37'' samsung

Reaction score
0
Καλησπέρα σας,

ήρθε η ώρα για το πρώτο μου ποστ στο forum, αν και το διαβάζω αρκετό καιρό.

Είμαι σε αναζήτηση καινούριας τηλεόρασης για το σαλόνι και έχω μπερδευτεί λίγο με τα όσα έχω διαβάσει. Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρομαι για 37'' (δε με παίρνει παραπάνω λόγω χωροταξίας) και κλίνω προς τη samsung. Από εκεί και πέρα, έχω διαβάσει τόσο θετικά, όσο και αρνητικά σχόλια για τις τηλεοράσεις που με ενδιαφέρουν από άποψη χαρακτηριστικών και χρημάτων και δεν ξέρω τι να κάνω.

Η χρήση για την οποία προορίζεται θα είναι ας πούμε 30% TV (αναλογικό+νοβα+ψηφιακά) - 50% ps3 - 20% hd

Οι 3 υποψήφιες με σειρά προτεραιότητας/προτίμησης είναι οι:

Samsung LE37C650 (LCD)
Samsung UE37C6000 (LED)
Samsung LE37C530 (LCD)

- Για τη C650 έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια γενικώς, γι αυτό και την προτιμώ περισσότερο.
- Από την άλλη, με λίγα περισσότερα χρήματα μπορώ να πάρω τη c6000 που είναι νεότερης τεχνολογίας (άρα καλύτερη?). Διαβάζω βέβαια και για τα φαινόμενα clouding στις LED και προβληματίζομαι.
- Τέλος, διάβασα για τη σειρά c530 ότι είναι ιδανικές για παιχνίδια λόγω χαμηλού input lag, οπότε και αυτό με έβαλε σε σκέψεις λόγω της αρκετής χρήσης gaming που θα γίνει. Βεβαίως δεν ασχολούμαι με fps που απαιτείται πολύ μικρό lag, αλλά άλλων ειδών παιχνίδια, στα οποία η τωρινή lg 4-ετίας δε με έχει προβληματίσει καν, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα έπρεπε να με επηρρεάσει το θέμα του input lag. Επίσης, σχετικά με τη σειρά αυτή, τα 50Hz μήπως θα είναι προβληματικά σε σχέση με τα 100Hz των 2 παραπάνω επιλογών?

Η λύση-απάντηση στον προβληματισμό μου θα είναι να τις δω και τις 3 κάπου και να επιλέξω αναλόγως όποια μου δώσει την καλύτερη εντύπωση?

Οποιαδήποτε βοήθεια/διευκρίνιση ευπρόσδεκτη!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: 37'' samsung

Ο έλεγχος της φωτεινότητας μέσω led διατάξεων είναι μια εξαιρετική ιδέα αλλά πάσχει πρός το παρών στον τομέα της υλοποιήσης ειδικά σε διατάξεις που τα χρησιμοποιούν σε περιμετρική διάταξη (edge led),όπως η συγκεκριμένη Samsung.
Βάση της χρήσης που θα γίνει πρόταση μου θα ήταν εκ των 3ων η 530(ας μας πούν και κάποια μέλη που την έχουν τις εντυπώσεις τους).
Τα 100Hz δεν είναι απαραίτητο ότι θα σας δώσουν καλύτερη εικόνα γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που εισάγουν τεχνουργήματα.
Φυσικά και πρέπει να τις δείτε κάπου για να καταλάβετε αν η εικόνα τους σας αρέσει.

Reaction score
0

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.

Για τις LED τηλεοράσεις αυτό έχω διαβάσει και όσο και αν κοιτούσα τη c6000 να παίζει, μπορώ να πω ότι δεν παρατήρησα κάτι το άσχημο. Μπορούμε να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο δηλαδή, ως προς τι πάσχει η edge led τεχνολογία? Τι "σημάδια" θα δω στην τηλεόραση που θα μου δείξουν αυτή τη διαφορά στην ποιότητα?

Σχετικά, τέλος, με τα 100hz, δεν ξέρω για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά εγώ προσωπικά, με τις σχεδόν μηδενικές γνώσεις πάνω στο θέμα "τηλεόραση", πραγματικά το έχω συνδεδεμένο με την "καλύτερη/πιο στρωτή ποιότητα εικόνας".

Η καλύτερη κριτική απ'ότι αρχίζω να αντιλαμβάνομαι, δίνεται από τα μάτια του καθενός και το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος την εκάστοτε τηλεόραση, οπότε και η λεπτομερής θέαση πριν την επιλογή τηλεόρασης νομίζω είναι σημαντικότερη και από την ανάλυση των χαρακτηριστικών της...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Προβλήματα των τηλεοράσεων με led:
1)Bleeding(Διαρροή φωτός περιμετρικά της οθόνης).
Δεν είναι εμφανές στα καταστήματα λόγω έντονου περιββάλοντος φωτισμού.
2)Halo effect(σκιές γύρω απ τα φωτεινά αντικείμενα σε σκοτεινό φόντο).
3)Clouding(πιο ανοιχτόχρωμες σκιες όταν η οθόνη προβάλει μαύρο φόντο).

Δεν τα έχουν όλα τα μοντέλα και δεν υπάρχει κάποιος οδηγός για τι ποιά μοντέλα τα παρουσιάζουν καθώς εξαρτόνται (κυρίως) απ την ποιότητα κατασκευής της εκάστωτε τηλεόρασης.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members