30 χρονια VHS

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Αυτη την εβδομαδα συμπληρωθηκαν 30 χρονια απο τοτε που η JVC ξεκινησε το VHS, μια τεχνολογια που θα αλλαζε για παντα την οικιακη διασκεδαση.

Δειτε το πρωτο μοντελο της JVC και πειτε μας τις αναμνησεις σας :wink:

exile

Videocameras
Reaction score
4.511
Αρχαια ,ωραια χρονια ,η κασσετα να μπαινει απο πανω μεσα σε περιεργους ηχους,τα κουμπια με τα τικ και τακ,JVC τοτε,μετα και παλι....
Ακομα...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Εμένα πάλι εν έτει 1985 είχε βρεθει στα χέρια μου ένα φορητό (!) βίντεο μάρκας Orion, με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία κάπως σαν του laptop. Φοβερό μηχανάκι, πολύ μικρό σε μέγεθος και με χερούλι, το έπαιρνες και πήγαινες όπου ήθελες. Στην ποιότητα αναπαραγωγής δεν διέφερε από τα άλλα. Όταν μετά από μερικά χρόνια ψόφησε η μπαταρία, δεν βρίσκαμε πουθενά, ούτε κάν στο εργοστάσιο όπου είχαμε γράψει, γιατί το μοντέλο είχε καταργηθεί και δεν το υποστήριζαν πλέον. Δεν θυμάμαι τι απέγινε, μάλλον ανταλλακτικά...

Reaction score
3
Re: 30 χρονια VHS

Από το αντίπαλο στρατόπεδο εγώ με το Betamax.
Το πρώτο μου βίντεο (δώρο από τους γονείς 1981 ή 82, δεν θυμάμαι) ήταν αυτό:

Sanyo VTC 9300
Betamax αθάνατο και καλύτερο  :D :D :D :D

Reaction score
3
Re: 30 χρονια VHS

Και μια και είχα μεράκι την λήψη περισσότερο από την θέαση ταινιών, ακολούθησε λίγα χρόνια μετά  το 1987, ένα μεταχειρισμένο φορητό Sony SL-F1 (χωρίς το δέκτη) πάντα Betamax.
χωρίς δέκτη
με δέκτη
Μια Νατιοναλ Α2 συμπλήρωνε το πρώτο μου σύστημα λήψης 1986.

Υπόψη για ένα χρόνο περίπου κουβάλαγα ένα επιτραπέζιο βίντεο Τoshiba (Betamax κι αυτό) για να κάνω τις λήψεις.
Δυστυχώς τώρα υπάρχουν μόνο οι αναμνήσεις τους.

Reaction score
3
Σεσημασμένος και τρελλαμένος.
Έτσι και είχα τώρα τέτοια μηχανήματα, θα πήγαινα κατ' ευθείαν στην Έκθεση Εικόνας και Ήχου να κάνω λήψεις.
Δεν ξέρεις Μαρία πόσο φχαριστιόμουν αυτό τον ήχο που έκλεινες το καπάκι της κασέτας, ή την ευχαρίστηση να αλλάζεις την μπαταρία στο φορητό (ζύγιζε γύρω στο κιλό !!). Άλλο πράμα.
Και τώρα έτσι και πιέσεις λίγο παραπάνω, πάει η κάμερα στο σέρβις.

Reaction score
5
dream_GR said:
Πρίν απο αυτό το 1974 είχε φέρει σπίτι μετά απο μία έκθεση (Ποσειδώνια 1974) αυτό της Philips VCR
Καλά, από το 1974 έχουν περάσει 32 χρόνια. Πώς τότε η JVC ξεκίνησε το VHS το 1976;;;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός