3CHIP DMD 720p VS SHARP 21000

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Xθες το πρωι, καναμε με τον Ανδρεα, ενα ακρως ενδιαφερον πειραμα. Αντιπαραθεσαμε τον τριτσιπο Infocus 777 με τον Sharp 21000. Aυτο που ρωτουσαμε τοσο καιρο, δηλαδη πως θα δειχνει ενας κορυφαιος μονοτσιπος 1080ρ με ενα κορυφαιο τριτσιπο 720ρ, εγινε πραγματικοτητα.

Πως θα στεκοταν ενα θηριο οπως τον 21000 διπλα σε ενα (μεγαλυτερο και ακριβοτερο) θηριο οπως ο 777??

Θα το παιξω για λιγο Ανδρεας και θα σας αφησω να κανετε καποιες εικασιες ως προς το τι ειδαμε... ;-)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Kαι να συμπληρωσω με την σειρα μου πως αυτο δεν ηταν το μονο πειραμα που καναμε.
Μιλαμε για αρμενικη βιζιτα!:happy_5:
Και φυσικα ασχοληθηκαμε με καθε βιντεοπροβολεα περαν του δεοντος αλλαζοντας ρυθμισεις και προσπαθοντας να φερουμε κοντυτερα τα μοντελα εκεινα στα οποια υπηρχαν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους.

Ακουστε ποιοι προβολεις παρελασαν εμπρος απο τους ακριβοδικαιους οφθαλμους μας:

Infocus IN76
Infocus 777
Optoma HD72
Optoma HD73
Panasonic PT AX100
Mitsubishi HD1000
Epson TW1000
Sony VW5O
Sharp XV-Z21000

Εμμμ, καποιον ξεχναω ακομα αλλα δεν ειμαι σιγουρος ποιον:sad:

Παω στοιχημα πως εχουν ηδη αναψει φωτιες...:happy_8:

Reaction score
1
Ο Λευτεράκης αργεί να έρθει, αλλά άμα έρθει του δίνει και καταλαβαίνει :)

Επί του προκειμένου, μιας και δεν έχω δει τον 777, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω πως στέκεται απέναντι σε έναν προβολέα με τα μισά lumens και το διπλάσιο CR.

Πιστεύω ότι στον συγκεκριμένο χώρο, με τις 92-100" προβολής, θα χάνει. Επίσης, κάτι μου λέει ότι έχει πουσαρισμένη λάμπα (1500 ώρες), γεγονός που πιθανώς οδηγεί σε μεγαλύτερο κορεσμό, ιδιαίτερα του κόκκινου.

Αλλά, όλα αυτά είναι υποθέσεις... Ας το πάρει το ποτάμι!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Επειδη εγω δεν ειμαι ψυχοβγαλτης σαν καποιους αλλους ;-) (ασε που ειμαι και αυπνος και πρεπει να παω για νανάκια) θα το παρει το ποταμι.

Ας τα παρουμε με την σειρα τα πραγματα.

Οι προβολεις εμπαιναν ενας ενας διπλα στον αλλο και μετα απο καποιες ρυθμισεις ο χαμενος εδινε την θεση του στον επομενο. Αρκετες φορες, οι χαμενοι ξαναηρθαν στο προσκηνιο για να ειμαστε σιγουροι οτι βλεπαμε σωστα και δεν καναμε λαθος κρισεις.

Αυτο που με ενδιεφερε, ηταν να κανω μια πρωτη εκτιμηση για το κατα ποσο μπορει ενας κορυφαιος 720ρ να σταθει διπλα σε ενα κορυφαιο 1080ρ αλλα και να δω τα σημεια που ενας καλος και φτηνος 720ρ χανει σε σχεση με τα 1080ρ. Τον επρηξα τον Ανδρεα, αλλα οπως παντα, οχι απλα δεν παραπονεθηκε (δεν με διαολόστειλε παρα μονο 5-6 φορες :happy_8: ) αλλα του ανοιξε η ορεξη για παραπανω παιχνιδια ( η ιδεα για τον 777 ηταν δικη του).
Ξεκινησαμε με αντιπαραθεση Panasonic 100 και 21000. Αυτο που ηθελα να δω με τα ματια μου, ηταν πως μπορει ενας προβολεας που εχει στα χαρτια μονο 1000 ansi να τα βαλει με ενα προβολεα με 2000 ansi. Η μεγαλη μου αγαπη ειναι το φως και επρεπε να το δω για να το πιστεψω. Φυσικα, αυτο που ειδα, δεν το περιμενα. Ναι, ημουν προετοιμασμενος να δω εναν φωτεινο 21000 απο τα λεγομενα των παιδιων, αλλα οχι και ετσι! Ειλικρινα, ηταν η πρωτη φορα που ειπα οτι ΝΑΙ υπαρχουν ΜΕΓΑΛΕΣ διαφορες αναμεσα σε 2 προβολεις.
Ο,τι και να εκανε ο 100σταρης, ο 21000 τον χτυπουσε αλυπητα! Ακομα και στο φως!!! Η συγκριση ηταν ανιση. Ετσι αφησαμε τον 21000 και ξεκινησαμε να βλεπουμε αλλα μηχανηματα με το σκεπτικο, ο νικητης να αναμετρηθει με τον 21000 στο τελος.
Δεν θα μακρυγορησω και θα πω οτι ολα τα μηχανηματα σημερα ειναι εξαιρετικα, αλλα αυτος που εκανε την διαφορα (μεχρι τοτε) ηταν ο optoma 72. Το μηχανημα ειναι απλα υπεροχο. Ουτε ο 100σταρης, ουτε ο 73 ουτε ο in76 μπορεσαν να τον απειλησουν. Με οπλο το εξαιρετικο cr και την μεγαλη του φωτεινοτητα και ευκρινεια σε συνδυασμο με το πολυ λιγο RBE ειναι πραγματικα μια ευκαιρια!
Και τοτε μπηκε ο Mitsubishi στο παιχνιδι...

Αν δεν ειχα σκοπο να παρω 1080 προβολεα, δεν υπηρχε περιπτωση να μην παρω τον Μitsubishi και να μη γερασω μαζι του. Ηταν ο μονος που στεκοταν διπλα στον 21000 χωρις να ντρεπεται. Ναι, εχει τα προβληματακια του (αυξημενο RBE,flicker) αλλα σε αποζημιωνει με μια εικονα που ειναι απλα υπεροχη.
Εν ολιγοις, ο 72 ειναι η πιο ισσοροπημενη επιλογη, ο Mitubishi ειναι η πιο "εντονη" εικονα στα λεφτα του αν μπορεις να κανεις καποιες παραχωρησεις και ο 21000... θα δουμε...

Ολα καλα και ωραια με τα 720 προβολικα που στοιχιζουν το 1/5 της τιμης του 21000. Τι θα γινει ομως οταν τον βαλουμε να παιξει διπλα σε ενα 720ρ προβολικο με τα διπλασια χρηματα, 2,5 φορες την φωτεινοτητα του και 3 DMD αντι για ενα?

Ο 777 (πανεμορφος και τεραστιος) πηρε την θεση του διπλα απο τον 21000.

Αναψε και το φως του γεμισε 120" περιπου στην οθονη απεναντι του. Το ιδιο και ο 21000. Εγιναν οι απαραιτητες ρυθμισεις και ξεκινησαμε με την σκηνη του χιονισμενου μοναστηριου απο το HDDVD Batman Begins και... η μονομαχια τελειωσε.
Μαλιστα κυριοι! Απο την πρωτη σκηνη, ο 21000 καθαρισε τον αγωνα με την εμφανεστατη υπεροχη του στην χειρουργικη ευκρινεια και το μαυρο του! Γιατι σε ολα τα αλλα, οι 2 προβολεις ηταν απλα πανομοιοτυποι!!!!

Μαλιστα! Ο προβολεας των 2500 ansi ειχε την ιδια φωτεινοτητα με τον προβολεα των 1000 ansi! Ο τριτσιπος DLP ειχε τον ιδιο ακριβως κορεσμο χρωματων με τον μονοτσιπο! Ηταν σαν να εβλεπες 2 ολοϊδιους προβολεις με την διαφορα οτι ο ενας ηταν ελαφρα defocused και με 2-3 βηματα χειροτερο μαυρο ενω ο αλλος ειχε ενα ελαφρο RBE. (Εδω να προσθεσω, οτι ο 777 ειχε ΤΕΛΕΙΑ συγκλιση και μαλιστα με μηδενικο abberation!!!)

O 21000 ειναι απλα O προβολεας! Με χαρακτηριστικη ευκολια και με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τιμη κανει την διαφορα. Στα λεφτα του τον θεωρω ευκαιρια ανευ προηγουμενου. Οσο σκεφτομαι οτι πριν 9 χρονια ειχα δωσει πιο πολλα λεφτα για εναν ταπεινο LCD μου'ρχεται εγκεφαλικο...

Ο 21000 ειναι μηχανημα αναφορας. Τελεία.

Ενα τεραστιο ευχαριστω στον Ανδρεα που επι 5 περιπου ωρες με ανεχτηκε, με ταϊσε :crazy_3: και μου ελυσε ολες τις αποριες που ειχα εδω και πολυ καιρο. Ο,τι και να πω θα ειναι λιγο. :-D

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Μα κάνατε τέτοια κόλπα και δεν μιλάτε...:happy_4:
Ου να χαθείτε, κοπριές....:pc: :mad_3: :crazy_1:

Μιλάμε για σύγκριση που δεν έπρεπε να χάσει η συντονιστική ομάς !
Μπράβο σας!:bravo:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ολες αυτες οι εμπειριες που ξεκινουν διχως κανενα προγραμματισμο ισως ειναι και οι καλυτερες διοτι γιννται χωρις το παραμικρο αγχος και ειναι περισσοτερο διασκεδαση μεσα απο την οποια βγαινουν συμπερασματα.
Δυστυχως εγω θα πρεπει να τιμησω το ονομα μου-για ακομα μια φορα- και να σας "βγαλω λιγο την ψυχη" απο την στιγμη που βρισκομαι στην εργασια μου και ειναι δυσκολο να αφιερωσω τον χρονο που θα ηθελα.
Μολις βρω λιγο ελευθερο χρονο σας το υποσχομαι....:cool_4:

Reaction score
164
Ενα τεραστιο ευχαριστω στον Ανδρεα που επι 5 περιπου ωρες με ανεχτηκε, με ταϊσε :crazy_3: και μου ελυσε ολες τις αποριες που ειχα εδω και πολυ καιρο. Ο,τι και να πω θα ειναι λιγο. :-D
Σε τάισε; Αυτό και αν είναι νέο! Πάει ο παππούς, τα έπαιξε! :happy_8: Δεν πιστεύω να ήπιες και τη μία και μοναδική μπύρα που περιφέρει εδώ και 26 συγκριτικά! :happy_5:

Μπράβο για την παρουσίαση παιδιά! Αν και προσωπικά το περίμενα. Απλά και μόνο από το ότι ο 777 είναι ένας δεινόσαυρος άλλης εποχής.
Αντρίκο, αφού έχες γίνει τόσο ανεκτικός, την Τρίτη που θα σου έρθω από το μαγαζί... ετοιμάσου! :happy_9:

Reaction score
13
Τελικά βρε θηρίο δεν άντεξες εεεεεεε;
Τον έβαλες δίπλα στον Sharp τον Infocus 777;
Θα ήθελα να δω όντως πόσο καλά στέκεται δίπλα στον Sharp....

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Τον επρηξα τον Ανδρεα, αλλα οπως παντα, οχι απλα δεν παραπονεθηκε (δεν με διαολόστειλε παρα μονο 5-6 φορες :happy_8: ) αλλα του ανοιξε η ορεξη για παραπανω παιχνιδια ( η ιδεα για τον 777 ηταν δικη του).
Κάποιοι θυμούνται ακόμα Λευτέρη (πριν από κανένα 6μηνο :happy_9:) όταν από το τηλέφωνο μας έλεγες να συγκρίνουμε τον 777 με κάποιους νέους μονότσιπους :happy_6:
Χαίρομαι πάντως που ξόρκισες το θεριό...με το καλό και στο νέο προβολέα :cool_4:

Μπράβο για την υπομονή και τη διάθεσή σας που επιβεβαίωσαν γνωστά συμπεράσματα και έβγαλαν και νέα. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα ήθελαν να σας κάνουν παρέα!

Reaction score
1
ποιο ειχε την καλυτερη κινηση και τρισδιαστοτο βαθος σε κινουμενη σκινη?

Reaction score
4
Εχω μεγαααλη περιεργεια να δω ενα καινουργιο μηχανημα να κοντραρει τον sharp και αν ειναι δυνατον να τον ξεπερασει κιολας.
Η περιεργεια μου ειναι ποιο μηχανημα θα ειναι αυτο, ποσο θα κανει και τελικα τι εικονα θα δουν τα ματια μας .
Δεν το χωραει ο νους μου.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 3CHIP DMD 720p VS SHARP 21000

Εχω μεγαααλη περιεργεια να δω ενα καινουργιο μηχανημα να κοντραρει τον sharp και αν ειναι δυνατον να τον ξεπερασει κιολας.
Η περιεργεια μου ειναι ποιο μηχανημα θα ειναι αυτο, ποσο θα κανει και τελικα τι εικονα θα δουν τα ματια μας .
Δεν το χωραει ο νους μου.
Φιλε Κωστα εσυ τουλαχιστον εχεις δει τον sharp εμεις στην εδω στην ερημια:mad_2: οτι ακουμε απο εσας, παλι καλα που εχουμε τα παιδια και μας ενημερωνουνε.:respect: και βλεπουμε και κανα screen shot:happy_4:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Να πω και εγω δυο λογια με την σειρα μου.
Πρεπει ισως σαν προλογο να ξεκαθαρισω ακομα μια φορα ποσο δυσκολος ειναι ο διττος ρολος μου.
Μου ειναι αρκετα επιπονο να πουλαω εναν προβολεα σε εναν φιλο και την επομενη να βγαινει ενα νεο κομματι, καλυτερο συνηθως, και μετα να πρεπει να "απολογηθω" για αυτο που του πουλησα.
Ομως τα ειπαμε απο την αρχη.Εδω μεσα θα ακουτε την αληθεια και μονο την αληθεια.Ακομα και οταν ειναι σε "βαρος μου"(Το τελευταιο σηκωνει πολυ συζητηση γιατι κατα βαθος...τιποτα δεν ειναι σε βαρος η οφελος μου.Μονο οσοι εχουν πουλησει ηδη την ψυχη τους μπορουν να ανακαλυπτουν "οφελη και βαρη" εκει που δεν υπαρχουν)
Και εδω που τα λεμε-πλην δυο εξαιρεσεων-οσοι εχουν αγορασει βιντεοπροβολεις 1080ρ ευχαριστημενοι θα ειναι, και θα μεινουν, με οτι και εαν εχουν αγορασει(επαναλαμβανω πλην δυο εξαιρεσεων:roll: )
Αρα κανεις δεν χρειαζεται να μετανοιωνει για το αποκτημα του.Αυτη ειναι η τεχνολογια και καθε μερα που περνα θα βελτιωνεται.Θα ειναι ανοητο να πιστεψει καποιος οτι εδω σταματουν ολα στην εικονα οσο ανοητη ειναι και η σκεψη του "θα περιμενω μηπως βελτιωθουν και αλλο και πεσουν οι τιμες".Παντα το νεο θα ειναι ακριβο και το παλαιοτερο θα ριχνει τις τιμες για να πουλαει.Απλα, καθαρα και ξαστερα.

Αρκετα με την φλυαρια μου ομως.
Στην προχθεσινη αντιπαραθση θα πρεπει να πω πως υπηρξε μια εκπληξη για μενα.
Ειχα καιρο να δω τον 777(τουλαχιστον κανενα εξαμηνο)
Αυτο που θυμομουν με δυο λογια ηταν απλετο φως-βλεπεις ανετα με τα φωτα αναμενα-βαθος, ελλειψη μεγαληςαντιθεσης αλλα πολυ καλη ευκρινεια για την αναλυση του.
Πριν προτεινω στον Λευτερη να τα δουμε διπλα με τον Sharp XV-Z21000, και αφου ο τελευταιος ειχε ποδοπατησει οτι προβολικο ειχα στο μαγαζι, σκεφτηκα πως απο οσα θυμομουν, και με την αγαπη που διακρινει τον Λευτερη για το φως, πιθανοτατα ο 777 θα του αρεσε περισσοτερο.
Εγω απο την μερια μου περιμενα μια αναμετρηση γιγαντων θεωρωντας πως θα υπηρχαν σημεια που θα υπερειχε ο ενας και αλλου ο αλλος.
Τωρα τι να σας πω?
Απο την πρωτη σκηνη γυρναω και λεω στον Κουκουρα "Αντε κλειστα να παμε να φαμε και τιποτα":happy_5:
"Κατσε, κατσε" μου απαντα εκεινος "περιμενε να τα "παιδεψουμε" λιγο".
Και τα "παιδεψαμε".
Και τι εγινε?
Τον χρονο μας χασαμε, η μαλλον δεν τον χασαμε διοτι τωρα μπορουμε να σας μεταφερουμε τις εμπειριες μας.
Παμε λοιπον ολοι μαζι με μια φωνη:O Sharp XV-Z21000 ειναι, ανεξαρτητως χρηματων, ο καλυτερος βιντεοπροβολεας που θα μπορουσε να αγορασει καποιος σημερα. Οι δυνατοτητες του φτανουν και ξεπερνουν ανετα οποιο μηχανημα μπορειτε να βαλετε στο μυαλο σας.Εμμ, εννοω απο απο αυτα που εχω δει βεβαια:oops:
Διοτι π.χ. μου εχει "ξεφυγει" ο Sim2 HT5000 των 50.000$

Ομως....
Ομως, μαζι με τον Λευτερη ελυσα και εγω μια απορια μου.
Εαν δηλαδη η αποκλιση στους 3τσιπους DLP μπορει να φτασει τα "σημεια και τερατα" των αλλων 3τσιπων τεχνολογιων.
Στον 777 που διαθετω εγω τα πραγματα δεν ειναι τοσο ασχημα.Θα μπορουσα να ειχα διαλεξει αλλη εκφραση και να πω "τα πραγματα ειναι πολυ καλα".Ομως οταν βαζεις ενα τριτσιπο προβολεα διπλα στον μονοτσιπο Sharp το κλεινεις και πας να κοιμηθεις.Τι να δεις δηλαδη?Βλεπεις οταν οι διαφορες ειναι μικρες.Οταν σου βγαζουν τα ματια γιατι να κατσεις να ασχοληθεις με σκνιπες που εχουν γινει λιωμα απο ελεφαντες?

Η ολη ιστορια κρατησε περιπου 5 ωρες.
Somehow με κατι τετοια ποτε δεν κουραζομαι.
Τα επιδιωκω μπορω να πω.
Μακαρι να ειχα περισσοτερο ελευθερο χρονο για να τα κανουμε ολη μερα.:bravo:

Για τον Mitsubishi σας τα ειπα?
Τι να σας λεω τωρα, το μυαλο μου ταξιδευει αλλου...:oops:

Reaction score
2
Νομίζω ότι η σύγκριση είναι άδικη από τη στιγμή που το μηχάνημα της Infocus έχει τουλάχιστον 2 χρόνια στην αγορά και δεν φοράει καν το dark chip 3. Πιο
δόκιμα(αν όχι απαραίτητα και διαφορετικά)συμπεράσματα θα βγαίνανε σε μια αντιπαράθεση με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο τρίτσιπου 720p dlp ή έστω με τους υπάρχοντες Sim2 c3x, Mercury(ειδικά με τον τελευταίο).

Υ.Γ. Αλήθεια, όλοι εμείς που εκθειάζουμε την εικόνα του sharp θα ήθελα να δω τι θα γράφουμε σε 2-3 χρόνια από τώρα σε μια απευθείας αντιπαράθεσή του με το αντίστοιχο κορυφαίο μηχάνημα που θα κυκλοφορεί τότε.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: 3CHIP DMD 720p VS SHARP 21000

Φιλε Κωστα εσυ τουλαχιστον εχεις δει τον sharp εμεις στην εδω στην ερημια:mad_2: οτι ακουμε απο εσας, παλι καλα που εχουμε τα παιδια και μας ενημερωνουνε.:respect: και βλεπουμε και κανα screen shot:happy_4:
Μερικες φορες ειναι καλυτερα να μην βλεπεις και σοβαρολογω.
Εχω δει αρκετους προβολεις αλλα ποτε δεν εχω πει αυτα που ειπα για τον sharp.
Μεινε με την ωραια εικονα του 100 και ου ερευνα:cool_4:

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Re: Απάντηση: Re: 3CHIP DMD 720p VS SHARP 21000

Δηλαδή τι να πουν και ορισμένα μέλη που είναι σε λιγότερο ευνοημένες περιοχές? :happy_6:
Δεν μπορώ να αντισταθώ να παρατηρήσω ότι το Ηράκλειο έχει πολύ ενεργή HD κοινότητα. Μια σύντομη επίσκεψη στην αντίστοιχη κατηγορία θα επιβεβαιώσει και του λόγου το αληθές. Υπενθυμίζω εξάλλου και την σχετικά πρόσφατη παρουσίαση του HD81...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νομίζω ότι η σύγκριση είναι άδικη από τη στιγμή που το μηχάνημα της Infocus έχει τουλάχιστον 2 χρόνια στην αγορά και δεν φοράει καν το dark chip 3. Πιο
δόκιμα(αν όχι απαραίτητα και διαφορετικά)συμπεράσματα θα βγαίνανε σε μια αντιπαράθεση με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο τρίτσιπου 720p dlp ή έστω με τους υπάρχοντες Sim2 c3x, Mercury(ειδικά με τον τελευταίο).
Πολυ σωστα!
Αλλα ηταν το μονο τριτσιπο DLP που ειχα στην διαθεση μου.:sad:
Βεβαια εχω δει τον C3X αλλα δεν ρισκαρω να γραψω συγκριση απο μνημης την στιγμη μαλιστα που περιμενα τον 777 να υψωσει μεγαλυτερο αναστημα απεναντι στον Sharp:shock:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Υ.Γ. Αλήθεια, όλοι εμείς που εκθειάζουμε την εικόνα του sharp θα ήθελα να δω τι θα γράφουμε σε 2-3 χρόνια από τώρα σε μια απευθείας αντιπαράθεσή του με το αντίστοιχο κορυφαίο μηχάνημα που θα κυκλοφορεί τότε.
Aστο καλυτερα...:cool_4:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

O c3x, αγαπημένο παιδί μου, παίζει πολύ καλά αλλά δεν ξεφεύγει σε κάτι, λίγο καλύτερο μαύρο από τον Infocus που έχει ο Ανδρέας, γιατί έχει βγει και ο 777 με DC3. Και ο τελευταίος 777 και ο c3x είναι ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑΡΕΣ και οι μόνες τους διαφορές στο εξωτερικό design!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Δεν ήμουν παρών στο συγκριτικό αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι έπαιζε το ίδιο φωτεινά ο νέος 21000 με τον 777. Είναι όμως κάτι που θέλω να διαπιστώσω ιδίοις όμασι!<o:p></o:p>
Είμαι Άπιστος Θωμάς και λόγω της ημέρας γιορτάζω.... <o:p></o:p>

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.524
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas