3D Για όλους?

Reaction score
249
Απάντηση: 3D Για όλους?

800 δολ με δυο γυαλια, αλλα εδω ποσο θα κανει, κανενα χιλιαρικο΄?
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι παιζει και με προβολεις 50 hz και με 60, πρεπει λεει να γυρισεις τον προβολεα στα 60
εδω οι προβολεις ειναι 50 ή 60 και πως γυριζουν στα 60 hz;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Όλοι παίζουν 60 hz, ta 800 $ είναι 560 ευρώ + τα μεταφορικά με ταχυδρομείο!

Reaction score
1

Λιάκο μου, στην παρακάτω φράση περιλαμβάνεται ο λόγος που οι περισσότεροι κάτοχοι 1080p προβολέων θα απέρριπταν τη συσκευή ασυζητητί.

Do I need to set anything special in my 3D source device to set resolution correctly?
No. The 3D-Theatre always outputs 3D content at 720p/60 or 720p/120. This is to maximize compatibility throughout all displays in the market. There is no need to set the 3D source to any specific resolution, the 3D-Theatre will take care of it and scale if needed.

Για το σαλόνι μου λοιπόν και τον Sharp 21000 δεν θα το συζητούσα καν. Για το δεύτερο setup μου όμως στην κρεβατοκάμαρα και τον Sharp 10000 που παίζει 720p/60Hz, μάλλον θα... γλυκοκοιτούσα τη συσκευή στην περίπτωση που αποφάσιζα ότι άρχισε να με ενδιαφέρει το 3D... :126:

Reaction score
8.350

Πανο εισαι λιγο αυστηρος με το 720p σημα.Εχει αποδειχθει πολλακις οτι σε καλης ποιοτητας εικονα(πχ.τρανσφερ) η διαφορα απο 1080p ειναι πολυ μικρη, να μην πω αμελητεα.
Το μηχανακι μοιαζει επαναστατικο.Δεν ειμαι πολυ του 3D αλλα νομιζω οτι αν κανει δουλεια θα το ακουσουμε προσεχως.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Παναγιώτη μου, εγώ προσωπικά θα πρέπει να δω πώς παίζει, για να εκφέρω γνώμη, πάντως
η ιδέα ότι όλοι οι προβολείς (ακόμα και ο CRT μου) μπορούν να παίξουν 3D, είναι άκρως ενδιαφέρουσα, πρέπει να παραδεχτής!

ΥΓ. Θα ήθελα να δω τον HD20 με τα 1700 lumens που έχω στην ντουλάπα, πώς θα παίζει
με το μαραφέτι!

Reaction score
1

Πανο εισαι λιγο αυστηρος με το 720p σημα.Εχει αποδειχθει πολλακις οτι σε καλης ποιοτητας εικονα(πχ.τρανσφερ) η διαφορα απο 1080p ειναι πολυ μικρη, να μην πω αμελητεα.

Αν είναι έτσι Δημήτρη μου, να πάψουμε να αγοράζουμε προβολείς 1080p. Να συστήνουμε σε όλα τα μέλη που ψάχνουν να αγοράσουν για πρώτη φορά προβολέα, να αγοράσουν έναν μεταχειρισμένο 720p (γεμάτη είναι η αγορά και οι αγγελίες από τέτοιους), με 200 έως 400 ευρώ το πολύ και ησύχασαν... :126:

Reaction score
1

Παναγιώτη μου, εγώ προσωπικά θα πρέπει να δω πώς παίζει, για να εκφέρω γνώμη, πάντως
η ιδέα ότι όλοι οι προβολείς (ακόμα και ο CRT μου) μπορούν να παίξουν 3D, είναι άκρως ενδιαφέρουσα, πρέπει να παραδεχτής!

Εννοείται ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συσκευή, δεν έγραψα ήδη άλλωστε ότι θα την γλυκοκοιτούσα για τον Sharp 10000 στην κρεβατοκάμαρα;

Με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο το σήμα 2D, έχω την τάση να είμαι υπερβολικά καχύποπτος θα έλεγα, με οτιδήποτε παρεμβάλλεται ανάμεσα στην πηγή και τον προβολέα... :121:

Reaction score
8.350

Αν είναι έτσι Δημήτρη μου, να πάψουμε να αγοράζουμε προβολείς 1080p. Να συστήνουμε σε όλα τα μέλη που ψάχνουν να αγοράσουν για πρώτη φορά προβολέα, να αγοράσουν έναν μεταχειρισμένο 720p (γεμάτη είναι η αγορά και οι αγγελίες από τέτοιους), με 200 έως 400 ευρώ το πολύ και ησύχασαν...

Πανο ΤΕΛΕΙΩΣ αλλο ειναι ο προβολεας και ΑΛΛΟ ειναι το σημα ΜΗΝ τα μπλεκεις.Το 720p φαινεται σχεδον εξισου καλα στον 1080p προβολεα και ΠΟΛΥ καλυτερα απο οτι σε ενα 720p προβολεα και δεν βγαζω θεωριες αλλα λεω αυτο που εχω δει και που εχουν δει παμπολλοι αλλοι.:126:εχουν γινει και σχετικες δοκιμες σε αλλο φορουμ και οι παρισταμενοι αδυνατουσαν να ξεχωρισουν ποιο ειναι ποιο το σημα.

Reaction score
1

Πανο ΤΕΛΕΙΩΣ αλλο ειναι ο προβολεας και ΑΛΛΟ ειναι το σημα ΜΗΝ τα μπλεκεις.Το 720p φαινεται σχεδον εξισου καλα στον 1080p προβολεα και ΠΟΛΥ καλυτερα απο οτι σε ενα 720p προβολεα και δεν βγαζω θεωριες αλλα λεω αυτο που εχω δει και που εχουν δει παμπολλοι αλλοι.:126:εχουν γινει και σχετικες δοκιμες σε αλλο φορουμ και οι παρισταμενοι αδυνατουσαν να ξεχωρισουν ποιο ειναι ποιο το σημα.

Δημήτρη μου, δεν θεωρώ ότι έχω μπλέξει κάτι, αλλά τέλος πάντων. Εσύ αναφέρεσαι σε 720p σήμα που το έχει κάνει απευθείας upscale ο ενσωματωμένος scaler ενός προβολέα 1080p.

Εδώ όμως μιλάμε για ένα σήμα 1080p που θα φύγει από την πηγή μας (Blu-ray player, HTPC, media player κτλ.) ως 1080p και θα γίνει downscale στα 720p/60Hz στην συγκεκριμένη συσκευή. Μετά πρέπει να ξαναγίνει upscale από τον ενσωματωμένο scaler ενός προβολέα 1080p στο 1080p. Ειλικρινά πιστεύεις ότι μετά από αυτές τις δύο μετατροπές η απώλεια της αναλυτικότητας/ευκρίνειας του σήματος θα είναι αμελητέα; :118:

Reaction score
8.350

Εδώ όμως μιλάμε για ένα σήμα 1080p που θα φύγει από την πηγή μας (Blu-ray player, HTPC, media player κτλ.) ως 1080p και θα γίνει downscale στα 720p/60Hz στην συγκεκριμένη συσκευή. Μετά πρέπει να ξαναγίνει upscale από τον ενσωματωμένο scaler ενός προβολέα 1080p στο 1080p. Ειλικρινά πιστεύεις ότι μετά από αυτές τις δύο μετατροπές η απώλεια της αναλυτικότητας/ευκρίνειας του σήματος θα είναι αμελητέα; :118:
εμενα Πανο προσωπικα θα με ενδιεφερε κυριως για 720p δορυφορικο,αλλα αυτο πουλες εχει μια λογικη αν δεν το δω δεν μπορω να ξερω.Παντως πιστευω οι η αναλυση ειναι το λιγοτερο που πρεπει να απασχολει καποιον για το συγκεκριμενο μηχανακι,πχ.στα 60HZ θα εχει καποιο φλικερ που εμενα με προβληματιζει,αλλα και γενικα αν δεν το δει κανεις τι να πει?πιστευω παντως οτι αν εχει αποτελεσμα συμφερει πολυ κοσμο.:126:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Θα ήθελα να δω τον HD20 με τα 1700 lumens που έχω στην ντουλάπα...
Ο 'ένας' έχει dlp στην ντουλάπα,ο 'άλλος' crt στο μπαούλο-προβόλια να υπάρχουν κι όπου νά'ναι:138:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Νομίζω ότι χάσαμε την κεντρική ιδέα, σήμερα λοιπόν, για να δει κάποιος μεγάλη 3D εικόνα, θέλει 3500 ή 5500 ευρώ!
οι πολλοί που έχουν προβολείς, έχουν νομίζω, όχι τους συγκεκριμένους! σε αυτούς λοιπόν που θα δυσκολευτούν πολύ
με τα σημερινά δεδομένα να αλλάξουν προβολέα (μόνον για το 3D), νομίζω ότι απευθύνεται το μηχάνημα!
Το αν παίζει καλά και πόσο είναι αυτό το καλά, θα πρέπει να το δούμε, (πράγμα δύσκολο) και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας εάν αξίζει η αγορά του ή όχι!

Reaction score
1

Το αν παίζει καλά και πόσο είναι αυτό το καλά, θα πρέπει να το δούμε, (πράγμα δύσκολο) και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας εάν αξίζει η αγορά του ή όχι!

Και γιατί είναι δύσκολο Λιάκο μου; Σε αυτά τα χρήματα όλο και κάποιος από εμάς δεν θα βρεθεί να το αγοράσει;

Αν το αγοράσει κάποιος λοιπόν και το προσφέρει, βρήκαμε ήδη το αντικείμενο μιας ενδεχόμενης παρουσίασης, όπου μάλιστα θα μας λυνόντουσαν όλες οι απορίες. Θα το «ξεβρακώναμε» πανεύκολα με τα πατερνάκια αναφοράς.

Πάντως τονίζω και πάλι, ότι για μένα τουλάχιστον κριτήριο αγοράς θα ήταν και το εάν η συγκεκριμένη συσκευή αφήνει παντελώς ανεπηρέαστο το 2D σήμα όταν το κάνει pass through... :126:

Reaction score
2.269
O HD20 δεν είναι συμβατός με το σύστημα της Optoma; Αυτό κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά με κόστος λίγο πάνω από 300 ευρώ (http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=16852), με ένα ζευγάρι γυαλιά (στα 87 το ζευγάρι, http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=114010913).

Εγώ το μηχανάκι αυτό το βρίσκω ακριβό ως ιδέα. Καταρχήν για να το πάρεις με 2 ζεύγη γυαλιά και να περάσει τελωνεία κλπ, μπορεί το κόστος να φτάσει εύκολα τα 700 ή 800 ευρώ. Σε αυτά τα λεφτά νομίζω καταργείται ο λόγος ύπαρξής του με τηλεόραση, εκτός αν κάποιος θέλει να το δοκιμάσει με κάποια KURO. Για προβολέα τώρα, υπάρχουν έτοιμα πακέτα στο χιλιάρικο με τσίλικο προβολέα και οθόνη (http://www.homecinema.gr/details.php?prid=2568), από τα 800 αβέβαια τα 1000 ελληνικού καταστήματος είναι ένα λογικό άλμα, ειδικά δεδομένου ότι παίρνεις πακέτο και καινούριο προβολέα. Έτσι νομίζω ικανοποιείται και αυτός που φοβάται την επίδρασή του στην 2D εικόνα. Νομίζω δεν υπάρχει σύγκριση.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Όχι ο HD20 δεν ανεβάζει 120hz, οι συμβατοί είναι όλοι στα 120!
όσο για τον λόγο ύπαρξης, σκέψου ότι μπορείς να έχεις 3D και στον προβολέα, και στην τηλεόραση, και στο δωμάτιο των παιδιών!
και ασφαλώς εγώ δεν είπα ότι αξίζει, είπα ότι αξίζει μια δεύτερη ματιά! πόσο μάλλον που εγώ (και μερικοί άλλοι) έχουμε CRT προβολέα!
θα μου πεις, ρε φίλε θα σου εξαφανίσει το λίγο φως που έχεις! και πολύ σωστά! όμως με εξιτάρει η ιδέα!!!

Reaction score
8.350

θα μου πεις, ρε φίλε θα σου εξαφανίσει το λίγο φως που έχεις! και πολύ σωστά! όμως με εξιτάρει η ιδέα!!!
βρε Ηλια αν το ειχες αυτο με τον G70 θα το βαλεις να παιξει?τον Οπτομα θα του βαλεις με τα 1700 λουμενς που στην οθονη σου γινονται πανω απο 2000λουμενς!!

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: 3D Για όλους?

Εγώ το μηχανάκι αυτό το βρίσκω ακριβό ως ιδέα. Καταρχήν για να το πάρεις με 2 ζεύγη γυαλιά και να περάσει τελωνεία κλπ, μπορεί το κόστος να φτάσει εύκολα τα 700 ή 800 ευρώ. Σε αυτά τα λεφτά νομίζω καταργείται ο λόγος ύπαρξής του με τηλεόραση, εκτός αν κάποιος θέλει να το δοκιμάσει με κάποια KURO. Για προβολέα τώρα, υπάρχουν έτοιμα πακέτα στο χιλιάρικο με τσίλικο προβολέα και οθόνη (http://www.homecinema.gr/details.php?prid=2568), από τα 800 αβέβαια τα 1000 ελληνικού καταστήματος είναι ένα λογικό άλμα, ειδικά δεδομένου ότι παίρνεις πακέτο και καινούριο προβολέα. Έτσι νομίζω ικανοποιείται και αυτός που φοβάται την επίδρασή του στην 2D εικόνα. Νομίζω δεν υπάρχει σύγκριση.
τουλαχιστον εγω αν ειχα ενα καλο προβολι 1080p δεν θα παω να παρω ενα πακετο 3D αμφιβολο προβολεα για να βλεπω 3D.Αντιθετα αρκετοι πουλανε αυτον που εχουν και παιρνουν ενα απο τα 3D ακριβα μοντελα,αλλα αν αυτο το μηχανακι δουλευει εξυπηρετει αυτο τον κοσμο.

Reaction score
15.548

Απο οτι λενε το 2D δεν μεταβαλλεται.........
Εαν ισχυει αυτο ..και η ποιοτητα 3D εικονας ειναι καλη(οπως διαβασα) τοτε μιλαμε για κελεπουρι σε αυτη την τιμη και χωρι να αλλαξεις τον προβολεα σου...

Εξαλλου κανα 1000αρικο το κοστολογισαν και οι εταιριες που εβαλαν 3D στον προβολεα τους...:116:

[YOUTUBE]8hk9bQhcwr0 [/YOUTUBE] [YOUTUBE]NYJnQn9uCtw [/YOUTUBE]

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.318
Members