47 laboratory

Reaction score
74
ποιά είναι η άποψη σας για τα ιδιοσυγκρατικά transport και dac της 47 labs , πολοί ισχυρίζονται ότι είναι τα κορυφαία στην κατηγορία τους, θα με ενδίεφερε η άποψη σας.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: 47 laboratory

Αν πάλι σου αρέσει ο ήχος των Non Oversampling Dacs μπορείς εύκολα να βρεις κλώνους των μηχανημάτων της 47 laboratory στην αγορά. Έτσι κι αλλιώς κατασκευαστικά είναι φοβερά απλά. Μπορεί να τα κατασκευάσει ο καθένας με μικρή εμπειρία στις κατασκευές...

Δες σχετικά εδώ, εδώ κι εδώ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Όπως είπε και ποιο πάνω ο Σπύρος πουλάνε άποψη με ότι απλούστερο θα μπορούσε να υπάρχει στη πορεία του σήματος.
Αν τα κοστολογούσες βάση περιεχομένου θα κόστιζαν λίγες δεκάδες ευρώ.
Εκεί που η άποψη τους έχει βάρος,πάντα κατά τη γνώμη μου, είναι στα καλώδια και στον τρόπο επαφής που προωθούν.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
To καταπληκτικό τους CD transport, για παράδειγμα, μπορείς να το βρεις σε φορητό ηχοσύστημα της JVC.......

...it all started with me picking inside Shigaraki and posting some pics on audiostereo.pl forum.

As those guys are quite resourceful, they quickly found that the same mechanism and similar chips are used in JVC RC-EZ31 boombox and the rest is history.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: Re: 47 laboratory

τα έχει ακούσει κάποιος ή αν τα εχει συγκρινει με κατι άλλο ?
Έχω ακούσει το shigaraki. Δε μου άρεσε καθόλου. Πλαδαρό μπάσο, για τα δικά μου standards, και περίεργες υψηλές. Προτιμώ το benchmark ή το Grace Design m903.
Αλλά γούστα είναι αυτά...

Reaction score
0
Απάντηση: 47 laboratory

Είναι λίγο εύκολο να πιστεύουμε ότι επειδή τα κυκλώματα είναι εξαιρετικά απλά μπορεί ο οποιοσδήποτε diy-er να πετύχει τα ίδια αποτελέσματα. Έχω πικρή πείρα, επειδή ενώ εντυπωσιάστηκα από το Shigaraki CD transport προτίμησα πρώτα να πάρω ένα προϊόν βασισμένο στο Shigaraki, αλλά φτιαγμένο από έναν πολύ πεπειραμένο diy-er. Πολύ απλά καμία σχέση!
Αν και προσωπικά νομίζω ότι όντως τα 47 Labs είναι πολύ ακριβά, και γι' αυτό και εγώ αναζήτησα το δικό μου στην αγορά μεταχειρισμένων (όπου όντως βρήκα μια πολύ καλή τιμή) πιστεύω πάραυτα ότι έχουν μια ιδιαίτερη αξία για όσους εκτιμούν τη μουσικότητα και τη "ρυθμική προσέγγιση" στην αναπαραγωγή της μουσικής.
Το σωστό matching είναι απαραίτητο σε ότι αφορά τα συστήματα της 47 Labs και οι απόψεις των περισσοτέρων βασίζονται σε αποσπασματικές ακροάσεις μέρους του συστήματος και όχι όλου του συστήματος.
Αν κάποιος ακούσει όλο το σύστημα θα αντιληφθεί πλήρως τη φιλοσοφία της 47 Labs.
Αυτό μου θυμίζει το "πρόβλημα" της Audio Note. Αποσπασματικά, τα αποτελέσματα των μηχανημάτων ή καλωδίων ήταν εντελώς διαφορετικά από όλο το σύστημα να παίζει μαζί.
Έχω ακούσει όλο το Shigaraki σύστημα να παίζει μαζί με τα ηχεία Lens και ήταν το κάτι άλλο!
Μακάρι να είχα τα χρήματα να το αγόραζα...
Το μπάσσο ειδικά ήταν πολύ ρυθμικό με φοβερή ατάκα και δυναμικές, αν και λίγο περιορισμένης έκτασης (λόγω των ηχείων).
Επίσης, το μπάσσο και στο δικό μου σύστημα, που παρουσιάζει μια κάποια αντιστοιχία με αυτό της 47 Labs ( NOS, non oversampling, no digtal filter dac - single driver speakers) είναι πολύ γρήγορο και δυναμικό αν και αυτό είναι αποτέλεσμα του συνόλου βέβαια.
Σε σχέση πάντως με τον υπολογιστή μου, που είναι ειδικά μοντιφικαρισμένος, το Shigaraki transport είναι δυστυχώς, γιατί πολύ θα ήθελα να συμβαίνει το αντίθετο, πολύ καλύτερο σε διαφάνεια και ρυθμό!

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: 47 laboratory

To καταπληκτικό τους CD transport, για παράδειγμα, μπορείς να το βρεις σε φορητό ηχοσύστημα της JVC.......
Σίγουρα υπερτιμημένο όπως και άλλα πολλά, η μήπως τα περισσότερα.... αλλά αυτό ότι φοράει από JVC... δεν είναι κακό, κάτι ανάλογο γινόταν και με το υπέρ-μηχάνημα για πολλούς Reimyo CDP 777!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@