4 Ημέρες 6 Ώρες Πίσω - Deja Vu (2006)

Reaction score
59
4 Ημέρες 6 Ώρες Πίσω - Deja Vu (2006)

Για Να Προστατεύσεις Το Μέλλον, Πρέπει Να Εμποδίσεις Το Παρελθόν…

O βραβευμένος με Oscar® Ντένζελ Ουάσινγκτον (Α’ Ανδρικού ρόλου “Training Day”, 2001) συναντά τον απόλυτο παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ και τον σκηνοθέτη Τόνι Σκοτ σε ένα περιπετειώδες θρίλερ γεμάτο δράση, τρομοκρατικά σχέδια, δολοφονίες και ταξίδια στο χρόνο. Η έρευνα για την εξιχνίαση μίας δολοφονίας δίνει πρόσβαση στον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη συσκευή της Κυβέρνησης, το “παράθυρο του χρόνου”, που επιτρέπει να δεις τα γεγονότα που έλαβαν χώρα 4 ημέρες, 6 ώρες και κάτι λεπτά στο παρελθόν.... Μέσα από αυτή τη δίοδο ο Νταγκ θα επιχειρήσει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να εμποδίσει τη δολοφονία και να αποτρέψει μία μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση. Θα καταφέρει ο Κάρλιν να προστατέψει το μέλλον; Θα καταφέρει να εμποδίσει το παρελθόν;

Κυκλοφορει 14/5/2007 απο την AUDIOVISUAL

Reaction score
2
Ηταν η πρωτη καλη ταινια που ειδα στον κινηματογραφο, μετα απο μια σειρα απαραδεκτων ταινιων (κυριως λογω παρεας), και την ευχαριστηθηκα πολυ. Αφηστε που κυκλοφορει στα γνωστα και free...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: 4 Ημέρες 6 Ώρες Πίσω - Deja Vu (2006)

Αρκετά καλή. Την ξανάβλεπα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μολις την ειδα.
Πρεπει να ομολογησω πως πριν την δω ειχα διαβασει τις σχετικες αποψεις του Ανδρεα αλλα και του Ζερβ στο cine.gr
Επισης πρεπει να πω πως ημουν αρκετα ξεκουραστος και καθησα να την δω με καθαρο μυαλο.
Περα απο ενα ερωτημα που αιωρειται στο τελος(και στο οποιο δεν προκειται να αναφερθω για να μην την "σπασω" σε οσους δεν την εχω δει) δεν καταλαβα πουθενα τις "τρυπες" η τα σημεια εκεινα στα οποια καποιος προσπαθει να καταλαβει.
Η ταινια ειναι ενα ωραιοτατο παζλ και απολαμβανει κανεις την συμπληρωση του.
Θα ελεγα πως κινειται περισσοτερο στα ορια της γρηγορης περιπετειας παρα σε αυτα της επιστημονικης φαντασιας η οποια δεν αποτελει παρα την απαραιτητη "γαρνιτουρα" σε ενα γευστικο εδεσμα.

Σαφως και δεν μπορει να συγκριθει με αριστουργηματα τυπου Ιαπωνεζικων γραμματων αλα Κλιντ, αλλα ανηκει σε εκεινη την γενικοτερη κατηγορια των ταινιων ψυχαγωγιας που σε κανουν να περασεις δυο ωρες ξεκουραστα και απολαυστικα.

Απο τις καλυτερες που εχω δει τελευταια(και εχω δει πολυ πραγμα κυκλοφορημενο και μη)

Δεν θα μπω στην διαδικασια βαθμολογιας διοτι σε αυτο τον τομεα δεν μπορω να συγκρινω τον εαυτο μου με τους προαναφερθεντες στην αρχη του μηνυματος μου.
Παντως εαν το εκανα θα ηταν αρκετα εως πολυ υψηλοτερη απο την δικη τους.Σε ολους τους τομεις!!!

Reaction score
8
Απάντηση: 4 Ημέρες 6 Ώρες Πίσω - Deja Vu (2006)

Οκ περνας 2 ωρες χαλαρα αλλα μετα απο 2-3
μερες την ξεχασες κιολας..
Καλος ο σκηνοθετης στο γνωστο του υφος με γρηγορη σκηνοθεσια
κοφτο μονταζ & ολα τα καλουδια που μας εχει συνηθισει αλλα μεχρι εκει.
Κατα την γνωμη μου παντα,το σεναριο καταστρεφει αυτο το
εργο γιατι ειναι τοσο υπερβολικο που ουτε οι καλοι πρωταγωνιστες
που παιρνουν μερος δεν μπορουν να το αποδωσουν..
Νομιζω κυκλοφορουν αρκετα καλυτερα εργα απο αυτην την κλασικη αμερικανια...

Reaction score
2
Ως προς το σενάριο της ταινίας θα συμφωνήσω και γω ότι δεν αξίζει να το πάρει κανείς στα σοβαρά από τη στιγμή μάλιστα που τοποθετείται στο παρόν. Εκείνο που αξίζει να πάρει κανείς στα σοβαρά όμως είναι το υψηλό επίπεδο παραγωγής της ταινίας και η μαστοριά του σκηνοθέτη. Σκηνοθεσία, μοντάζ, ρυθμοί και κυρίως οι σκηνές δράσης είναι πρώτης γραμμής. Από κει και πέρα η ταινία είναι μια ακόμη απόδειξη της μεταστροφής που έχει συντελεσθεί στο Χόλυγουντ την τελευταία δεκαετία περίπου με το σενάριο να αποτελεί απλή αφορμή επίδειξης ειδικών εφέ. Στις παλιότερες δουλειές του συγκεκριμένου σκηνοθέτη (όπως το Revenge και το Top Gun) η ιστορία ήταν ο θεμέλιος λίθος. Τώρα πλέον και ο ίδιος φαίνεται να την έχει παραμερίσει και χρησιμοποιεί τις ταινίες του ναρκισιστικά για να αποδείξει την υψηλή τεχνική του κατάρτιση.

Reaction score
13
Ωραία ταινία καθώς και η .....κοπελιά που παίζει δίπλα στον Ντένζελ Ουάσινγκτον.Ωραία πλοκή με σχετικά έξυπνο σενάριο αλλά εκεί που μπήκε η επιστήμη με το μπρος πίσω εκεί σε ξενερώνει λιγάκι διότι πρέπει να έχει κανείς νοημοσύνη μικρού παιδιού (που μερικές φορές χρειάζεται για να μπορέσουμε να δραπετεύσουμε από τ απροβλήματα της καθημερινότητας) για να "χωνέψει" τις virtual καμερες και τα πέρα δώθε με τα άπειρα ζουμ όπου θέλουν και με το πιο ίσως αρνητικό (για μένα σημείο) εκεί που μπαίνει ο πρωταγωνιστής στο κουτί για να "τηλεμεταφερθεί" σαν να μπαίνει για να βγάλει φωτογραφίες σε κιόσκι της Ομόνοιας.Κατά τα άλλα η ταινία βλέπεται και περνά κάποιος ευχάριστα αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι το ουσιώδες για να την ξαναδει.

Reaction score
2
Μπραβο, μολις χαλασες την ταινια σε οσους δεν την εχουν δει...

Reaction score
14
τελικά είναι γούστα αυτά. Εμένα με ενθουσίασε η ταινία και τα σχόλια μου που τα εχουμε βάλει σε άλλο thread πρίν 10 μέρες ήταν πολύ κοντά στου Καφάτου.

Επίσης ο Denzel Washington και σε αυτό τον ρολο σε πείθει και είναι απλα καταπληκτικός.

Απο τις καλίτερες ταινίες που εχω δεί το 2007.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 4 Ημέρες 6 Ώρες Πίσω - Deja Vu (2006)

Ωραία πλοκή με σχετικά έξυπνο σενάριο αλλά εκεί που μπήκε η επιστήμη με το μπρος πίσω εκεί σε ξενερώνει λιγάκι διότι πρέπει να έχει κανείς νοημοσύνη μικρού παιδιού (που μερικές φορές χρειάζεται για να μπορέσουμε να δραπετεύσουμε από τ απροβλήματα της καθημερινότητας) για να "χωνέψει" τις virtual καμερες και τα πέρα δώθε με τα άπειρα ζουμ
Η ιστορία έχει δείξει ότι άπειρες φορές, το πάρα πολύ έξυπνο έχει παρεξηγηθεί ως πάρα πολύ χαζό! Υπάρχει μόνο μια λεπτή γραμμή που τα διαχωρίζει!

Για μένα αυτή η ταινία ήταν η πιο διορατική που έχω δεί τα τελευταία χρόνια!

Τι θα λέγατε αν γνωρίζατε ότι σε λιγότερο από 20 χρόνια κάτι τέτοιο (το να βλέπεις πίσω) θα είναι απολύτως εφικτό; Θα άλλαζε καθόλου η κρίση σας για την ταινία που είδατε σήμερα; :?:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 4 Ημέρες 6 Ώρες Πίσω - Deja Vu (2006)

Τι θα λέγατε αν γνωρίζατε..
Έχω ξεχάσει να γράφω Ελληνικά (όλο σε ξένα φόρουμ έγραφα)
"αν μαθαίνατε" ήθελα να πώ.. :wall_1

Reaction score
0
Re: Απάντηση: 4 Ημέρες 6 Ώρες Πίσω - Deja Vu (2006)

Οκ περνας 2 ωρες χαλαρα αλλα μετα απο 2-3
μερες την ξεχασες κιολας..
Καλος ο σκηνοθετης στο γνωστο του υφος με γρηγορη σκηνοθεσια
κοφτο μονταζ & ολα τα καλουδια που μας εχει συνηθισει αλλα μεχρι εκει.
Κατα την γνωμη μου παντα,το σεναριο καταστρεφει αυτο το
εργο γιατι ειναι τοσο υπερβολικο που ουτε οι καλοι πρωταγωνιστες
που παιρνουν μερος δεν μπορουν να το αποδωσουν..
Νομιζω κυκλοφορουν αρκετα καλυτερα εργα απο αυτην την κλασικη αμερικανια...
+1:cool_4: ....
...αν και ησουν πολυ καλος leonmix στα σχολια σου!!!:happy_9:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo