40 ιντσες αλλα τι ?

Reaction score
8
χαιρετω ολους του φιλους του forum.
για να μη μακρυγορω μπαινω κατευθειαν στο προκειμενο.
Θελω να αγορασω μια lcd 40 ή 42 ιντσών (philips π.χ.) για αποκλειστικη σχεδον χρηση σαν τηλεοραση.Χρηματα διαθεσιμα 1500-2100 αυστηρα.
Το τονιζω αυτο γιατι θα παιζει τηλεοπτικο σημα 70%, συνδεση με pc και παιχνιδια 15% και αντε καμια ταινια (dvd, hddvd αργοτερα) το υπολοιπο 15%.
Αφου κοιταξα αρκετα μοντελα κξαι διαφορες μαρκες σε hd και full hd κατεληξα στα παρακατω.
Λεω οτι τις ειδα σε hd και full hd γιατι δυστυχως μονο σε 1 καταστημα καταφερα να τις δω να παιζουν τλεοπτικο σημα- σε ολα τα αλλα βαζουν τα διαφορα demo οπου στην περιπτωση μου ειναι ψιλο-αδιαφορα (οχι εντελως αλλα ψιλο "happy_1" ).
Οποτε εχουμε και λεμε:
Sony ήταν η πρωτη μου επιλογη μεχρι που την ειδα απο κοντα διπλα διπλα σε samsung και philips και απογοητευτικα, θολουρα, σκοταδι, συγχηση και τελος παντων αν και ειναι υποκειμενικο δεν μου αρεσε καθολου. Ουτε η 40D3000 ουτε η πολυδιαφημισμενη 40W2000 - η σειρα Χ ειναι πολυ πολυ καλυτερη αλλα απιαστο ονειρο με τα χρηματα που κοστιζει.

Τελος παντων μενουν σαν επιλογες η Samsung και η Philips.
Αντικειμενικα (λογω χρηματων) μπορω τα ακολουθα μοντελα:
Samsung LE40R86BD
Samsung LE40M86BDX (...με πολλες θυσιες λογω τιμης)
Philips 42PFL7662D
Philips 42PFL7962D (...με ακομα περισσοτερες θυσιες)

Παντοτε ακουγα οτι η philips εχει την καλυτερη εικονα, η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα ημουν φανατικος της sony αλλα βλεποντας τη samsung αλλαξα γνωμη τουλαχ. για αυτα τα μοντελα , επειτα βλεποντας και τη philips σκεφτηκα οτι δικαιως λενε οσα λενε για την εικονα που βγαζουν.

Πριν βιαστειτε να πειτε "αφου σου αρεσε η philips γιατι δεν την παιρνεις" θελω να πω οτι βλεποντας τοοοσα χρονια (25+) σe crt η μονη επαφη με τις lcd ηταν τα laptop και τα pc. και εκει εχεις 17-19 ιντσες οποτε ολα καλα. εδω ομως που μιλαμε για 40-42 ιντσες πως θα δειχνει ;
φοβαμαι μηπως σκασω ενα καρο λεφτα και μετα βλεπω τοσο χαλια που θα σκεφτομαι την παλια μου 25αρα sony crt.

Αξιζει καποιος να αγορασει την ακριβοτερη philips ; ή θα μπορουσε να κανει ωραιοτατα τη δουλεια του με τη Samsung;
Βλεποντας τες διπλα διπλα μπορω να πω πως με χαλανε α) το εντονο φαινομενο υπερχρωματισμου στη Samsung (δεν ξερω αν διορθωνεται) β) το οτι το μοντελο της philips που ειναι προσιτο απο αποψη τιμης δεν ειναι τοσο καινουργιο αλλα μαλλον παροχημενο και χωρις ολα τα νεα χαρακτηριστικα.

Tελος να πως το να ειναι η οχι full hd η απλα hd ready δεν με πολυαπασχολει οποτε θα ηταν το τελευταιο κριτηριο- καλο να υπαρχει αλλα δεν ειναι καθοριστικο.
περισσοτερο θα ηθελα να ειναι 100Ηz αλλα παμε αλλου

καμια ιδεα ;

Reaction score
0
Απάντηση: 40 ιντσες αλλα τι ?

Και εγω φιλε dimip ειμαι ακριβως στην ιδια φαση.
Ειχα αποφασισει απο τον ιουλιο να παρω την sony αλλα οταν ηρθε η ωρα δυστυχως δεν την βρηκα.
Μπορει να ειναι ποιο σκοτεινες οι Sony αλλα η Samsung αν προσεξεις τα χρωματα τους δεν ειναι φυσικα υπαρχει μια διαφορα.
Εγω ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα θα περιμενω τελικα τις γιορτες ( Και το επιδομα "happy_1" )να δω τοτε τι θα παρω αν μπορεις να περιμενεις θα σου προτεινα το ιδιο.

cheers

Reaction score
5
ως κάτοχος της samsung, επιβεβαιώνω ότι έχει υπέροχη εικόνα, με ένα κλικ κάτω στα χρώματα, πολύ καλύτερη απ'όσα μοντέλα έχω δει έως σήμερα, ΑΛΛΑ όχι για αποκλειστική χρήση ως ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και όχι εφόσον δεν σε νοιάζουν τα HD.

Κοίτα για lcd σε 100HZ δεδομένου ότι προέρχεσαι από crt και δεν είσαι συνηθισμένος. Τα 100HZ δεν θα έχουν την "κλασσική" κίνηση των LCD και θα σου φανεί πιο ομαλή η μετάβαση στην νέα τεχνολογία. Ως εκ τούτου προσανατολίσου σε sony ή philips, πιο οικονομικές, όχι FULL HD, με 100HZ.

Reaction score
8
σημερα ειδα απο κοντα την samsung m86 ξανα ! και σε τηλεοπτικο σημα και ξαφνιαστηκα γιατι επαιζε πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα ή απο οτι ειχα δει μεχρι τωρα. τελικα μαλλον το καλο τηλεοπτικο σημα που ειχε το καταστημα σημερα εκανε τη διαφορα.
επισης τη βρηκα τοσο φθηνα οσο πουθενα. 1800 ευρω τελικη τιμη και ομολογω οτι ειναι value for money για να μην πω best buy !!!

Το κακο (παντα υπαρχει ενα κακο) οτι δεν ειναι 100Ηz κατι που σιγουρα φαινεται.
συγκρινοντας την με την παλαιοτερη σειρα Μ (100Ηz)-δεν θυμαμαι μοντελο ακριβως- μπορω να πω οτι η Μ ειναι καλυτερη και δειχνει πιο καθαρα.

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ !!!:crazy_1: :crazy_1:

Reaction score
0
Για κάνε καμιά τελευταία ερευνα για την σόνυ 100Hz!!!Μπορεί να μεινε κανα κομμάτι!!!Έχει και 100Ηζ.....

Reaction score
8
samsung 40f86. Και 100Hz και 1080p Full HD
ναι ενταξει , κι εγω μαζι σου αλλα με τι τιμη ;;;
ασε που δεν μπορω να περιμενω τον Ιανουαριο-Φεβρουαριο που θα ειναι εδω και με λιγο καλυτερη απο την αρχικη της τιμη.

εχω ακουσει για 2500 αρχικη τιμη ή ισως και παραπανω...wall_1

Reaction score
1
ναι ενταξει , κι εγω μαζι σου αλλα με τι τιμη ;;;
ασε που δεν μπορω να περιμενω τον Ιανουαριο-Φεβρουαριο που θα ειναι εδω και με λιγο καλυτερη απο την αρχικη της τιμη.

εχω ακουσει για 2500 αρχικη τιμη ή ισως και παραπανω...wall_1
ριξε μια ματια στο πλαισιο:cool_4:

Reaction score
8
ριξε μια ματια στο πλαισιο:cool_4:
2200!! Δηλ. 400 Ευρω πανω απο την M86 και 900 Ευρω πανω απο την R86 που ειναι πολυ τιμια επιλογη στο (απλο) hd.

καλη τιμη αλλα οχι για μενα :mad_1: μαλλον θα περιμενω να πεσει...

Reaction score
8
Απλά αγοράζεις μία τεχνολογία που θα διαρκέσει αρκετά περισσότερο...
σιγουρα ναι, αλλα δυστυχως βγαινω εκτος προυπολογισμου - βλεπεις θελω και βαση για τον τοιχο, καλωδια,κ.λ.π

ελπιζω μονο περιμενοντας να πεσει η τιμη να μην βγει αλλη εταιρια με αλλο μοντελο και αρχισουμε παλι το ψαξιμο (οπως γινεται συνηθως)

Reaction score
8
φιλοι μια ερωτηση κρισιμη, επειδη αλλαζω καρτα γραφικων στο pc, τι καρτα πρεπει να παρω για να πετυχαινω μεγιστη αναλυση στην 40 samsung (για την F ή την M μιλαω);
φυσικα η καρτα θα εχει dvi εξοδο.
καμια ιδεα ;
σκεφτομουν για αυτην εδω! GAINWARD BLISS 8800GTS 8330 320MB PCI-E RETAIL η οποια πιανει αναλυση 2560x1600 στα 85Hz εχει DVI και TVout αλλα δεν αναφερει πουθενα να ειναι HDTV . τι λετε>?

Reaction score
4.480
η μέγιστη ανάλυση σε tv είναι 1920*1080
το ζήτημα είναι η tv που έχεις αν σηκώνει τέτοια ανάλυση από dvi to hdmi!

Reaction score
8
η μέγιστη ανάλυση σε tv είναι 1920*1080
το ζήτημα είναι η tv που έχεις αν σηκώνει τέτοια ανάλυση από dvi to hdmi!
ειμαι μεταξυ της Samsung LE-40F86BD και της Samsung LE-40Μ86BD.
νομιζω παει πιο κατω.
οποτε οποιαδηποτε καρτα που βγαζει 1920Χ1080 ειναι οκ (αν ειναι και δυνατη για full αποδοση σε αυτη την αναλυση)

Reaction score
1
φιλοι μια ερωτηση κρισιμη, επειδη αλλαζω καρτα γραφικων στο pc, τι καρτα πρεπει να παρω για να πετυχαινω μεγιστη αναλυση στην 40 samsung (για την F ή την M μιλαω);
φυσικα η καρτα θα εχει dvi εξοδο.
καμια ιδεα ;
σκεφτομουν για αυτην εδω! GAINWARD BLISS 8800GTS 8330 320MB PCI-E RETAIL η οποια πιανει αναλυση 2560x1600 στα 85Hz εχει DVI και TVout αλλα δεν αναφερει πουθενα να ειναι HDTV . τι λετε>?
Ξέχνα την 8800, είναι παλιότερης φουρνιάς.

Από Nvidia 8500/8600
Απο ΑΤΙ 2600.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss