28 ΧΡΟΝΩΝ & 36 ΧΡΟΝΩΝ ROTEL....!!!

Reaction score
4
θαύμαζα από μικρός την ROTEL...θυμάμαι είχαμε στο παλιό μου σπίτι έναν ενισχυτή ROTEL και κάτι ηχεία DANTAX που όποτε έκανα πάρτυ γινόταν της ΤΖΟΥΛΙΑΣ(χοχοχοχο)!!!!τελευταία αποφάσισα έχοντας λίγο χρόνο στην διάθεση μου να θυμηθώ τις καλές τότε εποχές.

ο πάνω ραδιοενισχυτής είναι του 1982 ενώ ο κάτω του 1974.απο εμφάνηση είναι και οι δύο σαν να βγήκαν μόλις απο το κουτί,λειτουργικά είναι και οι δύο τέλειοι!πρίν καμιά βδομάδα τελείωσα με την συντήρηση του μικρού και απο αύριο ξεκινάω τον ραδιοενισχυτή...είναι 20 watt ανα κανάλι και οι δύο άλλα τρόμαξα απο την ποιότητα ήχου που έχουν βάζοντας τους να παίξουν σε κάτι ήχεία βάσης klipsch που έχω!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: 28 ΧΡΟΝΩΝ & 36 ΧΡΟΝΩΝ ROTEL....!!!

μπραβο ρε μερακλη! Rotel ειχα, RA-931, RB-970, RA-971 mkII και συμμεριζομαι τον ενθουσιασμο σου

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
106.543

πρίν καμιά βδομάδα τελείωσα με την συντήρηση του μικρού και απο αύριο ξεκινάω τον ραδιοενισχυτή...

Τι ακριβώς κάνεις στη συντήρησή του;

Reaction score
4

για αρχή βγάζω όλα τα knobs απο την πρόσοψη του ενισχυτή και τα βάζω σε ζεστό νερό με υγρό πιάτων να καθαρίσουν απο τις μαυρίλες.μετά ανοίγω τον ενισχυτή ώστε να έχω πρόσβαση στην πλακέτα που για αρχή την φυσάω με αέρα(φιλτραρισμένο από υγρασία και στάλες νερού) μετά περνάω όλη την πλακέτα με spray καθαρισμού ηλεκτρονικών κυκλωμάτων χωρίς λάδι και την ξαναφυσάω.σε περίπτωση που κάποιο ποτενσιόμετρο γδέρνει το ανόιγω με προσοχή καθαρίζω την επιφάνεια λειτουργίας του με πινέλο και μετά με μία μπατονέτα βάζω λάδι να κάνει μια κρούστα.στο κάτω μέρος της πλακέτας πάλι ψεκάζω με spray χωρίς λάδι και το αφήνω να στεγνώσει μόνο του.καθαρίζω και με ένα πινελάκι πίσω τα rca και τις εξόδους των ηχείων και μετά με μια μπατονέτα βάζω λίγο λαδάκι και για να προστατέψω απο οξειδώσεις αλλά και για καλύτερη επαφή.τώρα στο εξωτερικό του ενισχυτή καθαρίζω με ένα πανάκι την πρόσοψη και μετά σε χαρτί κουζίνας βάζω λίγο λάδι για να ξαναποκτήσει μια γιαλάδα.(εγώ βάζω wd40)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
106.543

τώρα στο εξωτερικό του ενισχυτή καθαρίζω με ένα πανάκι την πρόσοψη και μετά σε χαρτί κουζίνας βάζω λίγο λάδι για να ξαναποκτήσει μια γιαλάδα
Έτσι δεν κολλάει περισσότερη σκόνη όμως;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.666

Μην καθασίσεις το πλαστικό "τζαμάκι" της πρόσοψης με κουζινόχαρτο. Το κουζινόχαρτο γδέρνει. Πάρε ένα καινούργιο απαλό ξεσκονόπανο, ή πανάκι γυαλιών.

Reaction score
4

Έτσι δεν κολλάει περισσότερη σκόνη όμως;
άμα το σκουπίσεις καλά μετά μένει μόνο η γυαλάδα...

κώστα όσο για το πλαστικό τμήμα που είναι η βελόνα την κάνω με πανάκι απο γυαλιά ηλίου! :145:

Reaction score
181
Ωραίος ο παίκτης!
Χαρά στο κουράγιο σου που ανοίγεις τα ποτς...

Reaction score
180

Αψογος. Αυτα τα μηχανηματα νομιζω οτι διναν φοβερες μεσαιες και μεσοχαμηλες. Μονο ενα πικαπ Rotel σου λειπει τωρα.

Reaction score
4

απο πικάπ έχω 3...α)dual c 505-4 β)philips 867 και γ)thorens td 160!!θέλω να ακούσω πιο μου αρέσει πιο πολύ σε θέμα ήχου!!μέχρι στιγμής παίζω με το dual με βελόνα philips 400 mag

Reaction score
1.187

ο πάνω ραδιοενισχυτής είναι του 1982 ενώ ο κάτω του 1974.απο εμφάνηση είναι και οι δύο σαν να βγήκαν μόλις απο το κουτί,λειτουργικά είναι και οι δύο τέλειοι!πρίν καμιά βδομάδα τελείωσα με την συντήρηση του μικρού και απο αύριο ξεκινάω τον ραδιοενισχυτή...είναι 20 watt ανα κανάλι και οι δύο άλλα τρόμαξα απο την ποιότητα ήχου που έχουν βάζοντας τους να παίξουν σε κάτι ήχεία βάσης klipsch που έχω!
Άριστα και αθάνατα μηχανήματα!!!

Reaction score
2.174
Νόμιζα πως το είχα γράψει το πρωί, αλλά μάλλον αλλού είχα το μυαλό μου! Έχω λοιπόν στο πατρικό μου ένα παρόμοιο με το ραδιοενισχυτή της φωτογραφίας, με ελάχιστες αλλαγές στο εξωτερικό (είναι μαύρος, τα κουμπάκια αντί για κάθετα και ευθύγραμμα είναι κυκλικά και τα ρυθμιστικά τονικότητας είναι ίδια με αυτό της στάθμης. Επίσης το κέλυφος είναι ξύλινο. Κατά τα άλλα το σχήμα και η διάταξη πλήκτρων και ρυθμιστικών είναι πανομοιότυπη!). Δυστυχώς δεν είναι στη ίδια άψογη κατάσταση, καθώς τριανταένα χρόνια τώρα (ναι μου ρίχνει δυόμιση χρονάκια...) δεν έχει καθαριστεί, ψεκαστεί ή οτιδήποτε άλλο ποτέ! Παίζει μεν αλλά έχει κάποια προβληματάκια, κάποια χρατς χρουτς στα ρυθμιστικά κλπ. Επίσης πριν καμιά τριετία μου κάηκε και μια λάμπα από το καντράν και σκοτείνιασε, αλλά την άλλαξα! Κατά τα άλλα το μηχανάκι υπηρετεί πιστά και αδιάλειπτα εμένα και παλιότερα τον πατέρα μου από το 1979! Θα επιβεβαιώσω αυτό για το γλυκό του ήχο, αν και δεν μπορώ να πω ότι κατά τα άλλα ο ήχος του με τρελαίνει, κυρίως σε ότι αφορά την καθαρότητά του. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται στην ηχητική ταυτότητα του μηχανήματος, αλλά μπορεί να οφείλεται και στην έλλειψη της συντήρησης, ή στα ηχεία, τα οποία είναι επίσης παλιά και έχουν παίξει ατέλειωτες ώρες (Goodmans Mezzo του 1987, έχω αλλάξει ανάρτηση στα γουφερ, μάλλον πάει για αλλαγή η ανάρτηση στα μιντ, και σαν να τσιρίζει κάπως το τουίτερ). Κατά τα άλλα αν και 20 βατάκια μόνο, ποτέ δε χρειάστηκε να ανεβάσω το ρυθμιστικό της στάθμης πάνω από το παρά πέντε (και ακούω δυνατά γενικά), ποτέ δε σταμάτησε να παίζει, για οποιοδήποτε λόγο, και μου κάνουν συντροφιά μαζί με ένα αντίστοιχο πικάπ της ρότελ τα τελευταία 11 χρόνια (Για το φίλο που μίλησε για σετάκι, να πω ότι τα πήρε ο πατέρας μου το 1979, ραδιοενισχυτή, πικάπ και ηχεία όλα ρότελ, τα δε ηχεία παίζουν στο εξοχικό με ένα μεταγενέστερο Yamaha)! Μου έβαλες πάντως ιδέες σχετικά με τη συντήρηση, και σκέφτομαι, αν βρω χρόνο όταν ανέβω Θεσσαλονίκη να ασχοληθώ λίγο μαζί του, έστω σαν φόρος τιμής στις υπηρεσίες που προσέφερε τόσα χρόνια και φυσικά να ανεβάσω και καμιά φωτογραφία!

Reaction score
1.187

Περιμένουμε φωτογραφία. Και ναι σίγουρα αυτά τα μηχανήματα αξίζουν την συντήρηση και την φροντίδα τους.

Reaction score
81

Aγαπη και σεβασμος στους βετερανους!!

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.711

για αρχή βγάζω όλα τα knobs απο την πρόσοψη του ενισχυτή και τα βάζω σε ζεστό νερό με υγρό πιάτων να καθαρίσουν απο τις μαυρίλες.μετά ανοίγω τον ενισχυτή ώστε να έχω πρόσβαση στην πλακέτα που για αρχή την φυσάω με αέρα(φιλτραρισμένο από υγρασία και στάλες νερού) μετά περνάω όλη την πλακέτα με spray καθαρισμού ηλεκτρονικών κυκλωμάτων χωρίς λάδι και την ξαναφυσάω.σε περίπτωση που κάποιο ποτενσιόμετρο γδέρνει το ανόιγω με προσοχή καθαρίζω την επιφάνεια λειτουργίας του με πινέλο και μετά με μία μπατονέτα βάζω λάδι να κάνει μια κρούστα.στο κάτω μέρος της πλακέτας πάλι ψεκάζω με spray χωρίς λάδι και το αφήνω να στεγνώσει μόνο του.καθαρίζω και με ένα πινελάκι πίσω τα rca και τις εξόδους των ηχείων και μετά με μια μπατονέτα βάζω λίγο λαδάκι και για να προστατέψω απο οξειδώσεις αλλά και για καλύτερη επαφή.τώρα στο εξωτερικό του ενισχυτή καθαρίζω με ένα πανάκι την πρόσοψη και μετά σε χαρτί κουζίνας βάζω λίγο λάδι για να ξαναποκτήσει μια γιαλάδα.(εγώ βάζω wd40)
Θα τρελαθούμε τελείως; Το WD-40 έχει βάση το καθαρό πετρέλαιο, γνωστό διαλυτικό! Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα γράμματα από την πρόσοψη (διαλύει και τα πλαστικά) και μετά καλά σκουπίδια! Αν όντως θέλετε να δώσετε μια γυαλάδα καινούργιου χρησιμοποιήστε λάδι σιλικόνης σε spray και μετά σκουπίστε πολύ καλά με μπαμπάκι αφού περάσουν πέντε λεπτά από την εφαρμογή. Προσοχή, περνάμε την πρώτη φορά με μπαμπάκι, δεν το ψεκάζουμε-πνίγουμε.
Τα ποτενσιόμετρα τα καθαριζουμε με spray με λάδι, ειδικό για αυτό τον λόγο, ΔΕΝ τα ανοίγουμε! ειδικά αυτό του volume!
Το θέμα χωράει πολύ συζήτηση, ίσως σε κάποιο άλλο post με περισσότερες λεπτομέρεις και υλικά.
Φιλικά,
Γιάννης

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Eιχα κι εγω προ...ποσων ετων; δεν θυμαμαι! παντως πριν απο 25-30, εναν ολοκληρωμενο 2Χ65(;) με ξυλινο καπακι και πλαϊνα και κιτρινη οψη ("χρυση") που επαιζε με κατι αμερικανικα ηχεια Jensen. Πουληθηκε ολοκαινουργιος, και πηρα Nakamishi προ+τελ (αλλα ευτυχως σταματησε εκει το ..χάι-εντ μου (φοβερη ποιοτητα ηχου ομως!). Δεν ξερω, αλλα τα παλαια μηχανηματα ειχαν εντελως διαφορετικο ηχο απο τα σημερινα. Τωρα εχει ψυχρανει παρα πολυ - ισως φταιει η λεπτομερεια, η ...διαυγεια κλπά κλπά!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 28 ΧΡΟΝΩΝ & 36 ΧΡΟΝΩΝ ROTEL....!!!

Eιχα κι εγω προ...ποσων ετων; δεν θυμαμαι! παντως πριν απο 25-30, εναν ολοκληρωμενο 2Χ65(;) με ξυλινο καπακι και πλαϊνα και κιτρινη οψη ("χρυση") που επαιζε με κατι αμερικανικα ηχεια Jensen. Πουληθηκε ολοκαινουργιος, και πηρα Nakamishi προ+τελ (αλλα ευτυχως σταματησε εκει το ..χάι-εντ μου (φοβερη ποιοτητα ηχου ομως!). Δεν ξερω, αλλα τα παλαια μηχανηματα ειχαν εντελως διαφορετικο ηχο απο τα σημερινα. Τωρα εχει ψυχρανει παρα πολυ - ισως φταιει η λεπτομερεια, η ...διαυγεια κλπά κλπά!
Φίλε Λάκη με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με τα λεγόμενά σου. Τέλη '80 αρχές '90 έγινε σαφής διαχωρισμός μεταξύ φτηνών κονσουμεράδικων μηχανημάτων με απαράδεκτο ήχο και ακριβών χαιεντάδικων μηχανημάτων που πρεπει να ξοδέψει κανείς πολλά γιουργια για να τα αποκτήσει

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.294

Θα τρελαθούμε τελείως; Το WD-40 έχει βάση το καθαρό πετρέλαιο, γνωστό διαλυτικό! Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα γράμματα από την πρόσοψη (διαλύει και τα πλαστικά) και μετά καλά σκουπίδια! Αν όντως θέλετε να δώσετε μια γυαλάδα καινούργιου χρησιμοποιήστε λάδι σιλικόνης σε spray και μετά σκουπίστε πολύ καλά με μπαμπάκι αφού περάσουν πέντε λεπτά από την εφαρμογή. Προσοχή, περνάμε την πρώτη φορά με μπαμπάκι, δεν το ψεκάζουμε-πνίγουμε.
Τα ποτενσιόμετρα τα καθαριζουμε με spray με λάδι, ειδικό για αυτό τον λόγο, ΔΕΝ τα ανοίγουμε! ειδικά αυτό του volume!
Το θέμα χωράει πολύ συζήτηση, ίσως σε κάποιο άλλο post με περισσότερες λεπτομέρεις και υλικά.
Φιλικά,
Γιάννης

Καλά χαλάρωσε , δεν κάνει τίποτα το wd-40, ισα ισα που κάνει καλό συνήθως , στα περισότερα μηχανάκια.
Εγω δεν εχω δει ποτέ να βγάζει ούτε να διαλύει καμιά ετικέτα , ακόμα και απο παλαιά μηχανήματα.

Reaction score
249

αυτο το ψεκασμα στο ρυθμιστικο εντασης πως γινεται χωρις να το ανοιξεις;
Θα με βολευε γιατι εχω προβλημα σε καποιο

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.294

Εχουν τρύπες συνήθως τα ποτενσιόμετρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.619
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger