3d και format εικόνας.

Reaction score
0
Γειά σας παιδιά και απο εμένα και χρόνια πολλά σε όλους! Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τα διάφορα format εικόνας που έχουν οι ταινίες και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω! Πριν λίγους μήνες αγόρασα την tv LG 37lm 611s και το bluray Philips BDP 3280/12. Όταν βλέπω μια ταινία 2d η οποία δεν είναι 16/9 αλλά είναι 21/9 (ελπίζω να τα γράφω σωστα!..)υπάρχει επάνω και κάτω στη οθόνη,ένα μαύρο φόντο. Πηγαίνω στο menu της τηλεόρασης και στο menu ''επιλογή εικόνας'' κι απο 16/9 επιλέγω ''διαγραφή'' και έτσι μου ανοίγει σχεδόν σε όλη την οθόνη η ταινία και όλα καλά μέχρι εδώ! Όταν όμως θελήσω να δω την ίδια ταινία (ή και κάποια άλλη η οποία δεν είναι σε 16/9) σε 3d δεν μπορώ να ανοίξω την εικόνα.Επάνω και κάτω στην οθόνη υπάρχει μαύρο φόντο. Τι ακριβώς φταέι ρε παιδιά και δεν μπορώ να ανοίξω την εικόνα? To bluray ευθύνεται για αυτό ή η tv? Επίσης όταν βλέπω σε 3d η τηλεόραση δεν μου εμφανίζει το menu για να επιλέξω την αναλογία της εικόνας.Μόνο ρυθμίσεις βάθους για το 3d μου επιτρέπει..Συγνώμη για το μεγάλο Post και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.538
Το κόψιμο/παραμόρφωση μάλλον δε θα επέτρεπε την επεξεργασία του 3D.

Σωστά λειτουργεί.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 3d και format εικόνας.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.δλδ αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται? Μήπως π.χ κάποια άλλη tv να μπορεί να υποστηρίζει αυτή τη λειτουργεία.δλδ να μπορεί να ανοίγει την εικόνα ακόμη κι αν είναι 3d η ταινία?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.538
Δεν ξέρω, ίσως.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως, γιατί να θέλεις να δεις ακόμη και τα 3D παραμορφωμένα.

Reaction score
0
Απάντηση: 3d και format εικόνας.

Βασικά οταν ανοίγω μια ταινία 21/9 δεν με προβληματίζει στο μάτι η παραμόρφωση και επίσης δεν απολαμβάνω σε όλη την οθόνη της τηλεόρασης την ταινία, πράγμα το οποίο θεωρώ απαράδεκτο απ την στιγμή που αγόρασα καινούργια tv και πάλι έχω μαύρο φόντο επάνω και κάτω.Για αυτό και ρωτάω αν κάποιος φίλος που έχει κάποια άλλη Tv με την οποία μπορεί να λύσει αυτό το θέμα να μου έλεγε για να ξέρω τι φταίει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

πράγμα το οποίο θεωρώ απαράδεκτο απ την στιγμή που αγόρασα καινούργια tv και πάλι έχω μαύρο φόντο επάνω και κάτω
Μα δεν φταίνε οι τηλεοράσεις για αυτό.Οι ταινίες γυρίζονται με τέτοιο κάδρο.Τα τηλεοπτικά προγράμματα είναι σε 16/9.

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.Καταλαβαίνω τι λέτε και ξέρω πως δεν φταίνε οι tv και τα bd. Aπλά η απορία μου είναι: πως, ok γυρίζονται οι ταινίες με αυτο το κάδρο και δεν φταίνε οι τηλεοράσεις.Μπορώ να ανοίξω την εικόνα κάποιας 2d ταινίας 21/9 έστω με την παραμόρφωση.Αυτό μπορεί να το κάνει η tv. ΄Όλα καλά μέχρι εδώ.Όταν βλέπω 3d ταινία όμως δεν μπορώ να ανοίξω την εικόνα.Και ρωτάω:Άν είχα μια καλύτερη-ακριβότερη tv ή ένα καλύτερο bluray θα μπορούσα να ανοίξω την εικόνα όπως κάνω τώρα σε μια 2d ταινία? Και άν γίνεται αυτό βέβαια με ποιό τρόπο γίνεται? Με άλλη tv που να υποστηρίζει κάποιες περισότερες λειτουργίες ή κάποιο άλλο bluray? Αυτό θέλω να μάθω! Και πάλι ευχαριστώ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.302
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito