25 χρόνια Compact Disc!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

• World’s first CD manufactured at Philips factory near Hanover, Germany, on August 17, 1982
  • Philips and Sony co-developed CD – over 200 billion CDs sold in last 25 years
  • CD ushered in shift from analogue to digital in the music industry, spawned new digital technologies, including CD-Rom and DVD

Αξίζει να κατεβάσετε το video της Philips για τα 25 χρόνια του CD απο εδώ. (.wmv / Δεξί κλικ - αποθήκευση)

Περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία, συνέντευξη του Piet Kramer και ιστορικές φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση θα βρείτε στην επετειακή σελίδα site της Phillips: εδώ

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: 25 χρόνια Compact Disc!

First worldwide presentation of the Philips CD Audio made by Joop Sinjou, Head of Philips CD-Lab (founded 1978 ) on March 9th, 1979 (© Joop Sinjou)

Attachments

Reaction score
3
Re: 25 χρόνια Compact Disk!

Θυμάμαι ήταν 1983 και ήμουν σε καλοκαιρινό σχολείο της Γαλλίας όπου πρώτη φορά στη ζωή μου είδα στην προθήκη δισκοπωλείου αρκετές από τις, τότε, νέες κυκλοφορίες σε μορφή CD. Είχα ενθουσιαστεί, ήταν μικρό, εύκολο στη μεταφορά, δεν έσπαγε, ήταν βολικό γενικώς:cool_4: (όχι δεν αναφέρομαι στον Donald Γενικό). Όμως ήταν τόσο ακριβό και το δισκάκι και η συσκευή αναπαραγωγή που μου φάνηκε απλησίαστο, άσε που και οι ελληνικοί δασμοί ήταν τότε άστα να πάνε.:pc:
Συγκίνηση…
Τελικά ίσως να μην έχει άδικο ο spresv να με αποκαλεί θείο…

Reaction score
14
Απάντηση: 25 χρόνια Compact Disc!

Ναι, υπήρχε και στο μουσείο τεχνολογίας του Μονάχου.:cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.053
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp