CD layer, που ανιχνεύεται αυτόματα από όλα τα CD player. Και είναι υβριδικοί για να μη χάσουν την αγορά των καταναλωτών που έχουν μόνο CD player και όχι SACD, και οι οποίοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Reaction score
17
Thanks for making it clear. Βασικά τίποτα από όσα ανέφερες δεν ήξερα :)
Θα έπρεπε δηλαδή να τα ξέρω από κάπου;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Υπέθεσα πως το θέμα των υβριδικών δίσκων είναι κάτι γνωστό, συγγνώμη...

Reaction score
17
Re: Απάντηση: 24/96 πως το ξεχωρίζω;

Υπέθεσα πως το θέμα των υβριδικών δίσκων είναι κάτι γνωστό, συγγνώμη...
Αγαπητέ Κώστα :)
στα αλήθεια πολλές φορές έχω αναρωτηθεί το πόσο κουράζω με αυτά που ροτάω. Η απάντηση σου μου έδωσε αφορμή να το ξεκαθαρίσω αυτό γράφοντας το κείμενο αυτό.

Μου αρέσει ο ήχος και λατρεύω να ακούω, όλώς τυχαίως σήμερα άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου ένα σύστημα αξίας 10.000 ευρώ και συγκλονίστηκα. Όσο πολύ θα ήθελα να ακούω έτσι ωραία μουσική
α. ούτε τα οικονομικά μου το επιτρέπουν (με το ζόρι να έδινα ενα χιλιάρικο)
και
β. δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα (πέρα από το ότι τα βασικά στοιχεία είναι τα dac-προενισχυτής-ενισχυτής-ηχεία).

Έτσι σας έχω πεθάνει κατα καιρούς με απίθανες ερωτήσεις που υποθέτω ότι λόγω του επιπέδου που όλοι σας έχετε (όπου είναι ξεκάθαρο ότι είστε άνθρωποι ποιυ έχετε δώσει άπειρες ώρες και χρήματα για πολλά χρόνια) που ίσως να σας 'εκνευρίζουν'. Στα αλήθεια πολλές φορές έχω προβληματιστεί πόσο πρέπει να συνεχίσω να γράφω εδώ ή να ψάξω να δω εάν υπάρχει κάποιο forum του στυλ
-hifi for dummies

Έρχομαι από το χώρο των υπολογιστών και εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Στον ήχο ο καθένας έχει το αυτί του και έτσι όλα είναι πιο υποκειμενικά. Στους υπολογιστές είναι πιο έυκολα να βάλεις πράγματα σε μια τάξη και να αντικειμενικοποιήσεις επιδόσεις και αποτελέσματα μηχανημάτων. Το γράφω αυτό γιατί θεωρώ για παράδειγμα οτι κάποιος να μπει στο χώρο των υπολογιστρών είναι πολύ πιο εύκολο από το να εισαχθεί στο χώρο των 'ηχητικών ακουσμάτων'.

Εαν λοιπόν πιστευέτε ότι δεν 'ανήκω' εδώ μπορώ να το καταλάβω γιατί και εγώ δεν θέλω να κουράζω.

Αυτά πάνω κάτω
Αλέξανδρος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 πως το ξεχωρίζω;

...
Εαν λοιπόν πιστευέτε ότι δεν 'ανήκω' εδώ μπορώ να το καταλάβω γιατί και εγώ δεν θέλω να κουράζω.
Όχι, εγώ φταίω...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.557
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 πως το ξεχωρίζω;

Όχι, εγώ φταίω...

Μπράβο Κώστα και φυσικά μπράβο και στο φίλο Αλέξανδρο για την ευγένειά του.:446:

Reaction score
249

αν δεν κανω λαθος ο δισκος πρεπει να ειναι 24/96 και οχι 16/44.1 δεν ειναι cd
ειναι σαν κατι δισκους που ειχε πρωτοκυκλοφορησει η chesky παλια και επαιζαν σε μερικα μονο dvd οπως το 717 της pioneer
βεβαια στον υπολογιστη με το αναλογο ντακ και καρτα ηχου πιστευω παλι παιζουν

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Φιλρακι Αλεξανδρε ολοι μας σε αυτο το φορουμ ειμαστε μια παρεα.......αλλοι ξερουν περισσοτερα και αλλοι λιγοτερα......το ποιο σιγουρο ομως ειναι οτι ολοι μας ολο και κατι νεο μαθαινουμε ειτε ρωτωντας ,ειτε ψαχνοντας χωρις ντροπες και προβληματισμους.

Ρωρα λεβεντη μου αφοβα....μην ξεχνας πως απο αυτην την θεση ολοι μας περασαμε και πιστεψε με.......ολοι μας πολλες φορες ρωτησαμε για να μαθουμε πραγματα που μας ενδιαφερουν!!!!

Εδω ειμαστε φιλαρακι.......για να γουσταρουμε βρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:126::126::126:

Reaction score
17
Re: Απάντηση: 24/96 πως το ξεχωρίζω;

αν δεν κανω λαθος ο δισκος πρεπει να ειναι 24/96 και οχι 16/44.1 δεν ειναι cd
ειναι σαν κατι δισκους που ειχε πρωτοκυκλοφορησει η chesky παλια και επαιζαν σε μερικα μονο dvd οπως το 717 της pioneer
βεβαια στον υπολογιστη με το αναλογο ντακ και καρτα ηχου πιστευω παλι παιζουν
Good point . ΜΕ σωστό dac στον υπολογιστή πως γνωρίζεται εάν θα παίξει ως cd ή ως dvd? Π.χ εγώ το έβαλα και άρχισε να μην παίζει ήχο καθόλου. Όταν όμως το άνοιηα μέσσω vlc έπαιξε

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Να βοηθησω λιγακι γιατι μου φαινεται οτι εισαι λιγακι μπλεγμενος με τα διαολια.
Το δισκακι που εχεις μαλλον εχει 2 εγγραφες μεσα με τα ιδια κομματια.
Μια εγγραφη 16/44,1 και παιζει σαν κανονικο cd και μια εγγραφη 24/96 και παιζει σαν DVD audio.
Ο VLC player παιζει τα παντα.Τωρα η καρτα ηχου του υπολογιστη εχει μεσα της καποιου ειδους dac δηλ.ψηφιοαναλογικο μετατροπεα.Εξαρταται με ποιο τροπο στελνεις τα δεδομενα σου (τραγουδια) στο dac σου.Δηλαδη με ψηφιακη εξοδο (S/PDIF -Toslink) η μεσω θυρας USB.Και τι λειτουργικο χρησιμοποιεις.Πες μας αυτα τα 2 που ρωταω και θα σου εξηγησουμε τα υπολοιπα μετα.Για ολα εχει λυσεις το AVsite.Ειναι γωνιακο μαγαζι και εχει καλα παιδια μεσα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef