24/96 ripping

Reaction score
17
Καλησπέρα σας αγόρασα σήμερα κάποια cd αυτής της σειράς:
http://www.membran.net/images/2087_222525_front.jpg

και όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα στο κάτω δεξί άκρο της λέει ότι είναι 24/96 (για το οποίο κάπως αμφιβάλλω δεδομένω τα 4 ευρώ που έδωσα).

Θέλω να ρωτήσω κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος 100%
όταν θα το μετατρέψω σε flac πρέπει να ρυθμίσω κάτι κατά τη μετατροπή ή ανεξαρτήτως 16/44 , 24/96 όταν είσαι flac δεν νοιάζεσαι καθόλου για αυτό το θέμα; Το ίδιο ισχύει και για τα μπ3;

Υπάρχει επίσης κάποια σημασία για το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς (όταν το μετατρέπεις σε flac?)
χρησιμοποώ αυτό
http://kde-apps.org/content/show.php?content=107645

Ευχαριστώ Πολύ
Αλέξανδρος

Reaction score
867
... με την δειγματοληψία αυτή έγινε η επεξεργασία των αυθεντικών ταινιών .... στην συνέχεια υπάρχει εκ νέου υποβιβασμός στα 16/44,1 για να τυπωθεί το δισκάκι που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο ... σε δικά μου δισκάκια υπάρχουν περιπτώσεις που η όλη διαδικασία βοηθάει στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά συνήθως -δεδομένου και του παλαιοτάτου των ηχογραφήσεων (όλες πλέον των 50 ετών στις σειρές αυτές, γιαυτό είναι και πάμθηνες, public domain γαρ) - δεν υπάρχει ακουστική πιστότης ...

Reaction score
867
με το EAC που είναι ο ποιοτικότερος ρίπερ, ριπάρεις απευθείας σε φλακ... δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο ... το ριπιν από cds σε φλακ γίνεται σε 16/44,1 ... δεν έχει έννοια να ψάξεις προγράμματα (που όντως υπάρχουν) για να ριπάρεις σε 24/96 αφού το αρχικό υλικό είναι αυτό που είναι και ότι και να κάνεις δεν θα ανέβεις σε ποιότητα...

Reaction score
17
και τι κάνεις όταν αγοράσεις υλικό με ανώτερη ποιότητα; Θα μου πεις χρησιμοποιείς εκείνα τα ειδικά προγράμματα μήπως χρειάζεται και ειδικό cd-reader?
Το EAC σε linux δεν νομίζω ότι υπάρχει... μήπως έχεις άποψη για το cdparanoia?

Reaction score
11.851
Δεν υπάρχει υλικό σε CD που να παίζει σε απλό CD player που να είναι διαφορετικό από 16 bit 44,1 KHz.

Reaction score
17
και τι κάνεις όταν αγοράσεις υλικό με ανώτερη ποιότητα; Θα μου πεις χρησιμοποιείς εκείνα τα ειδικά προγράμματα μήπως χρειάζεται και ειδικό cd-reader?
Το EAC σε linux δεν νομίζω ότι υπάρχει... μήπως έχεις άποψη για το cdparanoia?

Reaction score
867
εάν κατεβάζεις/ αγοράζεις υλικό 24/96, πχ. από την Linn ή την HD Tracks, κλπ. :

α. Το παίζεις απ' ευθείας από τον Η/Υ με foobar είτε αντίστοιχο πρόγραμμα... καλό είναι να έχεις μία κάρτα που να περνάει τέτοιες αναλύσεις ...

β. Το καις με ένα πρόγραμμα της KORG σε δισκάκι dvd-r / dvd+r, μετατρέποντας το σε δισκάκι dxd που γίνεται αντιληπτό από sacd players (αυτό κάνω για μερικά αρχεία μου εγώ που έχω το 5400 ES)

γ. Υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα (δεν θυμάμαι πλέον το όνομα του) που το καις σε dvd-audio και το παίζεις σε universal player ...

Reaction score
1.815
Παίδες γιατί δεν κατεβάζετε κατ' ευθείαν από το hdmania.org?? Έχει ατόφια δισκάκια DVD-Audio σε μορφή iso και όχι μόνο....

Reaction score
17
εάν κατεβάζεις/ αγοράζεις υλικό 24/96, πχ. από την Linn ή την HD Tracks, κλπ. :

α. Το παίζεις απ' ευθείας από τον Η/Υ με foobar είτε αντίστοιχο πρόγραμμα... καλό είναι να έχεις μία κάρτα που να περνάει τέτοιες αναλύσεις ...

/QUOTE]
εάν δεν έχεις τέτοια κάρτα (για παράδειγμα αγοράζεις HD audio και το περνάς μέσα από 24/96 κάρτα... τι συμβαίνει; θα παίξει ή όχι

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani