3χ2+1=?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Προσφατα, για χαρη καποιου πελατη, εκανα κατι που μου αρεσε παρα πολυ.
Εθεσα αντιμετωπους επτα βιντεοπροβολεις DLP διαφορετικης κατηγοριας τιμης και αναλυσης , οι οποιοι ομως επαιζαν ανα δυο στην ιδια οθονη , με το ιδιο DVD player και με τα ιδια καλωδια μεσω διανεμητη.

Το μινι-συγκριτικο εγινε με την μεθοδο του αποκλεισμου δηλ. Ξεκινουσαν οι προβολεις Α και Β, ο Β αρεσε λιγοτερο στον πελατη και γινοταν αντικατασταση με τον Γ, και μετα επαιζε ο Α με τον Γ κλπ.

Οι προβολεις προερχοντουσαν ανα δυο απο τρεις εταιριες συν ενας,και ηταν οι ακολουθοι:

Infocus 4805
Infocus 5700
Sharp 91
Sharp 201
Nec 1000
Nec 1100
Benq 7800

Οι αποψεις του πελατη σχεδον συνεπεσαν με τις δικες μου(ειχαμε διαφορες σε 1-2 σημεια η προβολεις) πραγμα που αποδυκνυει για ακομα μια φορα την αντικειμενικοτητα της εικονας.

Τα σημεια που θα πρεπει να δωσει κανεις σημασια σε ενα παρομοιο τεστ ειναι η απολυτη ησυχια καθως και η παραμικρη παρατηρηση μπορει να επηρρεασει θετικα η αρνητικα τον αλλον.

Οι σωστες ρυθμισεις η τουλαχιστον οι σωστες ρυθμισεις με το ματι
(αν δεν εχεις τον Β.Λ. παροντα)
Υπηρξε αντιπαραθεση(αν δεν κανω λαθος μεταξυ Sharp 201 και Infocus 5700 η οποια με την πρωτη ματια εκλινε δυνατα υπερ του 5700.Με καποιες ρυθμισεις οι δυο προβολεις ηρθαν σχεδον στα...ισια τους.

Η σχεση ποιοτητας/τιμης.Στην συγκεκριμενη περιπτωση ο πελατης δεν αντιμετωπιζε οικονομικο εμποδιο, απαιτησε ομως να ξεκινησουμε απο τους φθηνοτερους και να ανεβαινουμε σιγα-σιγα.

Τα συμπερασματα ηταν πολλα και διαφορα.
Και οπωσδηποτε η απ'ευθειας αντιπαραθεση σου επιτρεπει καποιες παρατηρησεις οι οποιες δεν θα ηταν δυνατες με αλλον τροπο.

Οι διαφορες μικρες.Και οσο ανεβαινει κανεις την οικονομικη κλιμακα ακομα μικροτερες.
Και ερχονται στιγμες που αναρωτιεται κανεις αν αξιζει να βλεπεις τους βιντεοπροβολεις διπλα διπλα και να ψαχνεις με το μικροσκοπιο να βρεις διαφορες.
Στο κατω κατω οταν βλεπουμε κατι σπιτι μας δεν εχουμε τον αλλο διπλα για να συγκρινουμε.

Αλλα ειναι στην φυση μας να θελουμε παντα το καλυτερο, ετσι δεν ειναι?

Τωρα εσεις θα θελετε να μαθετε τα αποτελεσματα....

Σιγα μην σας τα πω ετσι απλα :wink:

Για να σας δω να παιδευεστε λιγο :D

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καλα καλα μην σκοτωνεστε! :lol:
Θα σας βοηθησω λιγο.
Με ερωτηματα ομως...
1.Απο τους 7 ποιος νομιζετε πως ειχε την καλυτερη σχεση ποιοτητας/τιμης?
2.Ποιοι ηταν οι δυο που εμειναν στο τελος?(οι δυο καλυτεροι δηλαδη)
Προσεξτε, στο δευτερο ερωτημα υπηρξαν δυο εκδοχες...

Reaction score
0
Στο πρωτο ερωτημα:
o 4805

Στο δευτερο :
5700 με 1100 (καλυτεροι σαν αποδωση)

4805 με 7800 (καλυτεροι σαν αποδωση-τιμη)

Reaction score
51
Χχμμμμμ, για να δούμε πάλι.......

1)Καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμή:4805
2)Οι δύο καλύτεροι που έμειναν: 1100 & 5700 ή 1100 & 201

Να πω και τον τελικό νικητή?
Νομίζω ο 5700

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καλα τα πατε :wink:
Τα χειλη μου ομως θα παραμεινουν σφραγισμενα εως οτου ακουσω και αλλες γνωμες... :)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Για να δουμε λοιπον...
Οι περισσοτεροι τα πηγατε πολυ καλα και με κανετε πολυ υπερηφανο για εσας :oops:

Ο προβολεας με την καλυτερη επιδοση στην σχεση ποιοτητας/τιμης ηταν αναμφισβητητα ο Infocus 4805

Οι δυο προβολεις που εφτασαν στον "τελικο" παντα κατα την εκτιμηση του πελατη, ηταν ο Sharp 201 και ο Nec 1100.
Kατα την δικη μου εκτιμηση θα επρεπε στην θεση του Sharp να ειναι ο 5700
Παντως, καπου εκει στο τελος, τα πραγματα ειχαν ερθει πολυ κοντα και επρεπε καθε τοσο να παγωνουμε την εικονα για να αποτυπωσουμε μικρολεπτομερειες.
Πραγμα που δεν αξιζει κατα την γνωμη μου οποτε σε αυτη την περιπτωση παντα επιλεγεις τον οικονομικοτερο προβολεα.
Επισης εντυπωση μου εκανε η γρηγορη απορριψη του 7800 απο τον πελατη, η μεγαλη διαφορα στην εικονα μεταξυ NEC 1000 και 1100 καθως και η βελτιωση στην ευκρινεια(ιδιαιτερα στα πισω πλανα) ανεβαινοντας απο τις μικροτερες αναλυσεις στις μεγαλυτερες.

Ωραια η θεωρια η/και η πραξη σε εναν προβολεα αλλα η συγχρονη θεαση πολλων σε συνδυασμο με ρυθμισεις ειναι..."αλλο πραμα"

Τελικος νικητης παμψηφι ο NEC 1100 :wink:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.302
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito