3D γυαλιά , IR η RF ?

Μηνύματα
1.538
Reaction score
1.889
Καλησπέρα , πρόσφατα πήρα τον optoma hd25 με ένα ζευγάρι γυαλιά RF optoma ZF2100 , επειδή τα ίδια κοστίζουν κάπου στα 100 ευρώ , βρήκα με τα μισά χρήματα αυτά τα RF , όπου και αγόρασα ένα ζευγάρι και δεν είδα διαφορά από τα γνήσια .

Τώρα χρειάζομαι άλλα δύο και επειδή μπορούν να λειτουργήσουν με τον συγκεκριμένο προβολέα και αυτά τα IR (απλά γυρνώντας τον από λειτουργία VESA 3D σε DLP - Link) τα οποία κοστίζουν αρκετά λιγότερα , θα ήθελα να μάθω τι διαφορά έχουν οι δύο τεχνολογίες μεταξύ τους .
Παρακαλώ όποιον γνωρίζει η έχει δοκιμάσει και τα δύο είδη να μου απαντήσει .
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.607
Reaction score
4.147
Τα IR λειτουργόυν όπως τα τηλεκοντρολ,δλδ πρέπει να υπάρχει μια σχετική στόχευση ή αντανάκλαση για να συγχρονίςουν.Δύσχρηστο όπως αποδείχτηκε για αυτό και όλες οι εταιρίες που έχουν προβολείς τα εγκαταλείπουν.
Τα RF λειτουργουν με ραδιοσυχνότητες οπότε δεν είναι απαραίτητη η στόχευςη.Εννοείτε ότι λειτουργούν καλύτερα.
 

Μηνύματα
1.538
Reaction score
1.889
Ευχαριστώ , η απεικόνιση στο 3D είναι ίδια ?

Εννοώ το βάθος η το αντίθετο προς τα έξω σε κάποια σκηνή , ανάλογα το είδος του εφέ ?
 



Μηνύματα
1.538
Reaction score
1.889
Έτσι ακριβώς , έχει ο προβολέας δύο ρυθμίσεις , η μία είναι η VESA 3D όπου στέλνει σήμα RF στην έξοδο για το emitter που πρέπει να είναι συνδεδεμένο και αυτό με την σειρά του συγχρονίζει τα αντίστοιχα γυαλιά και η άλλη η DLP-LINK όπου στέλνει φωτεινά σήματα στην οθόνη με τα οποία συγχρονίζονται τα γυαλιά .
Δυστυχώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν και οι δύο μαζί .
Τα φωτεινά σήματα στην DLP-LINK είναι κόκκινης απόχρωσης ( έτσι φαίνονται με γυμνό μάτι ) και εδώ είναι που δεν γνωρίζω κατά πόσο θα κόψουν αυτήν την κοκκινίλα τα φθηνά γυαλιά DLP-LINK .
 

Μηνύματα
1.538
Reaction score
1.889
Τελικά θα παραγγείλω τα RF μιας και έκανα ένα τεστ (δίχως γυαλιά δυστυχώς) , δεν νομίζω πως τα Dlp-link θα μπορέσουν να ανακτήσουν την χαμένη αντίθεση που είδα στην εικόνα .
Σημειώστε πως το πέπλο που φαίνεται στο κέντρο απλώνεται σε όλη την εικόνα , αλλά στην φωτογραφία φαίνεται λιγότερο έντονο .
Vesa vs Dlp (1).JPG
Vesa vs Dlp (2).JPG
Vesa vs Dlp (3).JPG
Vesa vs Dlp (4).JPG
Vesa vs Dlp (5).JPG
Vesa vs Dlp (6).JPG
 

Μηνύματα
114
Reaction score
0
Να εκφρασω και εγω μια απορια-ερωτηση
Εχω αγορασει (2 ζευγαρια) xpand 3d eyewear youuniversal τα γυαλια για τις 2 πηγες μου LG-60PZ 250 TV (μοντελο 2011) και epson eh 5900 προτζεκτορας...(και τα δυο μοντελα λειτουργουν με IR)..για να μπορεσω να δω το 3d...(το εκανα για να μην αγοραζω 2 ζευγραρια για τον προτζεκτορα και 2 ζευγαρια για την τηλεοραση)..Για διαφορους προσωπικους λογους..δεν ασχοληθηκα με το θεμα μεχρι σημερα που εκανα και update firmware μεσω της σελιδας εχουν ενα pc application το οποιο το κατεβαζεις, δινεις το serial number και κανεις το update η επισης μπορεις να διαλεξεις το 3d πρωτοκολο που θα βαλεις... Εκει περα μεσα λοιπον ενω στις πηγες που υποστηριζει ο κατασκευαστης λεει οτι υποστηριζει οτι ειναι συμβατα με epson eh 5900..εχει τις εξης επιλογες
Setting 3D Sync Protocol

User can select among 14 different IR protocols:
  • Samsung/Mitsubishi
  • LG
  • Sony
  • Panasonic/M-3DI devices
  • Philips/HP/JVC
  • XPAND Emitter
  • Nvidia
  • Vizio
  • Bang and Olufsen
  • Sharp
  • Acer
  • Grundig – Supported only with glasses’ firmware version v2.0.2 or higher.
  • Thomson (TCL/PEAQ) – Supported only with glasses’ firmware version v2.0.2 or higher.
  • RF
  • Το θεμα ειναι ποιο ακριβως να διαλεξω για τον epson....(μηπως το Panasonic/M-3DI devices?)..Αληθεια αυτο το Μ-3dI devices..τι ακριβως ειναι?...επισης δεν μπορω να καταλαβω αν τα γυαλια αυτα ειναι συμβατα με την τηλεοραση μου lg 60 pz250...Τοτε που τα ειχα παρει ..το μοντελο της τηλεορασης υπηρχε μεσα στις συμβαττες πηγες...μετα απο λιγο καιρο και αφου τα ειχα αγορασει το εβγαλαν...τους ειχα στειλει mail και μου απαντησαν στο ερωτημα μου οτι..ναι ειναι συμβατα και με τον epson και με την lg tv..οταν πηρα ομως τα γυαλια γραφει μεσα στο συνοδευτικο οτι τα γυαλια δεν υποστηριζουν μοντελα πλασμα της lg του 2011...
  • θα ηθελα τη γνωμη σας
  • ευχαριστω
 

Μηνύματα
2
Reaction score
0
καλησπέρα στην ομάδα μια ίσως χαζή ερώτηση έχω είδη παραγγείλει και περιμένω τον optoma hd141x και για να είμαι σίγουρος τα γνωστά γυαλιά zf2100. Μπορώ στο ίδιο emitter να συνδέσω άλλα γυαλιά rf άλλου κατασκευαστή? αν και τα βρήκα σχετικά φθηνά 85 ευρώ (Optoma 3D-RF System) και πάλι ειναι τσιμπημένα για 2ρο η και 3το ζευγάρι
 

Μηνύματα
1.538
Reaction score
1.889
Ναι γίνεται μάλλον, έχω ένα 2100 και τρία πανομοιότυπα στην μισή σχεδόν τιμή . Ο πωλητής μου είπε όμως πως πρόκειται για τον ίδιο κατασκευαστή . Για δώσε λινκ από τα δεύτερα που βρήκες ;
 


Μηνύματα
1.538
Reaction score
1.889
Εάν θυμάμαι καλά όταν έψαχνα υπήρχαν δύο τύποι , μέχρι 120hz και μέχρι 144hz , ρώτησε στο κατάστημα να σου πουν και δες και το manual του emitter .
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.864
Μηνύματα
2.879.324
Members
37.959
Νεότερο μέλος
Sandofer
Top