5.1 συστημα στα 1000-1500 ευρω.

Μηνύματα
1.122
Reaction score
0
Πριν περιπου 1 χρονο ειχα φτιαξει ενα παρομοιο θεμα και ειχα παρει αρκετη βοηθεια απο το forum. Τοτε ημουνα εντελως ασχετος με τα ηχητικα, τωρα ειμαι .....παλι ασχετος, αλλα ενα κλικ πιο πανω, και το κυριοτερο εχω ακουσει και με τα αυτια μου μερικες επιλογες. Να θυμησω ο χωρος ειναι περιπου 50 τετραγωνικα, αλλα τα μισα θα καλυφτουν με ηχο, ιειναι σαλονι ενομενο με τραπεζαρια χωρις τοιχο ενδιαμεσα, και θελω να καλυψω μονο το σαλονι.

Λοιπον να μη τα πολυλογω, μεχρι τα Χριστουγεννα θα εχει αγοραστει 40" 1080p TV και αν ολα πανε καλα και ενας projector με οθονη. Σε καθε περιπτωση ακομα και αν δεν αγοραστει ο projector θελω να στησω και τα ηχητικα για χρηση με την τηλεοραση εστω για αρχη μεχρι να ερθει και ο προβολεας.

Οποτε χρειαζομαι 5 ηχεια, subwoofer και ενισχυτη. Δεν μας ενδιαφερουν πηγες αφου θα υπαρξει htpc απο αλλο budget.

Λοιπον, εγω πηγα πριν καμια 10αρια μερες στο mediamarkt επειδη μου ειχαν πει οτι εχει ενα ωραιο συστημα που μπορεις ευκολα μονος σου με 2-3 clicks να αλλαζεις ηχεια/ενισχυτες και να κανεις ευκολα συγκρισεις. Ετσι και εγινε. Λοιπον ακουσα καποιες απο τις δημοφηλεις επιλογες που μου ειχαν προτεινει τα παιδια και στο παλιοτερο θεμα, δηλαδη Wharfedale 9.5 και Dali Concept 6 καθως και 2-3 ακομα (heco victas, crystal audio). Σαν ενισχυτης επιλεχθηκε ενας yamaha 459.

Να πω εδω οτι για ενισχυτη εχω αποφασισει να παω κατα 90% σε καποιον μικρο 5.1 για αρχη μεχρι να πληθηνουν και φτηνηνουν οι επιλογες με hdmi 1.3. Το σκεπτικο μου ειναι οτι αυτη τη στιγμη για hdmi 1.3 πρεπει να δωσω 800 ευρω και απο Γερμανια για εναν onkyo 705 (για να εχει και preouts που δεν εχει ο 605), και εγω δεν θα εχω καν πηγη με hdmi 1.3 ....αχρηστο θα πηγαινει αρχικα. Οποτε σκεφτομαι με εναν 5.1 θα κανω τη δουλεια μου για αρχη, θα μπορω και να συνδεσω αναλογικα για τα νεα codecs (που σαν λυση δε μου πολυαρεσει αλλα προσωρινα κακο δεν ειναι) και ολα αυτα με 250 ευρω...και σε 6 μηνες θα εχει γινει πιο mainstream το hdmi 1.3 και θα μπορω να παρω και καποιον denon/yamaha στο 500αρικο ας πουμε...
Αρα για ενισχυτη κοιταζω προς τον yamaha rx-v361 , εκτος αν υπαρχει κατι αλλο σε παρομοια λεφτα, ή αξιζει πολυ να δωσω 150 ευρω παραπανω και να παω σε καποιον 659 που τους ξεφορτονονται λογω καταργησης.

Επιστρεφοντας λοιπον στην ακροαση που εκανα στο mediamarkt, καταρχην απεριψα τα wharfedale αφου λογω χαμηλης ευαισθησιας μου φανηκαν πολυ ψοφια. Ισως με δυνατο ενισχυτη να παιζουν καλυτερα, αλλα με δεδομενο οτι θα παω σε χαμηλο ενισχυτη νομιζω δεν αποτελουν δυνατη επιλογη. Αποκει και περα, αναμεσα σε heco και dali δεν καταφερα να δω μεγαλη διαφορα, αλλα αυτα που με εντυπωσιασαν ηταν τα Crystal Audio και συγκεκριμενα ηταν τα TX-FS. Δηλαδη επαιζε ενα rock κομματι και αλλαζοντας on-the-fly απο τα Dali στα crystal, μου φαινοταν σαν να ζωντανευε η μουσικη, σα να γινοταν πιο "ζεστη". Δεν ειμαι και σε θεση να περιγραψω ακριβως ποια ηταν η διαφορα, απλα μου αρεσε περισσοτερο το ακουσμα των tx-fs.
Οποτε για ηχεια αρχισα να σκεφτομαι τα TX-FS μπροστινα, με το αντιστοιχο κεντρικο και 2 οτιδηποτε ομοια για surround.

Τελος για sub ειχα κααληξει στο yamaha SW515 μετα απο τις προτασεις σας.

Τι γνωμη εχετε για ολα τα παραπανω? Υπαρχουν αλλα ηχεια μεσα σε αυτο το budget που να αξιζει να παω να ακουσω?

Επισης, επειδη σκεφτομουνα και τη λυση των μεταχειρησμενων, ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κατι που πρεπει αν προσεξω σε αυτην την περιπτωση, και γενικα τι φθορα εχουν τα ηχεια με τον καιρο?
 

Μηνύματα
120
Reaction score
0
Ακου και τα Jbl Northridge Beech ή της Infinity τα beta ή τα Q Acoustic και πολλα αλλα στο budget που διαθετεις!Τα Crystal Audio ειναι επισης πολυ καλα!Την επιλογη εσυ θα την κανεις αφου τα ακουσεις!
Γινεται εκθεση στην Helexpo Palace στο Μαρουσι 1-4 Νοεμβριου,κανε κ εκει μια βολτα!
 


Μηνύματα
1.122
Reaction score
0
Σχετικα με την απιδραση του χρονου στην ζωη των ηχειων ποιος μπορει να με διαφωτισει?

Βρηκα σε μαγαζι να πουλαει τα Demo κομματια που ειναι 4x Crystal Audio TX-FS και το κεντρικο και το 12" subwoofer στα 700 ευρω και ψηνομαι πολυ. Επειδη τα εχω ακουσει τα ηχει ακαι μου αρεσανε, η τιμη ειναι πολυ καλη για ολα αυτα....παιρνω και εναν ενισχυτη στο 300αρι και ειμαι στο 1000αρικο που το εχω χωρις να πιεστω.

Οποτε τι σημαινει "demo" ή γενικα μεταχειρησμενο στον κοσμο των ηχειων? Πρεπει να προσεξω κατι? Επειδη λογικα η εγγυηση θα ειναι πληρης αφου αν και demo η αγορα γινεται απο το κατασητμα εκεινη τη στιγμη, ειναι αρκετο αυτο για να μην ανησυχω?
 

Μηνύματα
120
Reaction score
0
Το μεταχειρισμενο ειναι μεταχειρισμενο και το καινουριο ειναι καινουριο!
Λογικα αν τα προσεχαν μεσα στο μαγαζι μια χαρα θα πρεπει να 'ναι.
 

Μηνύματα
1.122
Reaction score
0
Ψηθηκα για τα crystal audio και λεω μεσα στην εβδομαδα να τα παρω τελικα.
Μου τα αφηνει 650 ευρω και 2 χρονια εγγυηση απο το μαγαζι. Ξερει κανεις να μου πει η crystal audio ποση εγγυηση δινει κανονικα στα ηχεια της?

Για ενισχυτη τελικα σκεφτομαι τον onkyo 605 απο ebay γυρω στο 500αρικο. Ελπιζω να μη μου λειψουν τα pre-outs που δεν εχει (σε σχεση με τον 705) αλλα και η διαφορα τιμης ειναι αισθητη... Τι λετε, θα εχω κανενα προβλημα με αυτον και τα ηχεια? θα ταιριαξουν?
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.649
Μηνύματα
2.870.202
Members
37.934
Νεότερο μέλος
daemon76
Top